دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 فروردين 1402 - 12:50
با تاکید بر اصل آزادی جریان اطلاعات؛

پولیتیکو: ممنوعیت «تیک تاک» اشتباهی فاحش است

پولیتیکو: ممنوعیت «تیک تاک» اشتباهی فاحش است
یک رسانه معتبر آمریکایی، عزم دولتمردان واشنگتن برای ممنوع کردن اپلیکیشن چینی «تیک تاک» را اشتباهی فاحش ارزیابی کرد که سد راه جریان آزاد اطلاعات می‌شود.
کد خبر : 839902

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، وبگاه «پولیتیکو» اقدام مشترک هر دو حزب اصلی آمریکا در ممنوعیت استفاده از «تیک تاک» را حمله‌ای نامتعارف ارزیابی کرد که ادعای آزادی جریان اطلاعات در این کشور را نقض می‌کند.

پولیتیکو در این باره می‌نویسد: استیضاح مدیر عامل برنامه تیک تاک در مقابل کمیته کنگره آمریکا، بار دیگر نشان داد که موضع سختگیرانه علیه چین یکی از معدود حوزه‌های مورد اتفاق حزب دموکرات و جمهوریخواه است.

به نوشته پولیتیکو، در رابطه با تیک تاک هم صدایی برای ممنوعیت این اپلیکیشن و جلوگیری از دسترسی شهروندان آمریکایی به آن اشتباهی فاحش است که ادعای آمریکا در مورد باز بودن دسترسی به جریان اطلاعات را نقض می‌کند.

بر اساس این گزارش، خصومت آمریکا با تیک تاک سالهاست که در حال افزایش است. در سال ۲۰۲۰، همزمان با افزایش محبوبیت این برنامه در روز‌های اولیه همه‌گیری کرونا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور وقت آمریکا تهدید به ممنوعیت کرد و «بایت دنس» شرکت مادر تیک تاک را وادار کرد تا با نگهداری و کنترل همه داده‌های مربوط به آمریکا توسط شرکت «اوراکل» که یک سِرور آمریکایی است، موافقت کند. حتی وقتی تیک تاک داده‌های خود از آمریکا را در سال ۲۰۲۲ با سرور‌های اوراکل ادغام کرد، هشدار‌هایی درباره تهدیدآمیز بودن آن برای امنیت ملی آمریکا مطرح شد.

«جو بایدن» رئیس جمهور فعلی آمریکا نیز در ادامه موضع گیری علیه چین، با توسل به قدرت تجاری و بازرگانی، صادرات تراشه‌های پیشرفته نیمه رسانا به چین را منع و استفاده از تیک تاک در رایانه‌ها و تلفن‌های کارمندان فدرال را ممنوع کرد.

به ادعای واشنگتن، از آنجا که شرکت مادر تیک تاک تحت مالکیت چین قرار دارد، دولت پکن می‌تواند در نهایت به اطلاعات صد‌ها میلیون کاربر آمریکایی دسترسی داشته باشد؛ ادعایی که به گفته کارشناسان اغراق آمیز است.

پولیتیکو تنها نقطه امید در چشم پوشی از ممنوعیت تیک تاک در آمریکا را ایجاد انگیزه در ده‌ها میلیون کاربر پرهیجان این رسانه اجتماعی که اغلب زیر ۳۰ سال هستند برای استفاده از قدرت سیاسی خود و حضور پررنگ‌تر در پای صندوق‌های رای ارزیابی کرد و در پایان نوشت: چین ممکن است چالش آمریکا در قرن ۲۱ باشد و آمریکا با ممنوعیت تیک تاک ضعف خود را نشان می‌دهد و ممنوعیت این رسانه اجتماعی، نه تنها آمریکا را امن‌تر نخواهد کرد بلکه از امنیت آن خواهد کاست.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته