هوش مصنوعی دستیاری قدرتمند در کنار پزشکان
گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشرفت و توسعه فناوری دیجیتال و تاثیر آن در عصر حاضر بر کسی پوشیده نیست و تمامی جنبههای زندگی انسانها را به صورت گسترده تحت تاثیر قرار داده است. پیشبینیهای متعددی نشان میدهند که تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی کل ساختار سیستم سلامت به سمت کمک گرفتن هرچه بیشتر از هوش مصنوعی در حوزه سلامت پیش خواهدرفت.
علیرضا مهدوی معاون دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این راستا به خبرنگار آنا گفت: هوش مصنوعی میتواند در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر کمککننده باشد.
وی افزود: مثلا گاهی نمیتوان در نقاط دور پزشک استخدام کرد، اما میتوان از مسیر دور بهترین سرویس تخصصی و تشخیصی را به بیمار بدهیم. ادغام هوش مصنوعی با فناوریهای جدید، به پزشکان امکان میدهد تا بیماران خود را از راه دور بررسی کنند. هوش مصنوعی میتواند نشانههای حیات بیمار را در خانه مورد بررسی قرار دهد.
مهدوی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی در پزشکی بسیار پرکاربرد عمل میکند، گفت: پیش از این در مقالههای متفاوت از نقش هوش مصنوعی در تشخیص و درمان سرطان مطالبی ارائه شده است و میتوان گفت که بخش اعظمی از پیشرفتهای فناوری، از جمله هوش مصنوعی، در جهتی است که بتواند از جان انسانها حفاظت نماید.
معاون دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: از آنجایی که شیوع بیماری کرونا منجر به ایجاد چالشهای جدیدی در عرصه بهداشت و درمان جهان شد، کاربرد هوش مصنوعی در صنعت پزشکی نیز شدت یافت. به عنوان مثال الگوریتمهایی برای نظارت بر بیماران از راه دور یا ابزارهای جدید غربالگری، مجهز به هوش مصنوعی جریان گرفتند.
وی افزود: بهطور کلی هوش مصنوعی تاثیر زیادی بر عملکرد پزشکی دارد. زیرا سرعت تحقیقات و دقت تشخیص و تصمیمگیری را چند برابر میکند.
مهدوی با بیان اینکه با توسعه هوش مصنوعی همه افراد کشور به یک اندازه میتوانند به خدمات پزشکی دسترسی داشته باشند و محدودیتها برداشته میشود، گفت: مثلا یک فرد بیمار میتواند از نقطه دوردست با یک مرکز پزشکی در پایتخت ارتباط برقرار کند و در این مرحله پزشک آنچه لازم است به بیمار میگوید یا درخواست آزمایش خواهد داد یا اینکه میگوید که شرایط شما بحرانی است و باید از خدمات پزشکی بیشتری بهرهمند شوید.
او با اشاره به ساعتهای هوشمند که به تازگی در دسترس نیمی از جامعه است، گفت: این ابزارمی تواند فشار خون و ضربان قلب را بسنجد و در حال حاضر یکی تکنولوژیهای جدید در دنیا برای ارزیابی سلامت است و دائما پیشرفتهتر هم میشوند.
وی در پاسخ به این سوال که عددهای نشان دهنده ساعتهای هوشمند تا چه میزان قابل اتکا هستند، گفت: برای تشخیص بیماری نمیتوانند مورد استفاده قرار گیرند، چون دقت لازم را ندارند، اما میتوانند کمککننده باشند. مثلا میدانید همیشه فشار خون شما ۱۲ روی ۸ است اگر این دستگاه هر روز این عدد را به شما نشان دهد، اما برای مدتی عدد دیگری را نشان دهد میتواند هشدار یک مشکل باشد.
مهدوی افزود: مثلا همین دستگاههای فشار سنج به بیماران کمک زیادی کرده است و ما به همه پیشنهاد میدهیم دستگاه فشار سنج دیجیتال در خانه داشته باشید تا فشار خودتان را بگیرید. این دستگاهها در شرایط بحرانی به بیماران با فشار خون بالا کمک زیادی خواهد کرد تا فورا با فوریتهای پزشکی تماس بگیرند.
وی در پایان با توجه به اینکه دستگاههای هوشمند و هوش مصنوعی میتواند جهشی بسیار شگفت انگیز در علم پزشکی باشد گفت: هوش مصنوعی همانند یک دستیار دقیق، سریع و قدرتمند در کنار پزشکان، در حال کمک به تشخیص، درمان یا پیشگیری از بیماریهاست.
انتهای پیام/