طرز تهیه نان لواش، سنگک، تافتون در خانه
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، اگر چه خرید انواع نان عادت روزمره همه ما است، اما گاهی اوقات پخت نان در منزل نیز جذابیت خاص خود را دارد. اگر شما نیز مایل به پختن نان لواش، سنگک یا تافتون در منزل هستید، در این مطلب طرز تهیه نان لواش، طرز تهیه نون سنگک خانگی و طرز تهیه نان تافتون را آوردهایم. توصیه میکنیم که این مطلب را تا انتها دنبال کرده و با طرز تهیه این نانهای خوشمزه و سنتی کشورمان آشنا شوید.
نان لواش از نانهای پرطرفدار ایرانی است که فرایند تهیه آن قدرها سختی ندارد. برای تهیه این نان در منزل، به 2 لیوان آرد، 1 قاشق چای خوری شکر، 1 قاشق چای خوری خمیر مایه، 4 قاشق غذاخوری روغن مایع، 1 لیوان آب ولرم و 1 قاشق چای خوری نمک نیاز دارید.
برای تهیه نان لواش در منزل، لازم است که پودر خمیر مایه را به همراه شکر و نصف لیوان آب ولرم، در ظرف مناسبی ریخته و خوب با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط را کناری بگذارید تا استراحت کرده و پس از سپری شدن 10 تا 15 دقیقه، آماده شود. سپس آرد را الک کرده و در ظرف دیگری بریزید. در بخش میانی آرد، حفرهای باز کنید و مخلوط خمیر مایه و نصف دیگر لیوان آب را در این حفره بریزید.
پس از آن به آرامی و با حرکات منظم، آرد و مواد را مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا یکدست شوند. پس از آن که به ترکیب یکدستی رسیدید، خمیر را گوله کرده و در بخش میانی ظرف قرار دهید. روی ظرف را به یک لایه سلفون یا نایلون نازک بپوشانید و در دمای محیط بگذارید تا برای 1 ساعت مانده و خمیر استراحت کند.
با سپری شدن این مدت، دوباره خمیر را مقداری ورز دهید تا پف اضافی آن برطرف شود. خمیر را چانه گرفته و هر چانه را روی سطح صافی قرار دهید. (پیش از قرار دادن چانه خمیر روی سطح، کمی آرد روی آن بپاشید.)
خمیر ها را با وردنه نازک کرده و تابه متناسبی با سایز خمیر را روی حرارت بگذارید. سپس خمیر باز شده را داخل تابه گذاشته و اجازه دهید روی حرارت ملایم هر دو سمت آن بپزد. نان لواش تازه و خوشمزه شما آماده است.
طرز تهیه نون سنگک خانگی
برای تهیه نان سنگک خانگی، به نیم کیلوگرم آرد، 1 قاشق چای خوری نمک، 1 قاشق چای خوری خمیر مایه، 2 لیوان آب و مقدار کافی کنجد نیاز دارید. همین طور به تعدادی سنگریزه نیز نیاز خواهید داشت. برای تهیه این نان خانگی، باید ابتدا خمیر ترش آن را آماده کنید. برای این منظور نصف خمیر مایه را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و بگذارید برای یک روز در یخچال بماند.
در روز بعد، باقی مانده خمیر مایه را با چند قاشق آب ولرم مخلوط کرده و خمیر ترش را به آن بیفزایید. این مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس بگذارید برای 3 ساعت در دمای محیط بماند.
سپس در یک تابه مناسب با عمق بیشتر از تابه قبلی، مقدار سنگریزه بریزید و روی یک سطح چوبی چانه گرفته و خوب باز کنید تا آماده انتقال روی سنگریزههای داغ شود. در صورت تمایل در این مرحله کنجدها را روی خمیر بپاشید تا در حین پخت نان روی آن بچسبند. پس از پخت نان، آن را از تابه بلند کرده و سنگریزهها را جدا کنید.
طرز تهیه نان تافتون
در نهایت اگر تصمیم به پخت نان تافتون در منزل دارید، به 3 لیوان آرد، 2 لیوان آب ولرم، 1 قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه، 4 قاشق غذاخوری روغن مایع، 1 قاشق غذاخوری شکر و 1 قاشق چای خوری نمک نیاز دارید. طرز تهیه نان تافتون به این شکل است که باید ابتدا نزدیک به یک سوم لیوان از آب ولرم را با شکر مخلوط کنید و بگذارید برای مدت 15 دقیقه در یک ظرف دربسته در محیط با دمای عادی بماند.
حالا آرد الک شده را با روغن مایع و نمک مخلوط کرده و باقی مانده آب را رفته رفته اضافه کنید و هم بزنید. انقدر به ورز دادن خمیر ادامه دهید تا حالت چسبندگی مناسبی پیدا کند. خمیر را در میانه ظرف جمع کرده و روی آن حوله بیندازید تا برای ساعتی مانده و حجیم شود. پس از استراحت خمیر، دوباره آن را کمی ورز دهید تا پف اضافیاش گرفته شود. سپس خمیر را چونه گرفته و روی هر چونه یک تکه پارچه تمیز بیندازید و برای ربع ساعت استراحت دهید.
در مرحله بعد یک تابه را روی حرات قرار داده و هر چونه را با وردنه پهن کرده و روی تابه بگذارید تا با حرارت متوسط، پخته و آماده سرو شوند.
کلام آخر
در بالا به مراحل تهیه سه نوع نان سنتی لواش، سنگک و تافتون در منزل پرداختیم. البته شما میتوانید به جای پخت نان در منزل، از امکان سفارش آنلاین از طریق اسنپ فود استفاده کرده و نان مورد نظر خود را داغ و تازه درب منزل یا محل کار، تحویل بگیرید.
انتهای پیام/