دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 خرداد 1395 - 12:30

گروه زیست فن‌آوری مواد غذایی واحد خوی موفق به تولید آزمایشگاهی آنزیم‌های لیپاز و آمیلاز شد

گروه زیست فن‌آوری مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی موفق به تولید آزمایشگاهی آنزیم‌های لیپاز و آمیلاز از میکروارگانیسم های جداسازی شده از خاک شد.
کد خبر : 93414

استادیار گروه زیست فن آوری غذایی واحد خوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در این باره گفت: «با کمک جمعی از دانشجویان ارشد خود توانستم این دو آنزیم را که از نظر صنعتی بسیار ارزشمند هستند با روش غربالگری میکروارگانیسم‌های موجود در خاک در مقیاس آزمایشگاهی تولید کنیم.»


دکتر یحیی شفیعی افزود: «آنزیم لیپاز و آمیلاز به طور گسترده‌ای در صنایع مختلف از قبیل صنایع شیمیایی، شوینده‌ها، مواد آرایشی و بهداشتی، تولید اسید چرب و گلیسرول، داروسازی، صنایع غذایی، صنایع قند و نشاسته، صنایع نساجی و کاغذ سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند و با توجه به اینکه تولید این آنزیم‌ها با روش‌های بیوتکنولوژیکی و با استفاده از میکروارگانیسم‌ها بسیار کم هزینه بوده و بصورت انبوه و خالص قابل تولید هستند، بنابراین نسبت به روش‌های دیگر برتری دارد.»


عضو گروه زیست فن آوری غذایی واحد خوی تصریح کرد: «این موفقیت که حاصل کار آزمایشگاهی دانشجویان ارشد زیست فن‌آوری واحد در بخش عملی درس میکروبیولوژی صنعتی و زیست فن‌آوری مواد غذایی زیر نظرم بوده نویدبخش آغاز کارهای تحقیقاتی پیشرفته و نوین در زمینه زیست فن آوری مواد غذایی در گروه تازه‌تأسیس و نوپای زیست فن آوری غذایی در واحد پرسابقه و پرآوازه خوی بوده و شکوفایی و توسعه بیش از پیش این واحد دانشگاهی را به همراه خواهد داشت.»
شفیعی افزود: «جداسازی اولیه میکروارگانیسم‌های مولد آنزیم لیپاز و آمیلاز از خاک و تولید این دو آنزیم که به طور اولیه با امکانات موجود در آزمایشگاه میکروبیولوژی صنایع غذایی واحد و در جریان برگزاری کلاس‌های عملی انجام گرفته نیازمند انجام پژوهش های تخصصی تر و بنیادی تر برای نهایی ساختن طرح و تولید صنعتی محصول است.»


وی ادامه داد: «به‌منظور تکمیل فن آوری حاصل نیازمند انجام اقداماتی هستیم از جمله شناسایی سویه‌های جداسازی شده از خاک با روش‌های پیشرفته مولکولی مثل PCR، ارزیابی تولید این آنزیم ها در مقیاس پایلوت و صنعتی و خالص‌سازی و جداسازی آنزیم‌های تولید شده که می‌تواند در قالب طرح های پژوهشی دانشگاهی یا برون دانشگاهی به مرحله اجرا گذاشته شود.»


شفیعی از صاحبان صنایع مربوطه در بخش خصوصی و دولتی استان دعوت به‌عمل آورد تا درصورت تمایل به مشارکت در طرح‌های پژوهشی تکمیلی در این راستا و دستیابی به فن آوری تولید آنزیم های لیپاز و آمیلاز با واحد دانشگاهی خوی قرارداد همکاری امضا کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب