دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آپنه، اختلال خواب و عامل سکته‌های قلبی و مغزی

آپنه،  اختلال خواب و عامل سکته‌های قلبی و مغزی
آپنه خواب یکی از موارد اختلال در خواب است که علاوه بر اینکه آرامش افراد را سلب می‌کند، ممکن است که موجب بیماری‌های قلبی، دیابت و سکته مغزی شود.
کد خبر : 921880

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، آپنه یکی از اختلالات خواب است که بسیاری از مردم را درگیر کرده و بعضا آرامش را از آنان ربوده است.
آپنه یا «آپنه خواب» به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن شخص به طور مکرر و به مدت کوتاهی در طول خواب، تنفس خود را متوقف می‌کند. این وضعیت معمولاً در اثر بلوغ انسدادی یا تنگی مسیر تنفسی در دستگاه تنفسی رخ می‌دهد.
همانگونه که گفته شد آپنه خواب ممکن است به طور موقت باشد و در برخی از افراد به طور طبیعی در طول خواب اتفاق بیفتد، اما در موارد شدیدتر می‌تواند به مشکل جدی‌تری که به نام «آپنه خواب شدید» شناخته می‌شود، تبدیل شود.
دلایل آپنه خواب
عوامل مختلفی می‌تواند باعث آپنه خواب شود، افزایش وزن، تورم مجاری تنفسی در طول بارداری در بانوان، سن بالا و کم‌کاری ماهیچه‌های بینی و گلو، مانند گلوسپاسم عوامل فیزیولوژیک آپنه محسوب می‌شود.
عوامل ساختاری مانند بزرگی مسیر‌های تنفسی، پیشانی بزرگ، ساختار معیوب بینی، یا توده‌های قابل توجه دیگر در طول مسیر‌های تنفسی نیز در بروز آپنه دخیل هستند
همچنین مواد شیمیایی یا ادویه‌جات مانند مواد مخدر یا الکل که می‌تواند ماهیچه‌های بینی و گلو را به طور دائمی به طور مؤثر تحت تأثیر قرار دهد. نیز از جمله دیگر عوامل آپنه هستند.
آپنه خواب چه عوارضی دارد؟
آپنه خواب می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی فرد ایجاد کند. برخی از خطرات آپنه خواب شامل موارد زیر می‌شود:
وقفه تنفسی در طول خواب می‌تواند منجر به کاهش سطح اکسیژن در خون شود که باعث ایجاد مشکلات قلبی، مغزی و دیگر مشکلات سلامتی می‌شود. آپنه همچنین خواب موجب بیدار شدن مکرر شخص در طول شب می‌شود که باعث اختلال در الگوی خواب عمیق و استراحت‌بخش او می‌شود.
آپنه خواب باعث افزایش فشار خون، آریتمی قلبی و سایر مشکلات قلبی-عروقی می‌شود. همچنین آپنه خواب باعث افزایش مقاومت به انسولین و افزایش سطح قند خون می‌شود که ممکن است به بروز دیابت منجر شود. علاوه بر اینها آپنه افزایش خطر بروز سکته مغزی و اختلالات حافظه و تمرکز را در پی دارد.
درمان آپنه
آپنه خواب قابل درمان است. درمان آپنه خواب ممکن است شامل روش‌های غیردارویی و دارویی باشد. تغییر سبک زندگی مانند کاهش وزن، ترک سیگار، قطع مصرف الکل و افزایش فعالیت بدنی می‌تواند به کاهش شدت آپنه خواب کمک کند.
استفاده از دستگاه CPAP که با ایجاد فشار هوا در مسیر تنفسی، از بروز وقفه تنفسی جلوگیری می‌کند و به تسهیل تنفس شخص کمک می‌کند، همچنین برخی از دارو‌ها ممکن است برای کمک به باز کردن مسیر تنفسی یا کاهش تحریکات عصبی استفاده شود. در موارد شدید آپنه جراحی برای اصلاح مسیر تنفسی مورد نظر ممکن است لازم باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب