دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1395 - 13:50
در جمع مردم مهاباد

روحانی: در جمهوری اسلامی بین پیروان مذاهب و اقوام امتیاز و برتری وجود ندارد

رئیس‌جمهوری در جمع مردم صمیمی و سربلند مهاباد با تأکید بر اینکه «در جمهوری اسلامی بین پیروان مذاهب و اقوام امتیاز و برتری وجود ندارد؛ همه گل‌های رنگارنگ ایران‌اند»، اظهار کرد: یک قانون اساسی، یک رهبری مقتدر و یک دولت داریم و پیشرفت در سایه اتحاد ممکن است.
کد خبر : 90042

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی روز شنبه تأکید کرد: بدخواهان ببینند که جمهوری اسلامی برای صنعتی کردن مناطق غربی و کردنشین مصمم است و افتتاح پروژه بزرگ پتروشیمی مهاباد قدم اول است و صنایع پایین دستی نیز باید در منطقه توسعه یابد.


رئیس‌جمهوری امنیت واقعی و پایدار را در سایه محبت و پیشرفت دانست و با بیان اینکه با آموزش و پرورش مشغول تمهید اجرایی شدن اصل ۱۵ قانون اساسی هستیم، گفت: تبعیض قومیتی را نمی‌پسندم؛ اصل در استخدام باید شایستگی باشد و زبان مادری اقوام و به ویژه کردی باید محترم باشد و البته مراکز زبان اقوام در حال توسعه است.


روحانی ابراز امیدواری کرد ثمره همکاری بیشتر دولت و مجلس آبادتر شدن ایران باشد.


رئیس‌جمهوری گفت: به صراحت اعلام می‌کنم به عنوان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای عالی امنیت ملی، در ایران اسلامی هیچ کسی حق ندارد، بین مسلمان و پیرو یک مذهب با مذهبی دیگر امتیازی قایل شود.


روحانی تأکید کرد: تمام مردم مسلمان چه شیعه و چه سنی در حقوق شهروندی، مساوی هستند و اصل در مسئولیت و شایستگی است و باید متناسب با شایستگی زمینه فعالیت و بالندگی، برای هر فرد مهیا شود.


رئیس جمهوری افزود: برای من کافی نیست یکی از سفرای کشور و یا یکی از معاونین در وزارتخانه‌ها اهل سنت و کردستان باشد. نباید بین اقوام تفاوتی وجود داشته باشد.


روحانی با بیان اینکه «قبل از بحث قومیت همه ایرانی هستیم و در این دیار به مسلمانی خود افتخار می‌کنیم»، اظهار کرد: افتخار به قومیت در مرحله سوم و بعد از ایران و اسلام وجود دارد.


رئیس جمهوری با اشاره به اینکه «قومیت‌های مختلف مانند گل‌های رنگارنگ در باغی بزرگ تجلی می‌یابند»، ادامه داد: اول به فکر حفظ باغ باشیم، آنگاه گل‌های رنگارنگ را حراست کنیم.


روحانی افزود: امروز خوشحالیم که در آذربایجان غربی یک همزیستی مسالمت‌آمیز بین مسلمان و غیرمسلمان، شیعه و سنی و اقوام مختلف از جمله کرد، ترک و فارس وجود دارد.


یکی از وظایف مهم دولت آماده کردن شرایط اشتغال برای جوانان عزیز این مرز و بوم است


زمینه‌های لازم برای توسعه گردشگری در آذربایجان غربی فراهم شود

رئیس‌جمهوری تأکید کرد: همه یک آرزو بیشتر ندارند و آن آبادانی ایران اسلامی است.


روحانی گفت: آنهایی که امروز در منطقه و در عراق و سوریه، فتنه و تروریسم و کشتار را شایع می‌کنند، مردم بی‌گناه را می‌کشند و به ناروا لقب مسلمان به خود می‌دهند، نسبتی با اسلام، قرآن و انسانیت ندارند.


رئیس جمهوری تصریح کرد: ما تابع قرآنی هستیم که می‌گوید، انسان‌ها دارای کرامت، عظمت، عزت و جایگاه بلند هستند. هیچ تفاوتی بین انسان‌ها وجود ندارد و همه مخلوق خداوند هستیم و به ویژه ما مسلمانان که برادر یکدیگریم.


روحانی با اشاره به اینکه «با همسایگان ارتباط دوستانه وسازنده می‌خواهیم»، تأکید کرد: باید با همه کشورهای همسایه رقابت سالم و همچنین ارتباط دوستانه، صمیمانه و سازنده داشته باشیم.


رئیس جمهوری با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان آذربایجان غربی و همسایگی با سه کشور منطقه، اظهار کرد: این فرصتی بزرگ برای مردم این سرزمین است و دولت وظیفه خود می‌داند که با همه کشورهای جهان که قصد خصومت با جمهوری اسلامی ایران ندارند، رابطه‌ای دوستانه و سازنده برقرار کنند.


روحانی ادامه داد: با کمک، حمایت و رأی شما در انتخابات سال 92 کاری کردیم تا دیوارهای منحوس تحریم که بین ملت ایران و ملت‌های دیگر فاصله افکنده بود، تخریب شود.


رئیس جمهوری با اشاره به اینکه «امنیت واقعی و پایدار در سایه محبت و پیشرفت ایجاد می‌شود»، تأکید کرد: به منطقه اعلام می‌کنیم که برقراری امنیت، راهی جز اعتدال و توسعه ندارد و در دنیای امروز هیچ کشوری به پیشرفت نخواهد رسید، مگر آنکه با کشورهای دنیا، بویژه همسایگان ارتباط دوستانه و سازنده برقرار کرده باشد.


روحانی با بیان اینکه «یکی از وظایف مهم دولت آماده کردن شرایط اشتغال برای جوانان عزیز این مرز و بوم است»، افزود: خوشحالم که امروز بزرگترین واحد صنعتی در تاریخ این منطقه با 300 هزار تن محصول سالانه افتتاح خواهد شد و این پروژه، دروازه‌ای برای صنعتی شدن منطقه خواهد بود. گاز از طریق یک خط لوله یکهزار و 690 کیلومتری به این مناطق انتقال داده شد که این کاری بزرگ، کم‌نظیر و بی‌نظیر است.


رئیس جمهوری تأکید کرد: آنهایی که به دروغ می‌گفتند دولت جمهوری اسلامی ایران، تنها می‌خواهد در مناطق کردنشین کشاورزی باشد و هیچ گاه صنعت وارد نشود، با چشم باز ببینند که واقعیت را نگفتند.


روحانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را برای رشد، تکامل و به ویژه صنعتی کردن مناطق غربی و کردنشین بکار خواهد بست.


رئیس‌جمهوری ادامه داد: این طرح پتروشیمی گام اول است و صنایع پایین‌دستی مربوط به همین پتروشیمی است که در منطقه ایجاد اشتغال می‌کند.


روحانی افزود: دولت همه توان خود را بکار می‌گیرد تا راه برای فعالیت صنایع پایین‌دستی در کشور گشوده شود.


رئیس‌جمهوری گفت: باید همه مردم بومی منطقه در شرایطی مساوی از یک پروژه عظیم صنعتی، استفاده کنند، اما در عین حال یک صنعت پیچیده در زمان ساخت و تجهیز به متخصصانی از سراسر کشور نیاز دارد.


روحانی افزود: اگر متخصصی میهمان شهر مهاباد شد، به نفع رونق اقتصادی این شهر است.


رئیس‌جمهوری با اشاره به امنیت بالای استان آذربایجان غربی و شهر مهاباد، اظهار کرد: مهاباد باید تبدیل به یک مرکز گردشگری برای مردم ایران و همه جهانیان شود.


روحانی تصریح کرد: به همه مسئولان استانی اعلام کردم که باید زمینه‌های لازم برای صنعت گردشگری در این استان و همچنین شهر مهاباد فراهم شود.


راهی به جز اعتدال و میانه‌‌روی وجود ندارد


رئیس‌جمهوری تأکید کرد: امروز به همه مردم منطقه اعلام می‌کنیم که اگر به دنبال امنیت، توسعه و آرامش هستید، راهی به جز اعتدال و میانه‌‌روی وجود ندارد.


روحانی تصریح کرد: افراطی‌گری مذهبی، قومی، سیاسی، جناحی و همچنین خشونت خاصیتی جز ویرانی، برای مردم ندارد.


رئیس‌جمهوری ادامه داد: در سایه وحدت، برابری، اعتدال، دوری از افراط و خشونت می‌توانیم نه تنها امنیت برای خود و فرزندانمان بلکه توسعه را برای این سرزمین به ارمغان بیاوریم.


روحانی با قدردانی از همه نیروهای مسلح و امنیتی برای برقراری نظم و امنیت در سرتاسر کشور، اظهار کرد: باید امنیت و نظم برای نخبگان جامعه فراهم شود. امنیت واقعی در سایه محبت، دوستی و توسعه بوجود خواهد آمد.


رئیس‌جمهوری ادامه داد: بیکاری، نبودن دانشگاه، فرهنگ و توسعه، ناامنی به بار خواهد آورد.


روحانی تأکید کرد: تبعیض قومیتی را محکوم می‌کنم، اصل در استخدام و جذب باید علم، دانش، تعهد و شایستگی باشد.


رئیس جمهوری با اشاره به اهمیت احترام به تنوع قومی و زبان مادری در ایران اسلامی،‌ ادامه داد: دستور تأسیس مرکزی در کردستان و در این منطقه برای آموزش زبان کردی داده شده است و برای اجرای اصل پانزدهم قانون اساسی در وزارت آموزش و پرورش بحث و بررسی‌های لازم انجام شده است.


روحانی با بیان اینکه «بعد از برجام فضای بهتری برای رونق اقتصادی در ایران از جمله آذربایجان غربی مهیا می‌شود»، گفت: ان‌شا‌‌ءالله شاهد توسعه و پیشرفت روزافزون در سرزمین ایران اسلامی خواهیم بود.


رئیس‌جمهوری افزود: امیدوارم ثمره همکاری بیشتر دولت و مجلس ، آبادتر شدن ایران اسلامی باشد.


روحانی در ابتدای سخنان خود اظهار کرد: مهاباد به عنوان نگین ادب کردی، مهد علما، شعرا، نویسندگان، ورزشکاران، سربازان، خلبانان شهید و سرزمین ایستادگی ایران اسلامی است.


رئیس‌جمهوری اظهار کرد: مردم خونگرم و مقاوم مهاباد در طول 37 سال بعد از انقلاب اسلامی هرگز در برابر توطئه‌ها و تفرقه‌افکنی دشمنان سر فرود نیاوردند و دست رد به سینه آنانی زدند که ندای تفرقه سرمی‌دادند.


روحانی گفت: مردم مهاباد از روز اول انقلاب نه تنها حافظ سرزمین، شهر و استان خود، بلکه مرزداران غیور دفاع از سرزمین ایران اسلامی بودند.


رئیس‌جمهوری تأکید کرد: برای همه جهانیان روشن است که توطئه دشمنان ملت‌های منطقه اسلام و مسلمانان که همواره به دنبال تفرقه و جدایی مردم متحد منطقه بودند به جایی نخواهد رسید.


روحانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران یعنی نظام برگزیده همه اقوام و بخش‌های کشور نه تنها به فکر منافع مردم و سرزمین خود، بلکه به عنوان وظیفه اصلی، در اندیشه حمایت از مردم منطقه است.


رئیس‌جمهوری ادامه داد: وقتی اردبیل ، بغداد و دمشق در خطر سقوط بود ملت ایران به ندای مظلومان منطقه جواب مثبت داد.


رئیس‌جمهوری اظهار کرد: باید به امنیت، بالندگی، سرزندگی و نشاط در ایران اسلامی که بدون در نظر گرفتن مذهب و قومیت ایجاد شده، افتخار کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب