دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محققان:‌

مرغ جایگزین ماهی در رژیم مدیترانه‌ای شود

مرغ جایگزین ماهی در رژیم مدیترانه‌ای شود
نتایج یک بررسی نشان داد، گنجاندن گوشت گاو، مرغ یا گوشت خوک در رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند به جلوگیری از آلزایمر کمک کند.
کد خبر : 841421

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد جایگزینی ماهی با گوشت گاو یا مرغ در رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند مزایای بیشتری برای مغز داشته باشد.

طبق وزارت کشاورزی آمریکا هر ۱۰۰ گرم مرغ حاوی آب (۶۴ گرم)، انرژی (۲۳۹ کیلو کالری)، پروتئین (۲۷ گرم)، چربی (۱۴ گرم)، چربی اشباع نشده (۸.۳ گرم)، کلسترول (۸۸ میلی گرم)، فسفر (۱۸۲ میلی گرم)، پتاسیم (۲۲۳ میلی گرم)، سدیم (۸۲ میلی گرم)، آهن (۱.۲ میلی گرم)، منیزیم (۲۵ میلی گرم)، سدیم (۸۶ میلی گرم)، روی (۲.۱ میلی گرم).  از نظر ویتامین‌ها، منبع خوبی از ویتامین B۱۲، ویتامین B۶، نیاسین،   ویتامین E و K، ویتامین  A، ویتامین E، ویتامین D  است.

محققان دریافتند که ترکیب رژیم غذایی کتو و مدیترانه‌ای دارای ارزشمندی بیشتری است و یک سری پژوهش از قبل صورت گرفته بیانگر آن بود، این تغییر در افراد مبتلا به مشکلات مغزی به کاهش علائم آلزایمر کمک کرد.

محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو دریافتند که نسخه اصلاح شده رژیم غذایی معروف که شامل غذا‌هایی از رژیم معمولی کم کربوهیدرات، چربی بالا و کتو می‌شود، سطوح یک انتقال دهنده عصبی را در مغز کاهش می‌دهد که با زوال شناختی مرتبط است.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای معمولا شامل ماهی، لوبیا و آجیل به عنوان منبع اصلی پروتئین است، اما این تحقیقات نشان می‌دهد که می‌توان آن را به سایر گوشت‌های پرچرب نیز گسترش داد. در موضوع اینکه آیا مصرف گوشت برای یک فرد سالم است یا نه، بحث‌های زیادی وجود دارد؛ در حالی که بسیاری ارزش گیاهخواری را در تحقیقات قبلی برجسته کرده اند، داده‌های بیشتری در حال انتشار است که فواید گوشت گاو و مرغ را در رژیم غذایی نشان می‌دهد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای شامل دوز سنگین ماهی، آجیل، انواع توت ها، غلات کامل و سایر کالا‌ها است. این رژیم بخشی از سبک غذایی محلی کشور‌هایی مانند یونان، اسپانیا و سایر کشور‌های جنوب اروپا است. محققان در دهه‌های گذشته شروع به بررسی تاثیر نوع سبک غذایی مردم این مناطق بر سلامتی آن‌ها کردند و دریافتند، افرادی که در این مناطق زندگی می‌کردند میزان کمتری از آلزایمر، بیماری قلبی و سایر بیماری‌های مزمن داشتند.

محققان با گذشت زمان به این حقیقت پی بردند که درگیری کمتر مردم این مناطق با بیماری‌های ذکر شده به دلیل رژیم غذایی آن‌ها است. به طور خاص، روغن‌های چرب موجود در ماهی و روغن زیتون به عنوان یک شگفتی برای پیشگیری از آلزایمر اشاره شده است.

اکنون، در تحقیق جدیدی که در مجله «Alzheimer's & Dementia» منتشر شده است، محققان دریافتند که ترکیب رژیم غذایی معروف با رژیم کتو می‌تواند به همان اندازه ارزشمند باشد.

محبوبیت رژیم کتو در سال‌های اخیر افزایش یافته است. این رژیم تقریباً مصرف تمام کربوهیدرات‌ها را حذف می‌کند و در عوض منبع انرژی اولیه بدن را با چربی جایگزین می‌کند. دنبال‌کنندگان این رژیم اغلب از مصرف نان و سایر غذا‌ها اجتناب می‌کنند و به جای آن روی سبزیجات و گوشت‌های غیر نشاسته‌ای تمرکز می‌کنند.

محققان دانشگاه  کالیفرنیا در سن دیگو به همراه تعدادی از پژوهشگران دانشگاه ویک فرست (wake forest)  رژیم غذایی مدیترانه‌ای و کتو را ترکیب و داده‌های ۲۰ شرکت‌کننده را جمع‌آوری کردند، ۱۱ نفر از نظر شناختی نرمال بودند و ۹ نفر نشانه‌هایی از اختلال شناختی خفیف را نشان دادند. هر یک از افراد شرکت‌کننده یک رژیم غذایی کتو مدیترانه‌ای اصلاح شده یا رژیم غذایی دیگری کم چرب و پر کربوهیدرات را انتخاب کردند.

آن‌ها رژیم را به مدت شش هفته دنبال می‌کردند، سپس به آن‌ها یک استراحت شش هفته‌ای برای خنثی‌سازی رژیم قبلی داده شد تا بدن برای شروع یک نوع دیگری از سبک غذایی آماده شود؛   نمونه مدفوع از هر شرکت کننده در شروع تحقیق و پس از هر دوره شش هفته‌ای جمع آوری شد.

محققان به دنبال نشانه‌هایی از یک انتقال دهنده عصبی به نام گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) و میکروب‌هایی بودند که مسئول تولید آن هستند. اعتقاد بر این است که سطوح بالای GABA که با اضطراب نیز مرتبط است، باعث افزایش استرس بر مغز و پیری بیشتر می‌شود که درنهایت منجر به پلاک‌های بیشتر و آسیب‌های دیگر به اندام حیاتی می‌شود و در طول زمان فرد را مبتلا به بیماری زوال شناختی می‌کند.  

محققان دریافتند که سطوح GABA و میکروب‌های مرتبط با آن پس از مصرف رژیم غذایی کتو مدیترانه‌ای اصلاح‌شده در افرادی که قبلاً برخی از اختلالات شناختی داشتند به کمترین میزان رسیده است. این بدان معناست که رژیمی که شامل تمام غذا‌های اصلی غذا‌های یونانی و اسپانیایی می‌شد، اما دوز‌های زیادی از گوشت مرغ و گاو را نیز مجاز می‌دانست برای مغز مفید بود.

سوزان کرافت، پزشک طب سالمندان در ویک فارست گفت: ما امیدواریم که درک بهتر این رابطه پیچیده بین رژیم غذایی، وضعیت شناختی و سلامت روده منجر به مداخلات جدیدی برای پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر شود. با این حال، تأثیرات آن در افرادی که مغزشان از قبل سالم بود، محدود بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب