دانشکدگان تربیت اسلامی کودکان بهزودی در دانشگاه آزاد راهاندازی میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از خرمآباد، فاطمه حمیدیفر رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست شورای اداری دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در فرآیند نسل چهارم دنبال ایجاد یک دانشگاه جامعهساز و تمدنآفرین است.
وی اضافه کرد: امیدواریم با رویکردهای جدید و تحولآفرین در دانشگاه و تکیه بر توان استادان و نخبگان ایرانی با افتخار و تمدنساز را در منطقه رقم بزنیم.
رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سند تحول و تعالی دانشگاه که از سال ۱۳۹۸ تدوین آن آغاز و از سال ۱۴۰۰ در تمامی استانها با جنبههای برنامهای، راهکنشی و راهبردی و با یک جریان کاملا هم افزا و مستمر برای تحقق اهداف سند در حال اجراست، عنوان کرد: در گذشته دانشگاههایی که به صورت مرسوم وجود داشته، دنبال آموزش نیروهای حرفهای و دانش در حوزههای تحصیلات تکمیلی در راستای تحویل فارغالتحصیلان متخصص بود که به آنها دانشگاههای نسل اول و دوم گفته میشد.
حمیدیفر توضیح داد: در نسل سوم دانشگاههای کارآفرین و اشتغالزا ایجاد و از طریق شرایط دانشبنیان موجب رشد و توسعه ملی شدند، اما در این سند ما درباره دانشگاهی صحبت میکنیم که در آن تکیه آموزشی بر فرآیندهای ارزشی است و باید بدانیم کنشگران اصلی در آن چه کسانی هستند.
دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی و مهارتی دارای ۳۸ رشته هستند
وی تشریح کرد: اکنون یک نظام آموزشی به صورت متمرکز از طریق وزارت علوم به وجود میآید و در آن مردم مجموعهای میخواهند که در عین جامعهپذیری و جامعهسازی، تمدنآفرینی هم داشته باشند تا فرآیند تربیت قوه عاقله از طریق علم و آموزش و توزیع فرهنگ حکمی مدار اسلامی شکل بگیرد و این فرآیند به شکلهای متفاوت تغییر رفتار، توانمندسازی، بسترهای جدید، شبکههای علمی و انتقال دانش، صنایع نوآورانه و مهارتهای جدید باشد تا منجر به ارتقای اقتصادی و شأنیت برای دانشگاه باشد.
رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان محورهای راهبردی سند تعالی و توسعه گفت: الزامات راهبردی و مأموریتهای این سند در نهایت به تربیت نیروی متخصص متعهد و ماهر و خلاق منجر میشود که بتواند مدیریت کارآمد و اثربخش را در محورهای اصلی به عنوان دانشگاهی پرورشگر قوه عاقله، توسعهدهنده فضای انقلابی و دانشگاهی سرآمد و پاسخگو و پایدار تبدیل کند.
حمیدیفر یادآور شد: بدیهی است برای انجام این امور تغییر و تحول در فرهنگ سازمانی و ساختار سازمانی دانشگاه ضروری است.
وی تبیین کرد: کنار سند تحول و تعای دانشگاه اطلس آمایش استانی نقشآفرینی میکند تا بتواند جزئیات راهبردی در فرآیند اقدامات لازم به وسیله کمیتههای برنامهریزی استانی رقم بزند.
رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین فرآیند تغییر و تحول را انتقال و ترویج دانش و حرکت در سطح برای پاسخگویی به نیازهای آموزشی و پاسخگویی به جریانات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و فناورانه و دانشی عنوان کرد، بهگونهای که نافع بوده و بتواند مشکلات عرصه را رفع کند و مرجعیتسازی را در حوزههای مختاف آمایشی به وجود بیاورد.
این استاد دانشگاه با اشاره به چالشهای موجود در نظام آموزشی نظیر عدم بهرهمندی از دانش، کتاب، محتوا و فناوریهای روز گفت: از سویی جریانات رسانهای، پایاننامهای و مقالهای در راستای حل مسائل اجتماعی گام برنمیدارند و سیستم اجتماعی از آن هیچ بهرهای نمیبرد.
حمیدیفر مطرح کرد: دانش ما به صورت دانش مصرفشده از جوامع غربی است که در آن نگاه حکمیمداری، ارزشی و اعتقادی وجود ندارد و دنبال دانشی هستیم که ضمن بومی بودن بهروز باشد تا مشکلات عرصه خود را رفع کند، مهمتر اینکه برگرفته از ارزشهای اعتقادی، دینی و اسلامی مان باشد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی برای دستیابی به اهداف تدوین شده در سند تعالی و توسعه نظام ساختاری سنتی خود را تغییر داده و به معاونتهای موضوعی تبدیل شده تا با توجه به تغییر و تحولات اجتماعی به فرآیندهای ارزشی کشور پاسخ دهد.
رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: معاونت علوم تربیتی و مهارتی در این راستا شکل گرفت که به دوبال آموزشی سما و مهارتی چند بال اضافه شود و در حال حاضر دو دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی و دانشکدگان مهارتی و کارآفرینی زیرمجموعه آن مشغول به فعالیت هستند.
حمیدیفر خاطرنشان کرد: دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی و دانشکدگان مهارتی و کارآفرینی در مجموع ۳۸ رشته از مقطع کاردانی تا پسادکتری را پوشش میدهند و فرآیندهای توانمندسازی و توانافزایی را در زیرمجموعه خود دارند و در حال راهاندازی جریان جدیدی به نام تربیت اسلامی کودکان (تاک) به صورت یک هویت مستقل حقوقی است تا با انجام اقدامات حقوقی لازم کنار مدارس سما یک برند جدید در حوزه آموزشی پیش از دبستان نیز داشته باشیم.
انتهای پیام/