دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 خرداد 1395 - 15:03

استادیار واحد خوی عضو هیات رئیسه انجمن جهانی پنیرهای سنتی ایتالیا شد‎

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی خوی به عنوان عضو هیات رئیسه انجمن جهانی پنیرهای سنتی انتخاب شد.
کد خبر : 91442

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر یحیی شفیعی در سومین جلسه انجمن که به‌صورت الکترونیکی در مورخه 20 آوریل 2016 برگزار شد، به‌عنوان تنها نماینده کشورمان توانست با کسب حداکثر آرا یکی از هفت کرسی هیات رئیسه این انجمن را به خود اختصاص دهد.
شفیعی باتوجه به موضوع مطرح شدن نام پرافتخار کشورمان ایران در بین سایر کشورهایی از جمله ایرلند، ایتالیا، دانمارک، یونان، اسپانیا و صربستان که در زمینه علوم و تکنولوژی فرآورده‌های لبنی و پنیر در دنیا سرآمد هستند، ابراز امیدواری کرد با یاری خداوند متعال بتوانیم هرچه بیشتر باعث درخشش نام پرشکوه ایران در مجامع بین المللی باشیم.


پنیرهای سنتی به عنوان میراث گرانبها بخشی از تاریخ، فرهنگ و تمدن و هویت ملی ما بوده و در راستای حفظ و حمایت از این منابع ارزشمند ملی باید اقدامات اساسی انجام گیرد. برخلاف آنچه تصور می‌شود، کشور ما نیز از نظر پنیرهای سنتی غنی بوده و انواع متنوعی از پنیرهای سنتی در جای جای کشور تولید می شود و متاسفانه بدلیل کم توجهی بخش عظیمی از این منابع ملی ارزشمند ناشناخته مانده‌اند

وی افزود: «این انجمن در سال 2012 با پیشنهاد پروفسور گیسپ لیسیترا در شهر راگوزای ایتالیا ایجاد شد و هدف آن توسعه یک شبکه جهانی به‌منظور حفظ و حمایت از پنیرهای سنتی و فن‌آوری تولید آنها و آگاه ساختن تولیدکننده‌ها، مصرف کننده‌ها و محققان این عرصه با مفهوم واقعی و جایگاه ویژه این فرآورده‌ها از نکته نظر تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و تغذیه ای است. این انجمن اکنون متشکل از 52 نفر عضو فعال از بین دانشمندان برجسته دنیا در زمینه علوم مواد غذایی بویژه پنیر است.»


عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی خاطرنشان کرد: «انتخابات هیات رئیسه این انجمن هر 4 سال یک بار از بین اعضای فعال انجام می پذیرد که وظیفه آن انتخاب رئیس انجمن، برگزاری جلسات و گردهمایی‌های منظم در راستای پیشبرد اهداف انجمن و برنامه‌ریزی های مالی و تنظیم بودجه سالانه، سازمان‌دهی فعالیت های پژوهشی اعضا و تیم های تحقیقاتی، شناسایی فاندهای تحقیقاتی و مشارکت دادن اعضای در پروژه‌های تحقیقاتی علمی معتبر است.»
شفیعی خاطرنشان کرد: «پنیرهای سنتی به عنوان میراث گرانبها بخشی از تاریخ، فرهنگ و تمدن و هویت ملی ما بوده و در راستای حفظ و حمایت از این منابع ارزشمند ملی باید اقدامات اساسی انجام گیرد. برخلاف آنچه تصور می‌شود، کشور ما نیز از نظر پنیرهای سنتی غنی بوده و انواع متنوعی از پنیرهای سنتی در جای جای کشور تولید می‌شود و متاسفانه به دلیل کم توجهی بخش عظیمی از این منابع ملی ارزشمند ناشناخته مانده‌اند که امیدوار هستیم با حمایت مسئولان کشور، و با کمک استادان و پژوهشگران این عرصه جایگاه واقعی این محصولات و اهمیت آنها شناخته شود.»


وی تصریح کرد: «بخش وسیعی از بودجه پژوهشی کشور در حوزه علوم و صنایع غذایی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی صرف پژوهش بر روی فرآورده‌های غذایی غیر بومی و خارجی می شود که بهتر است به سمت تحقیق و پژوهش بر روی فرآورده‌های غذایی بومی و سنتی کشور سوق داده شود و کار و پژوهش بر روی فرآورده‌های غذایی سنتی از جمله پنیرهای سنتی هر شهر یا استان جزو اولویت‌های اصلی موضوع پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های تحقیقاتی شود تا بتوانیم این منابع ملی ارزشمند را شناسایی و حفظ کنیم.»


شفیعی از استادان، دانشجوبان و فعالان عرصه علوم و صنایع غذایی کشور دعوت به عمل آورد تا در صورت تمایل به عضویت این انجمن در آمده و از امتیازات و تسهیلات ویژه آن بهره‌مند شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب