باقیمانده غذاهای کنسروی را چگونه نگهداری کنیم؟
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ زهرا یاری اظهار کرد: کنسروها در حین فرآیند کنسروسازی تحت حرارت بالا قرار گرفته و به روش خلا بستهبندی میشوند.
وی افزود: با توجه به فرایند کنسروسازی، امکان رشد باکتری در کنسروها تقریباً نزدیک به صفر است، مگر آن که کنسروسازی بهدرستی انجام نشود یا شرایط نگهداری کنسرو رعایت نشده باشد.
یاری خاطرنشان کرد: کنسروها باید در مکانی دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شوند و حتما قبل از مصرف باید حداقل ۲۰ دقیقه جوشانده شوند. گرچه جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتریهای احتمالی آن نیست.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به محدودیت نگهداری کنسرو ماهی پس از باز شدن گفت: گاهی کنسرو ماهی به طور کامل در یک وعده مصرف نمیشود و باقیمانده آن برای وعده بعدی نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه کنسرو ماهی بستر مناسبی برای تکثیر باکتریهای هوازی است و نگهداری از کنسرو بازشده برای مدت زمان محدودی امکانپذیر است، افزود: کنسروها را پس از باز شدن نباید بیش از دو روز در یخچال نگهداری کرد و در صورت نیاز به نگهداری در یخچال حتما باید محتویات آن را به ظرف شیشهای با در بسته و محکم منتقل کنیم.
این متخصص علوم تغذیه یادآور شد: حداکثر تا دو ساعت میتوان کنسرو ماهی بازشده را در دمای محیط نگه داشت آن هم به شرطی که هوا خیلی گرم نباشد، زیرا گرمای زیاد احتمال فساد و مسمومیت غذایی را افزایش میدهد.
انتهای پیام/