حجت الاسلام رستمی: هم افزایی نهادهای مسئول؛ لازمه افزایش ازدواج های دانشجویی
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، در پاسخ به این سوال که مولفههای اساسی برای افزایش تعداد ازدواجهای دانشجویی کدام است؟، اظهار کرد: بحث ازدواج دانشجویی برای نظام حکمرانی کشور موضوع راهبردی است.
وی با بیان اینکه بیش از ۳ میلیون دانشجو در فضای دانشگاهی و سن ازدواج و در فضای آمادگی و تمایل برای ازدواج زندگی میکنند؛ تاکید کرد: فرصت آموزش دهی، الگودهی، هنجارسازی، تشویق و ترویج ازدواج در فضای دانشگاه وجود دارد.
حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: بار مسئولیت ازدواج دانشجویی به علت برهه طولانی تجربه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری بر عهده ما قرار گرفته است. امسال بیست و هفتمین دوره ازدواج دانشجویی آغاز شده است و اجرای بیست و شش دوره در جمعیتهای بیش از ده هزار نفر تجربه عالی را در اختیارمان قرار داد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها اضافه کرد: برای افزایش آمار ازدواج دانشجویی باید هم افزایی بین نهادهای مسئول اتفاق بیوفتد. در قانون جوانی جمعیت تعداد زیادی دستگاه شامل دستگاههای اقتصادی، دستگاههای فرهنگی تا دستگاههای سیاستگذار و قانون گذار تا دستگاههای نظارتی مسئولیت پیدا کرده اند، همین هم افزایی در فضای ازدواج دانشجویی باید در کنار یکدیگر قرار بگیرد تا برای جمعیت دانشجویی ۳ میلیون نفری امر ازدواج را رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه بحث ازدواج وقتی در جریان الگو و پیشروی جوان که دانشجویان هستند، مورد توجه قرار بگیرد حتما در سایر بخشهای جامعه هم اثربخش خواهد بود؛ تاکید کرد: این مرجعیت موجب ترویج در بخشهای عمومی جامعه هم میشود.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها بیان کرد: ظرفیتی که هم اکنون برای اجرای ازدواج دانشجویی در قالب کارگاههای ازدواج دانشجویی و اردوهای زیارتی مشهد الرضا (ع) داریم حدود ۱۰ هزار زوج را شامل میشود و اگر حمایتهای ویژه صورت بگیرد در بحث میزان ازدواج و استقبال از طرحهای همسفر تا بهشت با آمار بیشتری مواجهه میشویم.
حجت الاسلام رستمی اضافه کرد: لازمه افزایش آمار ازدواج دانشجویی پای کار آمدن بخشهای مختلف است. از موضوع همسان گزینی و معرفی زوجین به یکدیگر تا ترویج ازدواج و انگیزه بخشی به ازدواج در سنین مناسب و در دوره دانشجویی به ازدواج به هنگام، از روی آگاهی و ازدواج آسان یاد میکنیم.
وی تاکید کرد: همچنین، تسهیل شرایط ازدواج مانند ساخت خوابگاه متاهلی، حمایت از دانشجویان در قالبهای مختلف اقتصادی، موضوع اشتغالهای کوتاه مدت، زودبازده و نظایر آنها و در ادامه بحث حمایت از دانشجویان در قالب مقررات دانشگاهی مانند سنوات تحصیلی، آسان گیری در بخشهایی مثل طرحهای الزامی که دانشجویان در برخی از رشتهها برعهده دارد و حمایتهای مشاورهای در طول دوره آغازین ازدواج بخشهای به هم پیوستهای است که کنار هم قرار گرفتن آنها به یک نهضت ازدواج دانشجویی منجر خواهد شد.
انتهای پیام/