برنامه محققان دانشگاهی برای تولید کِرِم خاویار و تهیه چرم از پوست ماهی
مسعود فرخروز عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در گفتوگو با خبرنگار آنا با اعلام اینکه دانشکده کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها به عنوان یکی از دانشکدههای موضوعی در این دانشگاه از مهر 1403 آغاز به کار کرده است در تشریح مأموریتها و اهداف آن بیان کرد: دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها در راستای مأموریت اصلی خود که آموزش دانشجویان در رشتههای مصوب کشاورزی و منابع طبیعی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی است به پذیرش و آموزش دانشجویان اقدام میکند.
وی افزود: با راه اندازی دانشکدگان موضوعی کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها، مأموریت این دانشکده در راستای تولید و پرورش آبزیان با تأکید بر تولید گوشت ماهی خاویاری و تولید خاویار بوده و دومین مأموریت بر اساس توانمندی علمی استادان دانشکده و ظرفیت زمین و مزرعههای موجود تولید نهال است.
رئیس دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در پاسخ به این پرسش که اکنون چه تعداد دانشجو و در چه رشتههایی در این دانشکده مشغول تحصیل هستند؟ گفت: اکنون بر اساس ساختار جدید دانشکده، تعداد ۶۰۰ دانشجو در رشتههای مهندسی کشاورزی شامل (تولید و ژنتیک گیاهی و گیاهپزشکی و صنایع غذایی در مقطع کارشناسی و رشتههای اگرواکولوژی و اگروفیزیولوزی و فناوری صنایع غذایی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی اگروتکنولوژی) و رشتههای منابع طبیعی (مهندسی شیلات و مهندسی محیط زیست و مهندسی علوم جنگل در مقطع کارشناسی و رشتههای تکثیر و پرورش آبزیان و بوم شناسی آبزیان و آلودگیهای محیط زیست و جنگلداری و رشته ایمنی و بهداشت و محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد و رشتههای تکثیر و پرورش آبزیان، علوم محیط زیست و مدیریت جنگل در مقطع دکتری تخصصی) و رشته زیست فناوری در مقطع کارشناسی دانشجو در حال تحصیل هستند.
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها در رشته تخصصی منابع طبیعی(شیلات) در پاسخ به این پرسش که اهمیت کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها را چگونه ارزیابی میکنید و در این باره چه برنامههایی دارید؟ به آنا گفت: اکنون با توجه به شرایط اقلیمی و بحرانهای آبی و خشکسالیهای پی در پی و اهمیت تولید محصولات کشاورزی و پرهیز از واردات محصولات استراتژیک، آموزشهای نوین رشته کشاورزی و منابع طبیعی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی اضافه کرد: در این مورد آموزش توأمان در کلاس و در عرصه از ویژگیهای آموزشی دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندهاست. بر اساس برنامهریزی دانشکدگان، دانشجویان علاوه بر آموزش در مزارع و کارگاهها، مهارت عملی و اجرایی پرورش و تولید محصولات کشاورزی را نیز کسب میکنند.
فرخروز افزود: دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندهای واحد لاهیجان علاوه بر مأموریت اصلی خود که تولید محصولات شیلاتی و پرورش نهال است براساس توانمندیهای اعضای هیئت علمی و رشتههای موجود، تحقیقات کاربردی در راستای رسالههای دکتری و پایان نامههای کارشناسی ارشد برای حل مسائل عمده منطقه شامل مدیریت پسماند و تولید محصولات سازگار با تغییر اقلیم را در دست بررسی و تحقیق دارد.
به گفته رئیس دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، برگزاری کارگاههای تخصصی برای دانشجویان شامل کشتبافت و عصاره گیری گیاهان داویی و... و معرفی آنان به طرح پویش از برنامههای این دانشکده است.
مدیرگروه تخصصی شیلات و مدیر مجتمع کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان گفت: دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها دارای ۲۶ عضو هیئت علمی تمام وقت شامل دو استادتمام، ۶ دانشیار و ۱۶ استادیار است که سه نفر از استادیاران در مرحله تبدیل وضعیت به دانشیاری و دو مرکز تحقیقات تخصصی شامل (مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی و فنون دریایی دکتر کیوان چمخاله) و (مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و بومی دیلمستان) در سطح نخست هستند.
وی بیان کرد: مزرعه کشاورزی کتشال با حدود ۳ هکتار زمین با تأسیسات اولیه و مزرعه توستان در سطح ۵ هکتار و باغ اکولوژیک ازجمله زیرساختها، توانمندیها و پتانسیلهای این دانشکده در راستای اهداف دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندهای واحد لاهیجان است.
فرخروز از افتخارات دانشکده کشاورزی آب، غذا و فراسودمندها را تولید گوشت و خاویار برای نخستینبار در سطح دانشگاههای کشور دانست و گفت: دانشکده اکنون علاوه بر توسعه و افزایش تولید، برنامههایی برای تولید محصولات جانبی شامل کرم خاویار و تهیه چرم از پوست ماهیان دارد. در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی هم علاوه بر کاشت گیاهان دارویی در منطقه دیلمان، کاشت زعفران در قالب رساله دکتری انجام و تحقیقات مشابه برای سایر گیاهان دارویی باارزش در دست بررسی است.
انتهای پیام/