تولید طلای سرخ با نیاز آبی نزدیک به صفر/ تبدیل رنگهای آنتیاکسیدانی به رنگدانه طبیعی + فیلم
سکینه طیب مدیرعامل یک شرکت فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند که در ششمین رویداد عصر امید با عنوان «غذا و فراسودمندها» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه حضور داشت در گفتوگو با خبرنگار آنا با معرفی محصول «کاشت *ایروپونیک زعفران و تولیدرنگدانه طبیعی از زعفران» اظهار کرد: چند سال است در زمینه تولید این محصول فعالیت میکنیم و بهصورت گلخانهای به کشت ایروپونیک زعفران اقدام کردهایم.
وی اضافه کرد: محصول تولیدشده ارگانیک بوده و ماده مؤثره بسیار عالی دارد، این محصول کاسنی و گلبرگهایی دارد که میتوان با استخراج اسانس و آنتیاکسیدان از آن در صنایع غذایی، بهداشتی و آرایشی استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت فناور درباره اینکه محصول «کاشت ایروپونیک زعفران و تولیدرنگدانه طبیعی از زعفران» چه نیازی از نیازهای کشور و منطقه شما را برطرف میکند؟ چنین پاسخ داد: نخست اینکه نیاز آبی این محصول بسیار کم است و نیاز به آبیاری ندارد و دوم در حالت گلخانهای نیاز آبی به صفر میرسد.
طیب با بیان اینکه در فضای بسته میتوانیم به کاشت ایروپونیک زعفران بپردازیم، ادامه داد: در حال تولید طلای سرخ (زعفران) هستیم و بهدلیل ارگانیک بودن محصول در کشورهای خارجی خریدار زیاد داریم و زعفران تولیدشده بار میکروبی ندارد.
وی در پاسخ به این سؤال که فضای کافی برای تولید محصول زعفران دارید؟ گفت: در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند مشغول به فعالیت هستیم و در محیط ۳۰ متری و بهصورت طبقهبندی شده کار میکنیم که معادل ۵۰۰ متر مربع مزرعه است؛ به عنوان مثال اگر فضای ۱۰۰ متر مربعی در اختیار داشته باشیم، معادل یکهکتار زمین مزارع است.
محصولی ارگانیک با خاصیت آنتیاکسیدانی
مدیرعامل شرکت فناور «زعفرانکاران بناب» در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه محصول ارگانیک تولید شده مشتریانی در داخل کشور دارد، ادامه داد: مقرر شده از کشور ترکیه افرادی برای بررسی محصول به مزرعه ما مراجعه کنند و درصورت پسند، محصول زعفران را صادر خواهیم کرد.
طیب با بیان اینکه محصول «ایروپونیک زعفران و تولیدرنگدانه طبیعی از زعفران» دو سال است که تجاریسازی شده، مطرح کرد: منطقهای که در آن زندگی میکنیم کمآب است و امکان آبیاری در فضل تابستان برای محصولات کشاورزی نیست؛ بنابراین تلاش کردیم با تولید زعفران بهصورت گلخانهای نیاز آبی را به صفر برسانیم و از زمینهای بلااستفاده استفاده بردیم.
مدیرعامل شرکت فناور با بیان اینکه محصول «ایروپونیک زعفران و تولیدرنگدانه طبیعی از زعفران» خاصیت آنتیاکسیدانی دارد، افزود: متأسفانه بیشتر رنگهایی که در صنایع غذایی استفاده میکنند، غیرمجازند؛ اما رنگی که ما استخراج میکنیم مجاز و دارای آنتیاکسیدان است و در صنایع آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی در پاسخ به سؤال دیگر که رویداد عصر امید تا چه اندازه میتواند ارتباط بین شرکتها، صنعت و دانشگاه را رشد داده و تقویت کند؟ عنوان کرد: میتوان از صنعت در این رویداد نهایت استفاده را برد، بهخصوص صنایعی که در حوزه آرایشی و بهداشتی و صنعت غذایی فعال هستند، به این ترتیب شرکتهای صنعتی شناسانده میشوند و محصولات ارگانیک که برای سلامت مردم حیاتی است در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
به گزارش آنا، ششمین رویداد ملی عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان «غذا و فراسودمندها» از ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان و فناور در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد و فناوران محصولات فناور و دانشبنیان خود را در حوزههای مختلف کشاورزی، صنایع غذایی، امنیت غذایی و ... به نمایش گذاشتند.
* کشت ایروپونیک یا هواکشت، یک سیستم کشت بدون خاک است. در کشت ایروپونیک ریشه گیاه در هیچ بستری قرار نمیگیرد و همواره در هوا معلق است. در این روش ریشه گیاه در معرض اسپری آب و مواد غذایی قرار میگیرد و از این طریق تغذیه میشود تا دیگر نیازی به خاک یا هر گونه بستر کشت نداشته باشد.
انتهای پیام/