دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 ارديبهشت 1395 - 15:03

برگزاری همایش ملی کشاورزی ارگانیک، امنیت غذایی و تولید محصولات فراسودمند در واحد ورامین – پیشوا

همایش ملی کشاورزی ارگانیک ، امنیت غذایی و تولید محصولات فراسودمند با هدف ارتقاس دانش این بخش و ایجاد تعامل بین صنعت کشاورزی و مراکز دانشگاهی در واحد ورامین – پیشوا برگزار شد.
کد خبر : 86867

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا و قرچک در این همایش با تبریک سالروز راه اندازی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی است که امروز به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان شناخته می شود و از نظر رتبه علمی در سطح کشور در مقابل دانشگاه‌هایی قرار گرفته است که سابقه یک قرن فعالیت علمی دارند و این امر موجب غرور و افتخار جامعه دانشگاهی است.»


دکتر حسینعلی شیبانی درباره موضوع همایش ادامه داد: «یکی از رسالت های دانشگاهیان این است که با برگزاری چنین همایش‌های علمی و کاربردی و در راستای نهادینه کردن فرهنگ تولید محصولات کشاورزی و غذایی سالم در جامعه، اثرگذار باشند.»


وی خاطرنشان کرد: «با گسترش روزافزون جمعیت در جهان و بالا رفتن سطح تغذیه، کیفیت تولید و ایمنی اهمیت ویژه یافته که در این مسیر، کاهش مصرف سموم به ویژه صنعتی بسیار مهم تلقی می‌شود و این وظیفه پژوهشگران است که با الگوگیری از طرح‌های موفق نسبت به ارتقای سطح کیفی تولیدات، مشارکت داشته باشند«.


شیبانی: امروز کشاورزی دنیا نیازمند تغییر و بازنگری در روش های تولید است و سلامت غذایی به عنوان یکی از مؤلفه‌های توسعه، ارتباط تنگاتنگی با تولید محصول سالم و ارگانیک کشاورزی دارد و همچنین ارتباط چند سویه مراکز علمی و دانشگاهی با صنعت و کشاورزی می تواند به تولید پایدار محصولات سالم و ارگانیک منجر شود

شیبانی با تبیین موضوع امنیت غذایی در شرایط زمانی مختلف تأکید کرد: «کشور ما اکنون به سمت خودکفایی در حال پیش روی بوده و این موضوع موجب نگرانی استعمارگران شده است.»


وی ادامه داد: «از عوامل مهم موفقیت در این راستا اهتمام به پایداری و استمرار تولیدات، لزوم اجرای آمایش سرزمین، ایجاد فرهنگ عمومی مصرف، جلوگیری از اثرات سوء شرایط اقلیمی و زیست محیطی، افزایش بهره وری و کاهش ضایعات است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین– پیشوا و قرچک با طرح سؤالاتی درباره ارگانیک بودن محصولات کشاورزی اظهار کرد: «کشاورزی ارگانیک دارای نقش اساسی در توسعه پایدار است که متأسفانه این موضوع در برخی اوقات تنها به ابزاری برای سوء استفاده تبدیل شده که دلیل آن هم عدم شناخت صحیح آحاد مردم از این موضوع است .»


وی در تکمیل این موضوع ادامه داد: «امروز کشاورزی دنیا نیازمند تغییر و بازنگری در روش های تولید است و سلامت غذایی به عنوان یکی از مؤلفه‌های توسعه، ارتباط تنگاتنگی با تولید محصول سالم و ارگانیک کشاورزی دارد و ارتباط چندسویه مراکز علمی و دانشگاهی با صنعت و کشاورزی می تواند به تولید پایدار محصولات سالم و ارگانیک منجر شود«.


شیبانی ابراز امیدواری کرد، انتظار می‌رود برگزاری همایش‌هایی از این دست در راستای نهادینه کردن فرهنگ تولید محصول سالم نقش واقعی خود را ایفا کند چرا که ارتقایء سلامت جامعه به عنوان وظیفه انسانی مد نظر است.


در بخش دیگر دبیر برگزاری همایش کشاورزی ارگانیک،امنیت غذایی و تولیدمحصولات فراسودمند با ارائه گزارش از روند برگزاری این همایش ملی گفت : «اهمیت موضوع این همایش غیر قابل انکار و از اهداف اصلی ما بررسی رویکردهای جدید در کشاورزی پایدار و ارگانیک، معرفی دستاوردهای علمی در این حوزه، تبادل اطلاعات متخصصین و ایجاد تعامل بین صنعت کشاورزی و مراکز دانشگاهی بوده است.»


دکتر پیمان عزیزی در تکمیل صحبتهای خود افزود: «بیش از 160 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال که در روز برگزاری همایش 10 مقاله به صورت سخنرانی و مابقی نیز به صورت پوستر در سالن جنبی همایش به نمایش گذاشته شد.»


در ادامه این همایش علمی دکتر ضرابی و دکتر نوروزی از اعضای هیأت علمی و از صاحب نظران در این حوزه به عنوان سخنرانان کلیدی همایش مطالب ارزشمند و کاربردی به حاضران ارائه کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب