دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پایان خوش آلودگی پلاستیکی با حشرات پلاستیک خور

پایان خوش آلودگی پلاستیکی با حشرات پلاستیک خور
دانشمندان می‌گویند کرم آرد زرد (میل وُرم) که می‌تواند پلاستیک را بخورد و جذب کند می‌تواند راه حل جدید کاهش الودگی پلاستیکی باشد.
کد خبر : 944902

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از سای تک دیلی ، آلودگی پلاستیکی در زیست بوم‌های سراسر جهان نفوذ کرده و برای چندین دهه ادامه دارد، اما آیا کلید حل این مشکل در اختیار حشرات است؟

تحقیقات پیشین نشان داده است حشرات می‌توانند میکروپلاستیک‌های خالص و تصفیه نشده را بلعیده و جذب کنند، اما فقط در شرایط غیرواقعی و کمبود غذا.

دکتر «میشله تسنگ» «Michelle Tseng» جانورشناس دانشگاه بریتیش کلمبیا و همکارانش، کرم‌های آرد زرد را در سناریوی واقعی تری آزمایش کردند و به آنها ماسک‌های صورت رنده شده - یک محصول پلاستیکی رایج- مخلوط با سبوس، که گزینه‌ای خوشمزه تری است، دادند.

کرم‌های آرد زرد، لاشخور‌ها و تجزیه کننده‌های طبیعت هستند که می‌توانند تا هشت ماه بدون غذا یا آب زنده بمانند و وقتی غذا کمیاب است حتی به خوردن هم نوع خود روی می‌آورند.

پژوهشگران پس از ۳۰ روز، مشاهده کردند این کرم ها، تقریبا نیمی از میکروپلاستیک‌های موجود - حدود ۱۵۰ ذره برای هر حشره- را خورده و وزن اضافه کرده اند. آنها بخش کوچکی از میکروپلاستیک‌های مصرف شده را دفع - حدود چهار تا شش ذره در هر میلی گرم زباله - و بقیه را جذب کردند. 

به نظر نمی‌رسد که خوردن میکروپلاستیک‌ها بر بقا و رشد این حشرات تأثیر بگذارد.

دوستان پلاستیک خور

دکتر تسنگ می‌گوید گام بعدی یادگیری از سازوکار‌های گوارشی حشرات برای شناخت چگونگی تجزیه میکروپلاستیک‌ها و افزایش مقیاس این آموخته‌ها برای مقابله با آلودگی پلاستیکی است. شاید بتوانیم حشرات را دوستان خود ببینیم. ما روزانه میلیون‌ها حشره را از طریق آفت کش‌های عمومی می‌کُشیم - همان حشراتی که می‌توانیم از آنها یاد بگیریم تا این پلاستیک‌ها و سایر مواد شیمیایی را تجزیه کنیم.»

نتایج این تحقیقات در نشریه Biology Letters منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب