قیمت مواد غذایی اصلی در اتحادیه اروپا ۵۰ درصد افزایش یافت
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم وفناوری آنا، قیمت روغن زیتون در سراسر اتحادیه اروپا در طول سال گذشته به دلیل شرایط نامساعد آب و هوایی که به برداشت آسیب رسانده است، به شدت افزایش یافته است. بر اساس دادههای یورواستات، دفتر آمار بلوک، قیمت روغن زیتون تا ماه ژانویه سالانه ۵۰ درصد افزایش یافته است.
قیمت در کل نیمه دوم سال ۲۰۲۳ به طور پیوسته افزایش یافت، با افزایش ۳۷ درصدی در ماه اوت و افزایش خیره کننده ۵۱ درصدی در نوامبر ۲۰۲۲ صعود قیمت ها به جایی رسید که تا ژانویه همه کشورهای عضو گزارش کردند که قیمت روغن زیتون افزایش یافته است. بالاترین تورم روغن زیتون مربوط به کشورهای جنوب اروپا است که اتفاقا این روغن در آنجا تولید میشود. قیمت در پرتغال در ژانویه نسبت به سال گذشته ۶۹.۱ درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش در سراسر بلوک اروپا است؛ پس از آن یونان با ۶۷ درصد افزایش قیمت قرار گرفت. در اسپانیا، بزرگترین تولید کننده و صادرکننده روغن زیتون در جهان نیز قیمتها ۶۲.۹ درصد افزایش یافت.
کمترین افزایش در رومانی (۱۳ درصد)، ایرلند (۱۶ درصد) و هلند (۱۸ درصد) ثبت شده است. یورواستات در مورد دلایل افزایش قیمتها توضیحی نداده است، اما گزارشهای قبلی رسانهها آن را به شرایط نامساعد آب و هوایی در منطقه، از جمله موج گرمای شدید در کشورهای تولیدکننده روغن زیتون مانند اسپانیا، که باعث کاهش برداشت می شود، نسبت دادند. بر اساس دادههای وزارت کشاورزی اسپانیا، تولید روغن زیتون در این کشور در سال کشاورزی ۲۰۲۲-۲۰۲۳ نصف شده و به ۶۷۵۰۰۰ تن رسیده است.
مقامات اسپانیا انتظار دارند تولید در سالهای ۲۰۲۳-۲۰۲۴ کمتر از میانگین ۱ میلیون تن باقی بماند، که به این معنی است که قیمتها احتمالاً بیشتر رشد خواهند کرد. کارشناسان صنعت کشاورزی نیز هشدار داده اند که کاهش قیمت حداقل تا سال ۲۰۲۵ بعید است.
انتهای پیام/