دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1402 - 14:42
۲ شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد دانشگاه آزاد خرم‌آباد فعال می‌شوند

از طراحی و ساخت ادوات کشاورزی تا تولید سنگ مصنوعی فوق سبک

از طراحی و ساخت ادوات کشاورزی تا تولید سنگ مصنوعی فوق سبک
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد خرم‌آباد با اعلام اینکه دو شرکت دانش‌بنیان به‌زودی در حوزه تولید محصولات ارگانیک در این مرکز فعال می‌شوند از طراحی و تولید ادوات کشاورزی توسط فناوران خبر داد.
کد خبر : 843218

گروه استان‌های خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد ازجمله واحد‌های جامع دانشگاه آزاد اسلامی است که با ۱۷۰ عضو هیئت علمی تمام‌وقت و بیش از ۹ هزار دانشجو در مقاطع و رشته‌های مختلف تحصیلی، یکی از بزرگ‌ترین واحد‌های دانشگاهی غرب کشور محسوب می‌‌شود.

با ارزیابی و سطح‌بندی صورت گرفته برای مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی و تأیید شورای سیاستگذاری و راهبری مراکز رشد دانشگاه، مجوز فعالیت ۲۶ مرکز رشد این دانشگاه به‌تازگی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر شد که یکی از آن‌ها مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد بود. این مرکز سال ۱۳۹۵ مجوز اولیه را با عنوان گردشگری و فناوری‌های نوین در کشاورزی اخذ کرد.

از طراحی و ساخت ادوات کشاورزی تا تولید سنگ مصنوعی فوق سبک

حماد بهرامی عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد که از سال ۱۳۹۷ به عنوان مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور این دانشگاه فعال است در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره فعالیت‌ها و برنامه‌های این مرکز و چرایی و چگونگی راه‌اندازی آن در واحد خرم‌آباد اظهار کرد: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد، مجوز اولیه راه‌اندازی خود را با عنوان گردشگری و فناوری‌های نوین در کشاورزی، سال ۱۳۹۵ اخذ کرد.

وی در تشریح دلیل انتخاب عنوان گردشگری و فناوری‌های نوین در کشاورزی برای مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد بیان کرد: دلیل انتخاب این عنوان، بهرمندی از ظرفیت‌های گردشگری و وجود زمین‌های حاصلخیز و منابع آبی در استان لرستان بوده است. مرکز رشد واحد خرم‌آباد سال ۱۴۰۱ موفق به اخذ صلاحیت سطح ۲ مراکز رشد شد و در همین سال مجوز فعالیت از معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم را هم دریافت کرد.

** ۲ شرکت دانش‌بنیان در حوزه تولید محصولات ارگانیک و گیاهان دارویی فعال می‌شوند

بهرامی در پاسخ به این پرسش که مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد اکنون میزبان چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان است؟ گفت: اکنون تعداد هفت واحد فناور و ۱۷ هسته فناور در مرکز رشد واحد خرم‌آباد استقرار دارند و در حال انجام اخذ مجوزات قانونی لازم برای فعالیت دو شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه تولید محصولات ارگانیک و گیاهان دارویی است.

از طراحی و ساخت ادوات کشاورزی تا تولید سنگ مصنوعی فوق سبک

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد، تازه‌ترین فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا و اهداف و برنامه‌های پیش روی این مرکز رشد را بیان و تشریح کرد: انتقال مرکز به یکی از ساختمان‌های واقع در مرکز شهر و راه‌اندازی کارگاه‌های نمونه‌سازی با بهره‌مندی از امکانات دانشگاه و طراحی و تولید ادوات کشاورزی مشتمل بر انواع ماشین‌آلات خاکورزی، کاشت و داشت محصولات زراعی و باغی ازجمله این فعالیت‌ها و برنامه‌هاست.

** راه‌اندازی و تجهیز کارگاه تولید سنگ مصنوعی فوق سبک

این فعال حوزه فناوری، راه‌اندازی و تجهیز کارگاه تولید سنگ مصنوعی فوق سبک توسط شرکت «ابنیه‌سازان شهیاد»، نهایی‌کردن محصولات دارویی بر پایه گیاهان دارویی و اخذ مجوزات قانونی و بهداشتی لازم، تجهیز کارگاه تعمیرات سخت‌افزار و نرم‌افزاری توسط شرکت «فناوران افلاک»، جذب هسته‌ها و واحد‌های فناور، برگزاری رویداد‌های استارت‌آپی، شرکت در نمایشگاه‌ها و رویداد‌های ملی و ارائه محصولات فناورانه، برپایی نمایشگاه دائمی محصولات تولیدشده در مرکز و طراحی و چاپ بروشور و کتابچه محصولات هسته‌ها و واحد‌های فناور از دیگر فعالیت‌ها و برنامه‌های مرکز رشد واحد‌های فناور واحد خرم‌آباد است.

از طراحی و ساخت ادوات کشاورزی تا تولید سنگ مصنوعی فوق سبک
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در دوره مبارزه با کرونا توسط واحد‌های فناور مرکز به تولید محصولی دست یافتید؟ عنوان کرد: با توجه به نیاز به محصولات ضدعفونی کننده و تجهیزات مورد نیاز برای مبارزه با شیوع بیماری کرونا، شرکت «آزاد زیست‌فناور کاسیان» تولید انواع اسپری و ژل ضدعفونی کننده را بر عهده داشت. علاوه بر این، سه محصول «گیت ضدعفونی کننده هوشمند» و «محفظه استریل کننده فرابنفش» و «ضد عفونی کننده پدالی» در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی خرم‌آباد طراحی و ساخته شد.

** نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان

بهرامی در تشریح نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان به آنا گفت: طولانی‌بودن مراحل اخذ مجوز‌های لازم برای راه‌اندازی واحد تولیدی محصولات فناوران در دانشگاه و نبود بودجه کافی به منظور تولید نمونه اولیه در راستای اخذ مجوز‌های اولیه ازجمله نواقص و کمبودها در مسیر تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان است.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد خرم‌آباد درباره اینکه آیا با گذشت چند سال از عمر مراکز رشد، تمام بخش‌های دانشگاه توانسته‌اند مأموریت مراکز رشد را بشناسند یا هماهنگی لازم بین بخش‌های مختلف دانشگاه در زمینه حمایت از مراکز رشد وجود دارد؟ بیان کرد: چند سال اخیر با توجه به تعریف سیاست‌های کلی دانشگاه آزاد، شاهد پیشرفت و کسب تجربیات مؤثر در زمینه حمایت‌های همه‌جانبه از دانشجویان و اعضای هیئت علمی فناور در راستای کسب درآمد از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان بوده ایم.

از طراحی و ساخت ادوات کشاورزی تا تولید سنگ مصنوعی فوق سبک

به گفته بهرامی برای رسیدن به اهداف مد نظر لازم است همه معاونت‌های مؤثر مستقر در دانشگاه، حمایت از مراکز رشد و شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان زیر نظر مراکز رشد را جزء اولویت‌های اولیه خود قرار دهند؛ چراکه دنشگاه آزاد اسلامی دارای ظرفیت‌های متعدد در زمینه‌های کشاورزی، دامپروری و صنعتی است، منابع انسانی هم جزء ظرفیت‌های بالقوه دانشگاه است و بهره‌مندی از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها و به‌کارگیری آن در راستای تولید علم و ثروت، برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از این ظرفیت‌ها در راستای تولیدات دانش‌بنیان، موجب رشد و شکوفای مراکز رشد و دانشگاه می‌‌شود.

گفتگو: عباس قادری

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب