قهوه را با شیر بنوشید
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، محققان با توجه به یافتههای اخیر خود به افراد توصیه میکنند قهوه را با شیر مصرف کنند تا خاصیت ضد التهابی در سلولهای ایمنی دو برابر افزایش پیدا کند.
این مطالعه در یک آزمایشگاه در دانمارک انجام شد، بنابراین دامنه یافتهها میتواند محدود باشد، اما به طورکلی خواص مصرف قهوه در تحقیقات بیشماری مورد بررسی قرار گرفته و مشخص شده قهوه منبعی از آنتی اکسیدان است؛ یک فنجان قهوه از آب انگور با همین میزان، آنتی اکسیدان بیشتری دارد. آنتی اکسیدانها از بدن در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
محققان دانمارکی تصمیم دارند مصرف قهوه به همراه شیر را بر روی جامعه آماری گستردهتری از حیوانات و سپس انسانها بررسی کنند تا به تاثیر آن پی ببرند.
کارشناسان میگویند، ممکن است افراد طعم قهوه سیاه را ترجیح دهند، اما دلیلی وجود دارد که علاقهمندان به آن باید مصرف قهوه خالص را فراموش و آن را جایگزین کنند. افزودن شیر به قهوه ممکن است از نظر تئوری خاصیت یک فنجان آن را را به دو برابر افزایش دهد.
قهوه مملو از آنتی اکسیدانهایی به نام پلی فنول است که پژوهشها نشان داده التهاب را کاهش میدهد.
التهاب پاسخ بدن به تهدیدی مانند باکتریها، سموم، تروما، حتی دمای شدید است که به بافتهای بدن آسیب میزند. التهاب مزمن خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی، سرطان و آرتریت روماتوئید را افزایش میدهد. تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف اقلام غنی از پلیفنولها در کنار مواد غذای حاوی اسیدهای آمینه مانند شیر آنتیاکسیدانها را در کاهش التهاب موثرتر میکند.
تعداد کمی از مطالعات به این موضوع پرداخته بودند که وقتی پلی فنولها که در میوهها و سبزیجات یافت میشوند و با مولکولهای دیگر در غذاها مانند اسیدهای آمینه که بلوکهای سازنده پروتئین هستند ترکیب میشوند، چه اتفاقی میافتد.
برای بررسی این موضوع، محققان دانشگاه کپنهاگ از التهاب مصنوعی روی سلولهای ایمنی استفاده کردند.
برخی از سلولها دوزهای متفاوتی از پلیفنولها را دریافت کردند که با یک اسید آمینه (ترکیب قهوه با شیر) واکنش نشان داده بودند در حالی که برخی دیگر فقط پلیفنولها را در همان دوز دریافت کردند (قهوه سیاه). این مطالعه نشان داد سلولهای ایمنی درمانشده با این ترکیب، در مقایسه با سلولهایی که فقط پلیفنولها به آن اضافه شدهاند، در «مبارزه» با التهاب دو برابر مؤثرتر بودند.
محققان این پژوهش که یافتههای آنها در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی منتشر شده میگویند: "ترکیبی از پروتئینها و آنتیاکسیدانها خواص ضد التهابی سلولهای ایمنی را دو برابر میکند".
به گفته محققان، یافتهها نشان میدهد که قهوه با شیر دارای اثر ضد التهابی و سرشار از پروتئین است و حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری مورد نیاز انسان است.
پروفسور ماریان نیسن لوند که این مطالعه را رهبری کرد، گفت: یافتههای ما نشان داد وقتی پلیفنول با یک اسید آمینه واکنش میدهد، اثر مهاری آن بر التهاب در سلولهای ایمنی افزایش مییابد.
به این ترتیب، به وضوح قابل تصور است که این کوکتل میتواند تأثیر مفیدی بر التهاب در انسان نیز داشته باشد.
این تحقیق جدید به انبوهی از مطالعات مرتبط که قهوه را با فواید سلامتی متعددی از جمله طول عمر عمومی و احتمال کمتر افسردگی یا دیابت معرفی میکند اضافه میشود.
اعتقاد بر این است که مواد شیمیایی موجود در قهوه باعث کاهش التهاب، افزایش متابولیسم و بهبود حساسیت به انسولین میشود. با این حال، این تحقیق در یک محیط آزمایشگاهی و نه در دنیای واقعی انجام شد.
انتهای پیام/