معرفی سوغاتهای شهر شیراز
شاید اگر دسترسی به لوحهای گلی ایلامی که قدمتشان به ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد، بازمیگردد بود به این نکته پی میبردیم که اولین اشاره به نام شیراز کهن در این لوحها بوده است.
الواحی که در ژوئن ۱۹۷۰ و در زمان کندوکاو زمین برای ساخت کوره آجرپزی، در گوشهٔ جنوب غربی شهر یافت شد راوی حکایت ایلام قدیم و اشاره آن به تیرازیس بود، عبارتی که با توجه به آواشناسی چنین برداشت میشود، تیراسیس یا سیراسیس، از نام سیراجیس در فارسی کهن، گرفته شده وبر اثر تغییر منظم صداها در زبان فارسی مدرن به شیراز تغییر نام دادهاست.
از سوی دیگر براساس تحقیقات صورت گرفته نام شیراز بر روی سفالهای پیداشده از ویرانههای دورهٔ ساسانی در سدهٔ دوم پس از میلاد نیز، رویت شده و طبق نوشتههای برخی از نویسندگان بومی و گذری به شاهنامه، نام شیراز از نام پسر سومین شاه جهان یعنی تهمورث مشتق شدهاست.
اما اگر از این مبحث شاید علمی بگذریم سخن سوغاتی و معرفی سوغاتیهای مخصوص شیراز خوشتر است!
از شیراز چه سوغاتیهایی را میتوان تهیه کرد؟
فالوده شیرازی
البته قبل از هر چیزی میتوان این نکته را اشاره کرد که شاید نشود فالوده را بعنوان سوغاتی از شهری به شهر دیگر انتقال داد و برخی ترجیح میدهند که طعم فالوده شیراز را در شهر خودشان و از طریق فروشندههای شهر خودشان بچشند و از این رو تنها به نام فالوده شیرازی اشاره میکنیم که میتوانید در زمان سفر به این شهر گل و بلبل حتما از منبع فالوده فروشیها شیرازی فالوده تهیه کنید.
بادام سوخته شیراز
شاید نامش عجیب باشد اما، یکی از جالبترین سوغاتیهای شیراز، بادام سوخته است که از جوشاندن بادام در آب و شکر غلیظ درست میشود.
در واقع جوشیدن بادامها آنقدر ادامه پیدا میکند که بلورهای نباتی شکل اطراف آنها ایجاد شود و پس از آن در میان شیرازیها بعنوان جایگزینی برای قند، برای نوشیدن چای استفاده میکنند.
یوخه یا کاک
یوخه یا کاک نوعی شیرینی محلی با طعم و بویی خاص است که برای درست کردن آن از یک خمیر نازک استفاده میکنند و آن را به دارچین و پودر قند یا شکر آغشته و به صورت رول در میآورند، البته در کرمانشاه هم کاکهای خوشمزهای پخته میشود. اما شیرازیها از یوخه به عنوان میان وعده استفاده میکنند.
مسقطی
مسقطی، یک حلوای بسیار خوشمزه در طعمهای مختلف که دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است و مواد اصلی آن، نشاسته و مغز پسته است.
حلوا کاسهای
حلوا کاسهای یا همان حلوای شیرازی که ترکیبی است از آب، روغن، گلاب و زعفران، نوعی حلوا که از قدیم الایام از آن به عنوان دسر استفاده میشده است و حتی برخی از رستورانهای سنتی در این شهر بعد از صرف غذاهای محلی مانند کلم پلوی شیرازی، حلوا کاسهای را در منوی دسر سرو میکنند.
حلوای خارک
همانطور که میدانید، خارک به خرماهای زرد رنگی گفته میشود که هنوز بطور کامل نرسیده و طعمی شبیه به خرمالو دارد و گس است.
در جهرم برای پخت نوعی حلوا از خرما خارک استفاده میکنند، البته حلوای خارک بر خلاف انواع مرسوم حلوا، سفت است و ظاهری شبیه سوهان دارد و به همین دلیل از بین سوغاتیهای شیراز، به دلیل ماندگاری بالایی که دارند، انتخاب بسیار مناسبی است.
کلوچه
کلوچه مخصوص شیراز از نظر ظاهری شبیه به شیرینی برنجی است و روی آن با تخم خرفه تزیین میشود و با طعم و مزهای که دارد خواهان نیز دارد که بطور معمول به صورت مغزدار تولید نمیشود.
رنگینگ
رنگینک را شاید یکی از بهترین دسرهای شیراز باشد، یک خوراکی مقوی که حتی جنوب کشور نیز به روشی خاص تهیه میشود و در ایام ماه رمضان و سفرههای افطاری جایگاهی خاص دارد
نان فسا
نان فسا یا کماج یک شیرینی خوش طعم است و از جمله غذاهای محلی فسای استان فارس محسوب میشود.
نان مشت
نان مشت یک نوع شیرینی است که طبع گرمی داشته و به دلیل استفاده از خرما در تهیه آن، بسیار مقوی است و این سوغاتی شیراز را میتوان به دو صورت سرخ کردنی در روغن و پخت فر آماده کرد.
- بیشتر بخوانید:
- گشتوگذاری در مشهد و معرفی جاذبههای گردشگری
- بزرگترین غار آبی جهان در دنیا منحصر بهفرد است
- بوشهر، سرزمین دِهُل کَسِر، قلیه و گبه
انتهای پیام/
انتهای پیام/