گامهای مهمی با هوش مصنوعی در صنایع دفاع برداشته شد/ موشکهای کروز تامین کننده امنیت ما است
سردار سیروس صابری کارشناس مسائل دفاعی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، به توانمندی جمهوری اسلامی ایران در کابردیسازی فناوریهای نوین در حوزه مسائل دفاعی اشاره کرد و گفت: میتوان به جرأت گفت جمهوری اسلامی ایران در هشت سال دفاع مقدس به تمام معنا با دستان خالی در مقابل دشمن مجهز به انواع و اقسام تجهیزات نظامی جنگید؛ دشمنی که مدام از سوی قدرتهای جهانی تقویت و تجهیز میشد.
وی افزود: جنگ ایران و عراق یکی از طولانیترین جنگهایی بود که در قرن ۲۰ اتفاق افتاد و هرچند خیلی طولانی بود، اما این جنگ خیلی چیزها را به ما آموخت و آن خودباوری و حرکت به سمت ساخت و تولید تجهیزات نظامی بود.
کارشناس مسائل دفاعی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از همان اول به این نتیجه رسید که اگر میخواهد با جنگ مواجه نشود و جنگی رخ ندهد باید قوی شود و برای جنگ آماده باشد، چون آمادگی برای جنگ، اقدامی بازدارنده و ممانعتکننده از وقوع هر نوع جنگ سخت است.
صابری با بیان اینکه اگر نگاهی به اقلیم و جغرافیای جمهوری اسلامی ایران بیندازیم متوجه اهمیت «سوقالجیشی» آن خواهیم شد، گفت: همیشه ابرقدرتها به این سرزمین چشمداشت داشتهاند و به دنبال غارت منابع آن بودهاند، پس باید از این اقلیم و مزیتهایی که دارد به هر نحوی شده حفاظت و صیانت شود و تنها راهکار حفاظت از آن ساخت موشک و تجهیزات نظامی است.
وی بیان کرد: زمانی در عرصه موشکی و سایر حوزههای نظامی عددی محسوب نمیشدیم و ما را به حساب نمیآورند، اما امروز جزء ۵ کشور اول هستیم و حرفی برای گفتن داریم. زمانی میگفتند ما نمیتوانیم گلوبال هاوک آمریکایی زمینگیر کنیم، اما این کار را کردیم، پس اراده دفاع از کشور وجود دارد و هرگاه تهدیدی احساس شود دست به دفع آن خواهیم زد.
کارشناس مسائل دفاعی گفت: شاید زمانی نیروی زمینی سپاه ستون فقرات سپاه محسوب میشد، اما امروز الحمدالله نیروی هوافضا و نیروی دریایی هم به ستون فقرات سپاه و قدرت نظامی کشورمان تبدیل شدهاند.
صابری با اشاره به ساخت موشک ابومهدی گفت: ساخت موشکهای کروز با برد بلند تأمینکننده امنیت مرزهای کشور است و با این موشکها میتوان با هر تهدیدی در دوردستها مقابله کرد.
وی درباره بهکارگیری هوش مصنوعی در صنایع دفاعی کشورمان، گفت: وقتی دشمن میخواهد از هوش مصنوعی برای چپاول و تحمیل اراده خودش به ملتها استفاده کند، ما هم باید از قابلیتهای هوش مصنوعی برای مقابله با این اقدام دشمن بهره ببریم. هوش مصنوعی در همه صنایع کاربرد دارد و تنها بخش نظامی نیست، پس مجبور به کاربردیسازی و نهادینه کردن آن هستیم.
کارشناس مسائل دفاعی گفت: نیروهای نظامی ایران در راستای استفاده از قابلیتهای هوش مصنوعی در صنایع دفاعی گامهای مهمی را برداشتهاند و قطعاً اثرگذار خواهد بود.
انتهای پیام/