شیوهنامه بهداشتی برگزاری مراسم اعتکاف ۱۴۰۲
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور شیوهنامه بهداشتی برگزاری مراسم اعتکاف 1402 را ابلاغ کرد.
حیدری در ابلاغ این شیوهنامه آورده است: با توجه به این که مدیریت مطلوب برگزاری مراسم رعایت دستورالعملها و نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی جهت حفظ و ارتقای سلامت عمومی که به عنوان یکی از وظایف نظام سلامت محسوب میشود از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ بنابراین توصیههای ذیل به عنوان مفاد مهم این شیوه نامه با توجه به شرایط شیوع بیماریهای تنفسی در دستور کار قرار میگیرد:
۱- مراسم در مساجدی که دارای امکانات و شرایط بهداشتی مناسب هستند برگزار شود.
۲- برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی رعایت تهویه مطلوب ضروری است.
۳- توصیه میشود افرادی که دارای علائم بیماری تنفسی هستند در مراسم و اجتماعات شرکت نکنند و یا ضمن رعایت فاصله از ماسک استفاده کنند.
۴- برای افراد پرخطر و دارای بیماریهای زمینهای استفاده از ماسک به طور دائم و همیشگی توصیه میشود.
ه- رعایت بهداشت فردی برای همه افراد الزامی است.
۶- فرشهای محل برگزاری مراسم قبل از مراسم نظافت و گندزدایی شود.
۷- ظروف زباله دردار به همراه کیسه زباله در صحن مسجد و سرویس بهداشتی و وضوخانه و آبدارخانه در دسترس مردم به تعداد کافی قرار گیرد.
۸- وسایل مورد نیاز برای استراحت مثل پتو و بالش و ملحفهها توسط معتکفین آورده شود.
۹- سرویس بهداشتی مساجد دارای شرایط بهداشتی بوده و مستمر ،نظافت شستشو و گندزدایی شود.
۱۰- پوستر آموزش نحوه شستن دستها در محل وضوخانه نصب شود.
۱۱- وجود مایع صابون در سرویسهای بهداشتی و وضوخانه مساجد برای تمام سکوهای شستشو الزامی است.
۱۲- گندزدایی محل و سطوح مشترک از جمله دستگیره، در، صندلی و میکروفن با مواد گندزدای مناسب انجام شود.
۱۳- محل آبدارخانه به طور روزانه با مواد گندزدای مناسب گندزدایی شده و از آب خوریهای عمومی نیز جمعآوری شوند.
۱۴- ورود افراد متفرقه به آبدارخانه ممنوع بوده و از آبدارخانه جهت گرفتن وضو استفاده نشود.
۱۵- توزیع غذا در کوتاهترین زمان قبل از دو ساعت پس از طبخ و به شکل گرم و با بسته بندی بهداشتی یک نفره صورت پذیرد.
۱۶- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی حداکثر دو ساعت خودداری گردد و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتیگراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتیگراد روی شمعک گاز نگهداری شود تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
۱۷- مواد غذایی و آشامیدنی توزیع شده بایستی به صورت بستهبندی باشد.
۱۸- از توزیع نوشیدنی و چای در استکانها و لیوانهای مشترک خود داری شود.
۱۹- بهتر است از قاشق و چنگال و لیوان شخصی استفاده شود و در صورت استفاده از قاشق و چنگال و لیوان یکبار مصرف از ظروف یکبار مصرف مناسب و تجزیه پذیر استفاده شود.
۲۰- آب بطری دارای مجوزهای قانونی و دارای تاریخ مصرف مجاز به مقدار کافی توزیع شود.
۲۱- از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یکبار مصرف شفاف خودداری کنید.
۲۲- از بسته بندی و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف نامناسب و پلاستیکی و قومی جلوگیری شود.
۲۳- از توزیع سبزیجات و میوه جات بدون انجام سالم سازی خودداری شود.
۲۴- میوهها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتما پوست آنها را جدا کنید.
۲۵- در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی سبزی و میوه الزامی است و توصیه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
۲۶- تمامی افرادی که مشغول خدمت به معتکفین میباشند به ویژه افرادی که در امر تهیه و توزیع غذا دخالت
۲۵- در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی سبزی و میوه الزامی است و توصیه میشود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
۲۶- تمامی افرادی که مشغول خدمت به معتکفین میباشند به ویژه افرادی که در امر تهیه و توزیع غذا دخالت دارند بایستی ضمن رعایت کامل بهداشت فردی از ماسک و دستکش مناسب به طور مستمر در حین خدمت استفاده کنند.
۲۷- رعایت عدم استعمال دخانیات در محل مراسم به دلیل تاثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد نمودن افراد در ابتلا به ویروس الزامی است.
۲۸- نظارت دقیق بر اجرای پروتکل پیشگیری و مراقبت از بیماریهای تنفسی توسط خدام و مسئولین برگزاری مراسم صورت پذیرد.
۲۹- معتکفین از وسایل مانند قرآن و کتب، ادعیه، مهر، سجاده، تسبیح، چادر و نظایر آن به صورت شخصی استفاده کنند.
۳۰- همه وسایل عمومی اعم از مهر، تسبیح، کتب ادعیه ،قرآن میز و صندلی سالمندان، عبا و چادر مشترک و... جمعآوری شوند.
انتهای پیام/