سیارات فراخورشیدی و جستوجوی حیات بیگانه
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تا به حال به این مسئله فکر کردهاید که آیا سیارات دیگری مانند زمین در این عالم پهناور وجود دارد یا خیر؟ دانشمندان در جستوجوی سیارات فراخورشیدی هستند تا دریابند که آیا یه جز زمین جایی برای شکل گیری حیات ممکن است یا خیر.
سیارات فراخورشیدی سیاراتی هستند که به دور ستارهای به غیر از خورشید میچرخند. دانشمندان با استفاده از تلسکوپ و ماموریتهای فضایی هزاران سیاره فراخورشیدی را در کهکشان راه شیری کشف کردهاند. این سیارات در اشکال و اندازههای مختلف وجود دارند و برخی حتی شبیه زمین هستند.
دانشمندان از تلسکوپهایی مانند تلسکوپ فضایی کپلر برای جستوجوی سیارات فراخورشیدی استفاده میکنند. آنها به دنبال سایههای کوچک در قسمت روشن یک ستاره میگردند. این سایههای لکهمانند گردان میتواند نشاندهنده عبور سیاره فراخورشیدی از مقابل ستارهاش باشد. این روش را روش ترانزیت مینامند.
دانشمندان و منجمان بیش از هر چیزی به یافتن منطقه قابل سکونت در میان سیارات فراخورشیدی مشابه زمین علاقهمند هستند. منطقه قابل سکونت جایی است که احتمالاً شرایط برای شکلگیری آب در سطح سیاره مناسب بوده است. دانشمندان برای جستوجوی حیات بیگانه، به دنبال "امضای زیستی" در سیارات فراخورشیدی هستند. امضاهای زیستی نشانههایی از حیات مانند وجود بخار آب، اکسیژن یا متان در جو سیاره است. تشخیص این گازها میتواند به وجود موجودات زنده اشاره داشته باشد.
انتظار میرود تلسکوپهای جدیدی مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب برای مطالعه بیشتر سیارات فراخورشیدی مورد استفاده قرار گیرد. آنها به ما کمک خواهند کرد تا حتی بیشتر در مورد این جهانهای دور و اینکه آیا هر یک از آنها میتواند پناهگاه زندگی باشد یا خیر. چه کسی میداند، یک روز ممکن است متوجه شویم که در جهان تنها نیستیم! تا آن زمان، دانشمندان به کاوش و مطالعه این جهانهای دور ادامه خواهند داد، به امید اینکه بتوانند اسرار کیهان را رمزگشایی کنند.
انتهای پیام/