آموزش تهیه نان گاتا، نانای خوشمزه و ارمنی
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، طرز تهیه نان گاتا ساده و راحت است و با در دسترسترین مواد اولیه میتوانید آن را بدون هیچ مشکلی در خانه بپزید. البته نکتهها و ترفندهایی وجود دارد که باعث خوشطعمترشدن این غلات میشوند؛ اما آیا این نکتهها را میدانید؟ آیا از شیوه پخت صحیح نان گاتا در منزل اطلاعی دارید؟
اگر بتوانید نان گاتا را در خانه بپزید، دیگر نیازی نیست انرژی و زمانتان را برای خرید این غلات در بیرون از خانه صرف کنید. هر چند این روزها اپلیکیشنهای آنلاین خرید نان و شیرینی ظهور کردهاند و نیازتان را به مراجعه حضوری از بین بردهاند, اما تهیه نان در خانه لذتی دارد که بیشتر خانمها و حتی آقایان دوست دارند که آن را تجربه کنند.
اطلاعات تکمیلی طرز تهیه نان گاتا
میزان کالری بهازای 55 گرم |
228 کالری |
زمان آمادهسازی |
90 دقیقه |
زمان پخت |
40 دقیقه |
تعداد نفرات |
4 نفر |
مواد لازم برای تهیه نان گاتا
آرد سفید |
250 گرم |
ماست |
نصف پیمانه |
روغن مایع |
2 قاشق غذاخوری |
کره |
50 گرم |
تخممرغ |
1 عدد |
مایه خمیر فوری |
نصف قاشق غذاخوری |
وانیل |
نصف قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر |
نصف قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای بخش میانی نان گاتا:
شکر |
نصف پیمانه |
گردو خردشده |
1 پیمانه |
دارچین |
1 قاشق چایخوری |
کره |
70 گرم |
آرد |
نصف پیمانه |
طرز تهیه نان گاتا در منزل
- کره را در دمای محیط بگذارید تا ذوب شود.
- اکنون تخممرغ و وانیل را به آن بیفزایید و مواد را بهخوبی ترکیب کنید.
- به ظرف کره روغن و ماست نیز بیفزایید و دوباره شروع به همزدن مواد کنید.
- ظرفی دیگر را آماده کنید. بکینگپودر، خمیرمایه فوری و آرد را داخل آن بریزید. حالا باید مواد چند مرتبه الک شوند.
- بعد از الکشدن مواد آنها را به ظرف کرهها بیفزایید و ترکیب کنید.
- خمیر بهدستآمده را بهمدت 10 دقیقه ورز دهید.
- داخل ظرفی بزرگ کمی روغن بریزید و آن را چرب کنید. خمیر را داخل این ظرف بیندازید و روی آن را بپوشانید و بهمدت 1 ساعت به خمیر استراحت دهید. دراینحین ظرف باید در جای گرم و مناسبی قرار بگیرد.
گاتا، نانی خوشمزه با طرز تهیه راحت
- ماهیتابهای را روی حرارت گاز بگذارید و کره مخصوص مواد میانی نان گاتا را داخل آن بیندازید تا آب شود.
- آرد را نیز به ماهیتابه بیفزایید؛ آرد در این مرحله باید کمی پخته شود، اما تغییر رنگ ندهد.
- مابقی مواد میانی گاتا یعنی گردو، شکر و دارچین را به تابه بیفزایید و با مواد ترکیب کنید.
- خمیر را از داخل ظرف بردارید و آن را به 2 بخش تقسیم کنید.
- تکههای خمیر را روی سطح صافی بگذارید و با استفاده از وردنه آنها را پخش کنید.
- مواد میانی را روی یکی از لایهها بریزید و پخش کنید؛ سپس لایه دیگر را روی همین لایه بگذارید.
- کنارههای خمیر را با دست ببندید. شما میتوانید برای زیباترشدن نان روی آن طرحهایی با چنگال بهوجود بیاورید.
- زعفران و تخممرغ را با یکدیگر ترکیب و بهعنوان رومال نان از آنها استفاده کنید.
- فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا 15 دقیقه گرم شود.
- نان را داخل ظرفی مناسب قرار داده و ظرف را داخل فر بگذارید. اکنون اجازه دهید نان بهمدت 30 تا 40 دقیقه داخل فر پخته شود.
حالا نان گاتا آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
اگر حوصله تهیه نان گاتا را در خانه نداریم، میتوانید با استفاده از پلتفرم اسنپ فود، این نان را از نزدیکترین نانواییها یا شیرینیپزیها سفارش دهید تا آنها در سریعترین زمان سفارشتان را درب منزل تحویلتان دهند.
نکته های مهم در تهیه نان گاتا
برخی نکتهها درباره طرز تهیه نان گاتا وجود دارد که با درنظرگرفتن آنها غلاتی خوشمزه و منحصربهفرد تهیه خواهید کرد. اما آیا میدانید آن نکتهها چه هستند؟
- برای مقویترشدن نان گاتا میتوانید به مواد میانی آن انواع مغزیجات دیگر مثل مغز پسته، بادام و ... بیفزایید.
- اگر میخواهید نانتان شیرینتر شود، مقداری عسل به مواد میانی آن بیفزایید. امکان استفاده ازعسل بهجای شکر نیز وجود دارد.
- نان گاتای اصلی دایرهای است؛ اما در صورت نیاز میتوانید آن را به شکلها و طرحهای دیگر بپزید.
- پودر قند یا عسل بهترین مواد برای تزیین این نان ارمنی هستند.
- شما میتواند نان گاتا را با شکلات سرو کنید. طرز تهیه نان گاتا شکلاتی ساده است؛ کافیست به مواد میانی کمی شکلات آبشده بیفزایید.
- امکان تهیه نان گاتا بدون مواد میانی و بهصورت ساده نیز وجود دارد. طرز تهیه نان گاتا ساده راحت است. کافیست خمیر را بعد از پهنکردن و رومالکشیدن داخل فر بگذارید تا کاملاً پخته شود.
- اگر قصد سرو نان گاتا در روزهای آتی را دارید، بهترین راهکار برای حفظ بافت و کیفیت نان فریزکردن آن است. بنابراین نان را داخل فریزر بگذارید و در روز موردنظرتان از فریزر بیرون بیاورید. این نان تا 4 هفته میتواند بهصورت فریزشده سالم بماند.
نحوه سرو نان گاتا
نان گاتا خوراکی و میانوعدهای خوشمزه است که میتوانید آن را برای عصرانهها یا حتی صبحانهها سرو کنید. خوردن این نان در کنار یک چای گرم خوشمزه میتواند خستگیتان را در یا شما را برای انجام کار و وظایف روزانهتان آماده کند.
نان گاتا، گزینهای مناسب برای سرو بهعنوان میانوعده
نان گاتا میتواند بهترین خوراکی برای همسر یا فرزندتان در محیط مدرسه و سر کار نیز باشد. بنابراین پیشنهاد میدهیم کمی از این غلات را تهیه و هر روز در ظرف غذای همسر و فرزندتان بگذارید تا آن را بهعنوان میانوعده صرف کنند.
کلام آخر
ارمنیها نانی خوشمزه را برای تمام دنیا بهارمغان آوردند که گاتا نام دارد. این نان خوشمزه مانند بسیاری از شیرینیها و کیکهای دیگر بهراحتی در خانه و با در دسترسترین مواد اولیه تهیه میشود. اگر میخواهید طرز تهیه حرفهای گاتا و سایر نانهای فانتزی یا سنتی دیگر را بیاموزید، کافیست به بلاگ اسنپ فود مراجعه کنید. در این بلاگ انواع آموزشها بهطور کامل و با زبانی ساده در اختیارتان قرار گرفتهاند.
انتهای پیام/