چند عامل مهم در بوی بد دهان
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهناز ولیزاده کارشناس سلامت دهان و دندان معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان از روزه داران خواست در ماه رمضان به بهداشت دهان و دندان خود توجه بیشتری داشته باشند.
وی گفت: در هنگام روزه داری به دلیل اجتناب از خوردن و آشامیدن در ساعات طولانی، میزان بزاق به حداقل می رسد که این موضوع ممکن است باعث ایجاد بوی بد دهان شود.
ولیزاده افزود:در برخی افراد نیز به علت گرسنگی و استفاده بدن از ذخایر چربی برای تامین کالری مورد نیاز، بوی خاصی از دهان استشمام میشود که پس از صرف افطار خود به خود برطرف میشود.
این کارشناس دهان و دندان، مسواک زدن دندانها و زبان را یک راهکار ایدهال برای حفظ سلامت دهان و دندانها و رهایی از بوی بد دهان برشمرد و تاکید کرد: روزه داران پس از صرف وعده سحری و افطار، حتما دندانها و فضاهای بین دندانی را به خوبی با استفاده از مسواک و نخ دندان تمیز کنند.
ولیزاده به افراد توصیه کرد: برای جلوگیری از بروز مشکلات دندانی که بر اثر خشکی دهان ایجاد میشود در طی روزه داری و در طول روز نیز شستوشوی دهان خود را انجام دهند.
وی با تاکید بر اهمیت مسواک زدن در روزه داری خاطرنشان کرد: مسواک زدن در هنگام روزه داری اگر با دقت کافی انجام شود سبب باطل شدن روزه نمیشود.
کارشناس سلامت دهان و دندان در ادامه به تاثیر مصرف میوهها و سبزیها در افزایش تولید بزاق و جلوگیری از بوی بد دهان اشاره کرد و روزهداران را به مصرف میوه و سبزیهای تازه در وعدههای سحری و افطاری توصیه کرد.
به گفته وی مصرف سیر و پیاز و غذاهای تند، چرب و حاوی مقدار زیاد ادویه موجب ایجاد بوی بد دهان در زمان روزه داری میشود بنابراین باید از مصرف آنها خودداری کرد.
ولیزاده مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند چای، قهوه و نوشابه را باعث کاهش مقدار آب بدن و خشکی دهان برشمرد و به روزه داران توصیه کرد مصرف این نوشیدنیها را کاهش دهند.
این کارشناس سلامت دهان و دندان با بیان این که استعمال سیگار در ایجاد بوی بد دهان تاثیر بسزایی دارد، خاطرنشان کرد: که ماه رمضان بهترین زمان برای ترک سیگار است.
انتهای پیام/