تن ماهی سر سفره پولدارها
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، با توجه به گران شدن قیمت ماهی در هفتههای اخیر و افزایش ۳۰ درصدی آن، امروز قیمت کنسرو ماهی تن به تبع آن افزایش چشمگیری داشته است.
دومینوی افزایش قیمت کالا و مواد خوراکی پس از حذف ارز ۴۲۰۰ همچنان بدون توقف در حال اجراست. گرانی خوراکیها و کالای اساسی باعث شکاف بیشتر طبقات اجتماعی از لحاظ معیشتی شده است. طی دو سال اخیر سفره عده بیشتری از مردم خالیتر شده و اقشار کم درآمد و متوسط جامعه برای تأمین سفرههای خود ناچار به حذف اجباری اقلام بیشتری از سبد معیشت شده اند.
قیمت گوشت، مرغ و برنج و اقلام ضروری و کالاهای اساسی همچنان در حال افزایش است و در این بین قیمت سایر خوراکیها نیزروند صعودی گرفته و به فاصلههای کوتاه یکی پس از دیگری نرخ جدیدی را به بازار تحمیل میکند.
همان غذاهایی که تا دیروزمورد مصرف خانوارهای طبقه متوسط و ضعیف بود، امروز به غذای لاکچری تبدیل شده و دسترسی به آنها یک جیب پُر پول میخواهد که بیش از ۷۰ درصد مردم از آن بی نصیب می باشند.
تن ماهی از همان دسته خوراکیهایی است که بیشتر مردم برای سیر کردن شکم خود، آن را مصرف میکنند و به دلیل گرانی سایر محصولات پروتئینی، سر سفره خانوارهای ایرانی میرود. اما امروز با تعیین نرخ جدید این محصول کمتر خانواده ای توان خرید تن ماهی را به دفعات در طی ماه داشته باشد.
تن ماهی غذای بیشتر کارگران، دانشجویان و کارمندان بود به طوری که شاید در هفته ۳ تا ۴ بار این غذا را مصرف میکردند. امروز به دلیل گرانی دیگر غذای مناسب و ارزان نیست و افراد کمتری از این غذا استفاده میکنند و متقاضی اصلی تن ماهی افرادی با درآمد بالا شده اند. چراکه اگر یک کارگر بخواهد در یک هفته ۴ بار تن ماهی بخورد به عبارتی باید درهفته چیزی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هزینه کند؛ موضوعی که برای افرادی با توان درآمدی متوسط و ضعیف غیر ممکن است.
همزمان با گرانی، کیفیت تن ماهی قابل قبول می باشد؟
قیمت ماهی تن در اوایل فروردین امسال بین ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان بود، بتازگی رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفتگو با برخی از رسانه ها، با تایید افزایش قیمت تن ماهی گفت: قیمت مصرفکننده تن ماهی ۴۵ هزار و ۴۰۰ تومان بود، اما اکنون بین ۶۶ هزار تا ۷۵ هزار تومان قیمت دارد.
البته هنوز برندهای دیگری هستند که قیمتهای پیش از عید را رعایت میکنند و محصولات آنها بین ۴۵ هزار نا ۵۰ هزار تومان قیمت دارد، اما این محصولات یا در دسترس نیستند و یا کیفیت قابل قبول را ندارند.
برخی از تولید کنندگان برای فرار از قیمت دستوری تمرکز خود را بر روی عرضه تن ماهیهای طعم دار گذاشتند تا با این روش دستشان برای بالا بردن قیمت نسبت به قیمت مصوب باز باشد.
جبران زیان تولید کننده تن ماهی از جیب مردم
به اعتقاد تولیدکنندگان حدود شش ماه پیش که ستاد تنظیم بازار قیمت هر قوطی ۱۸۰ گرمی تن ماهی را ۳۹ هزار تومان تعیین کرد، ارزش واقعی این محصول در محدوده ۵۲ هزار تومان بود؛ اما با توجه به جهش قیمت گوشت ماهی در بازار حالا عرضه تن ماهی با قیمت کمتر از ۱۲۰ هزار تومان معنایی جز تحمل زیان و ضرر سنگین ندارد.
از این رو، تولیدکنندگان چارهای جز توقف تولید و یا عرضه محصولات طعمدار ندارند، چراکه بیش از ۷۰ درصد ارزش تن ماهی را قیمت ماهی تعیین میکند .
هرچند هزینه تولید تن ماهی برای تولید کنندگان بالا تمام می شود اما گران شدن این محصول پروتئینی سبب نگرانی و گلایه مندی مردم نسبت به افزایش بی رویه قیمتها و کم شدن تقاضا برای خرید این محصول شده که درنهایت منجر به حذف تن ماهی از سبد معیشت مردم شده است.
قیمت انواع تن ماهی در بازار
نام کالا | قیمت (تومان) |
کنسرو ماهی تن دودی – ۱۸۰ گرم |
۷۹,۰۰۰ |
کنسرو ماهی تن با شوید در روغن - 180 گرم |
۸۲,۹۰۰ |
کنسرو ماهی تن با طعم دودی - 180 گرم |
۸۹,۰۰۰ |
کنسرو ماهی تن در روغن آفتابگردان - 180 گرم |
۸۷,۰۰۰ |
کنسرو ماهی تن با فلفل قرمز - 180 گرم |
۷۹,۰۰۰ |
کنسرو ماهی تن در روغن - 180 گرم |
۸۹,۰۰۰ |
کنسرو ماهی تن در روغن گیاهی 180 گرم |
۷۲,۰۰۰ |
کنسرو ماهی تن در روغن با فلفل قرمز 180 گرمی |
۶۵,۰۰۰ |
کنسرو ماهی تن با سبزیجات معطر (شوید) - 180 گرم |
۷۳,۰۰۰ |
کنسرو ماهی تون در روغن زیتون - 180 گرم |
۹۹,۰۰۰ |
کنسرو ماهی تون دودی در روغن گیاهی - 180 گرم |
۸۹,۹۰۰ |
انتهای پیام/