از گرانترین چهره جام تا سیل انتقادات علیه مربی ترسو/ مانچینی پراشتباه در عربستان چه سرنوشتی پیدا میکند؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، جام ملتهای آسیا شاهد یک قربانی بزرگ بود. دو روز قبل و در سومین روز از مرحله یک هشتم نهایی پیکارهای «قطر ۲۰۲۳» و در دوئل فینال گونه عربستان – کره جنوبی، این تیم عربی بود که به خاطر حذف از جام هجدهم گریست.
هرچند در نبرد تماشایی، گل اول را زد و خود را مسافر مرحله یک چهارم میدید، اما به خاطر آنکه در آخرین ثانیههای وقت معمول، گل مساوی را دریافت کرد و در ۳۰ دقیقه وقت اضافه هم کاری از پیش نبرد، در ضربات پنالتی مغلوب کره شد. به این ترتیب ماراتن ۱۲۰ دقیقهای را باخت و با جام هجدهم خداحافظی کرد.
تلخی این وداع زمانی بیشتر احساس شد که «روبرتو مانچینی»، گرانترین مربی جام را روی نیمکتش دید، اما دستش از جام کوتاه شد.
**سیلی از انتقادات علیه سرمربی
پس از روبروشدن با چنین سرنوشت تلخی، سیل انتقادات رسانه ها، کارشناسان و مردم عربستان به سوی مربی کهنه کار سرازیر شد؛ چهرهای که سال گذشته سرمربیگری تیم ایتالیا را رها کرد و به کشور آسیایی آمد تا با دریافت ۲۸ میلیون یورو حقوق در سال، سرمربی «شاهینهای سبز» شود و عنوان گرانترین مربی قاره و حتی جهان را به خود اختصاص دهد. او که از بدو ورودش به خاک این سرزمین هیاهوهای زیادی ایجاد کرد، همان چهرهای بود که قبل و حین جام ملتها هم خبرسازبود.
حتی در همین بازی با کره، رفتارهای جنجالی مثل دریافت کارت زرد از داور و خندیدن به آن و ترک زمین قبل از زدن ضربه پنالتی آخر تیم رقیب، داشت.
هرچند «مانچو» بعد از پذیرش شکست از حریف خاوردوری گفت: بابت رفتن زودهنگام به رختکن عذرخواهی میکنم. یک لحظه کنترلم را از دست دادم. فکر کردم بازی تمام شده است. از شما، بازیکنان و هواداران عذرخواهی میکنم.».
با این وجود نوک تیز همه انتقادات متوجه او شد. حتی رئیس فدراسیون کشور عربی نیز این حرکت را مورد سرزنش قرارداد. «یاسر المشال» به عنوان عالیترین مقام فوتبال عربستان گفت:رفتار مانچینی درست نبود. ما فرصت کافی برای بررسی آنچه رخ داد، را داریم. باید علت بروز چنین رفتاری فهمیده شود.
با این حال روزنامه الریاضیه این کشور عذرخواهی «مرد خوش پوش» را نپذیرفت و خواهان تنبیه جدی اش شد. این نشریه نوشت مسئول فنی تیم عربستان با این رفتار به تیم ملی، فوتبال کشور، بازیکنان، مربیان و تماشاگران حاضر در ورزشگاه و حتی تیم کره جنوبی توهین کرده است.
**رفتاری زننده از گرانترین مربی جام
سرمربی یک سال گذشته شاهین ها، هر چند با ردیف کردن چند جمله سعی کرد بابت رفتارش در پایان بازی، پوزش بخواهد، اما حتی رسانههای معتبر جهان را هم نتوانست قانع کند. گزارشگران و تحلیل گران معتقدند مربی ۵۹ ساله بعد از تجربه هدایت تیمهای بزرگی همچون فیورنتینا، لاتزیو، اینترمیلان، گالاتاسرای، زنیت سن پترزبورگ و تیم ملی ایتالیا، آنقدر باید پرستیژ حرفهای نشان میداد که تا آخرین لحظه در زمین میماند.
از این رو، روزنامه معتبر سان انگلیس نوشت:مانچینی با آن همه سابقه کاری گویا طاقت تماشای ضربه تعیین کنندهای که کره جنوبی را به مرحله یک چهارم نهایی برد، را نداشت. در حالی که ناامیدی در چهره اش مشهود بود، به سمت تونل منتهی به رختکن رفت.
روزنامه سان دیگوتریبون آمریکا هم نوشت:مانچینی پس از رهاکردن بازیکنانش به هنگام ضربه پنالتی سرنوشت ساز حریف در روز سه شنبه، هواداران پرشمار تیمش را در حالتی شگفت زده قرارداد. این درحالی بود که به نظر میرسید عربستان بعد از گل اول بازی که توسط عبداله ردیف زد، در مسیر پرتاب به دور یک چهارم نهایی قرارگرفته هرچند که در آخرین ثانیههای وقت تلف شده با دریافت گل چو جوئه، گیج و مبهوت باقی ماند.
وب سایت CBS هم نوشت: هرچند رئیس فدراسیون فوتبال عربستان بعد از بازی گفت برای ادامه همکاری با مانچینی، باید بررسی و تحقیق مفصلی صورت گیرد و از دادن پاسخ صریح و شفاف خودداری کرد، اما به نظر میرسد، همین مساله ترک زمین، باعث شود تا رزومه کاری مانچینی کاملا زیر سئوال رفته به طوری که سبزها قید ادامه همکاری با او را بزنند.
**غم و اندوه فراوان هواداران
وقتی سوت پایان بازی با کره به صدا درآمد، بیشتر هواداران پرشمار عربستانی که در ورزشگاه حضور داشتند، سرخود را به نشانه ناراحتی و غم در دستان خویش گرفته و حتی اشک میریختند.
آنها برای حمایت از تیم ملی خود سختی سفر از کشور به قطر را به جان خریدند و به طور گسترده در ورزشگاه «اجوکیشن سیتی» حضور یافتند تا تمام و کمال «یار دوازدهم» شاهینهای عربی باشند اما وقتی دیدند چطور برد از دست شان پرید و بعد خود مانچینی با رفتارش، حاشیه ایجاد کرد، علیه وی موضع گرفتند.
از این رو بود که شمار زیادی از هواداران پرشمار در فضای مجازی به طور گسترده حضوریافته و شب را نخوابیدند تا توانستند «کامنت» علیه مانچو و شاگردانش گذاشتند.
خالد الجویر، یکی از دوستداران تیم سبزپوش که به دوحه آمده بود، در توییتر نوشت:در هرحال خدارا شکر میکنم. با آن شیرین کاریهای تیم و مربی، نتیجه میتوانست خیلی بدتر باشد. از مانچینی میپرسم واقعا برنامه اش در دقایق پایانی چه بود؟
رائد، یک علاقمند دیگر هم نوشت:برد در مشت مان بود. اما به دلیل تاکتیک عقب نشستن در زمین جناب مربی و توجیه نشدن بازیکنان از صعود بازماندیم.
جابر العقیلی، یک مخاطب دیگر هم در این شبکه عنوان کرد: ما میتوانستیم بهتر نتیجه بگیریم. در حالیکه یک دقیقه قبل از وقت اتمام بازی نتوانستیم دروازه مان را بسته نگه داریم.
یک هوادار احساسی به نام احمد الزهرانی نیز نوشت:این رویای بزرگ به خاطر گستاخی مربی و بازیکنان و دست کم گرفتن حریف از بین رفت. واقعا خارج کردن کاپیتان ما از بازی چه معنی داشت جز این که تیم را ویران کرد.
یک کاربرساکن ریاض به نام عبداله ثما هم عنوان کرد:عامل شکست هولناک ما کسی جز مانچینی نیست. او همه جوره لطمه زد. به خصوص که با رفتارش قبل از اتمام ضربات پنالتی، به همه توهین کرد. هیچ مربی در فوتبال حرفهای با آن همه سابقه چنین رفتار غیرحرفهای را بروز نمیدهد.
**آینده مبهم مانچینی
با اتفاقی که برای شاهینها رخ داد، حالا سئوال مهم این است که مانچینی بماند یا کنار گذاشته شود. در این مورد به نظر میرسد موج گستردهای از مخالفان برای ادامه کارش در جمع کارشناسان وجودداشته باشد. یاسر القحطانی، بازیکن بزرگ اسبق عربستانیها یکی از چهرههای مخالف ادامه حضور وی است.
او در گفت و گویی با شبکه بین اسپرت گفت:ما تاکنون با مربی ترسوتر از مانچینی در تیم ملی برخورد نکرده ایم. مانچینی نشان داد واقعا ادمی بزدل است و شایسته مربیگری تیمی مثل عربستان نیست. حتی دیدید از نظر رفتاری چه توهینی کرد.
بازیکن اسبق الهلال افزود:او به نظر میرسد عقده روانی دارد. دیدید که ستارهها را رها کرد و این نشانه شخصیت قوی اش نیست. میپرسم چرا در شب بازی اول، در آن زمان حساس درباره ستارههای تیم ملی صحبت کرد؟ چرا بحث بازیکنان خط زده و حاشیه دار را پیش کشید؟ در حالیکه طبیعی است هر بازیکنی نیمکت نشینی را نپذیرد. این امر خوشایند هیچ بازیکن بزرگی نیست. واقعا درک نمیکنم چطور میتواند وطن پرستی بازیکنان را زیر سئوال ببرد.
فهد الحریفی، بازیکن سابق تیم ملی و النصر نیز عنوان کرد:در اولین آزمون جدی، مانچینی با رویکرد تاکتیکی اشتباه، مردود شد. او نشان داد مربی دفاعی و محافظه کاری است. در حالیکه کلینزمان در تیم کره، تنوع تاکتیکی در هجومی ایجاد میکرد، مربی ما فقط مدافع اضافه کرد و این برای حفظ نتیجه اصلا کافی نبود.
محمد العنزی، خبرنگار قدیمی نیز هم گفت:مربی ما نشان داد در حد استانداردی که باید باشد، نیست. از انتخابهای قبل از شروع جامش بگوییم و از این که حرفهای زد که باعث سردرگمی همین نفرات شد. در حین بازی هم مرتب تغییر ایجاد کرد، اما به درک مناسبی برای تغییر نتیجه نرسید. فدراسیون در این باره باید به خاطر این نتایج ناامیدکننده تصمیم بگیرد. چون واقعا با این نتایج و با آن هم پول گزاف بابت حقوقش، هیچ تناسبی وجودندارد. فقط باید از بازیکنان تقدیر کنم که با وجود همه مشکلات، بازهم توان خود را گذاشتند.
ولید الفرج، روزنامه نگار سرشناس ورزشی هم در فضای مجازی با لحن ملایمی نوشت: تنها چیزی که میتوانم بگویم این است که همه نکات را با هم درنظرگرفته و ارزیابی دقیق کنیم. این که بپذیریم عملکرد قوی در بازیها داشتیم و روحیه جنگندگی هم موجود بود، اما تحت تاثیر یکسری اشتباهات، شوکی را برا هواداران وارد کردیم و در در نهایت در ضربات پنالتی خوش شانس نبودیم. در این جا بحث مهم، همان چیزی است که در دنیای ورزش بارها مطرح میشود؛ این که توانایی بلندشدن پس از زمین خوردن را داشته باشیم. مهم نیست چقدر دردناک باشد، اما میتواند درسی برای ساختن آیندهای بهتر باشد.
با توجه به موج گستردهای که از انتقادات رسانه ها، کارشناسان و هواداران علیه مانچینی بوجود آمده، آینده حضور این مربی در راس کادر فنی سبزها مبهم به نظر میرسد. اما المشال به عنوان عالیترین مقام فوتبالی کشور میگوید:
در مورد آینده همکاری دوست ندارم عجله کنیم. باید همه چیز را مورد ارزیابی قراردهیم تا به جمع بندی برسیم. آنوقت میتوانیم به بهترین نتیجه ممکن برسیم.
انتهای پیام/