آمار بانک جهانی؛ تورم مواد غذایی در ایران نصف شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود که به بررسی تورم مواد غذایی در کشورهای جهان پرداخته است، اعلام کرد: نرخ تورم مواد غذایی در ایران در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور ۱۴۰۲) به ۳۷.۴ درصد کاهش یافته و نسبت به یک سال گذشته تقریبا نصف شده است.
بر اساس این گزارش، تورم مواد غذایی در ایران در ۱۲ ماهه منتهی به آگوست ۲۰۲۳ یعنی مرداد ماه امسال ۳۸ درصد برآورد شده است.
نرخ تورم مواد غذای ایران در اکتبر ۲۰۲۲ (مهر ۱۴۰۲) ۷۱.۴ درصد برآورد شده است که به این ترتیب پس از ۱۲ ماه نرخ تورم مواد غذایی ایران در سپتامبر ۲۰۲۳ به ۳۷.۴ درصد رسیده که تقریبا نصف شده است.
به این ترتیب، تورم مواد غذایی در ایران به استناد آمار این نهاد بینالمللی هم نسبت به ماه گذشته و هم نسبت به یک سال گذشته کاهش یافته است.
با نگاهی به روند تورم مواد غذایی ایران در این گزارش، اوج تورم مواد غذایی در ایران در ماه آوریل (فروردین ۱۴۰۲) بوده است که به ۸۰.۳ درصد رسیده و پس از آن روند نزولی به خود گرفته است.
رتبه نخست گرانی غذا در جهان ابتدا به ونزوئلا بعد لبنان و بعد آرژانتین اختصاص یافته است. تورم مواد غذایی در ۱۲ ماهه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۳ در این کشورها به ترتیب ۳۱۸.۱، ۲۳۹، ۱۵۰.۱ درصد برآورد شده است.
نرخ تورم مواد غذایی ترکیه در این بازه زمانی نیز ۷۵.۷ درصد برآورد شده است و این کشور در رتبه چهارم جهان قرار دارد.
انتهای پیام/