دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند مطرح کرد؛

عملکرد شهرداری تهران تا چه حد شفاف شده؟

عملکرد شهرداری تهران تا چه حد شفاف شده؟
رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران درباره فرایند هوشمندسازی شهر تهران گفت: فرایند هوشمندسازی در کشور ما موضوع جدیدی است و فرایند طولانی دارد.
کد خبر : 820971

به گزارش خبرگزاری آنا؛ احمد صادقی،با بیان اینکه طرح در حال حاضر محقق نشده به همین دو اصل برمی‌گردد. یکی از برنامه‌های اصلی شهرداری دوره ششم و شورای شهر ششم هوشمندسازی است و خیلی از گره‌ها با این مهم حل می‌شود. 

صادقی افزود: مشارکت شهروندان در اداره شهر زمانی که کار‌ها بر پایه الکترونیک انجام می‌شود رخ می‌دهد و با امکان هوشمندسازی مردم در اداره شهر مشارکت می‌کنند. چون مردم خودشان کارشان را انجام می‌دهند، یک اعتماد دو سویه بین مردم و مدیران ایجاد می‌شود. آلودکی هوا در این روز‌ها مردم را آزار می‌دهد. اولین چیزی که در کنترل این مسئله مطرح می‌شود توسعه حمل و نقل عمومی است. در صورتی که هوشمندسازی چنین چیزی را نمی‌گوید. هوشمندسازی می‌گوید که شهر را هوشمند کن؛ به دنبال این اتفاق مردم کارهایشان را به صورت غیرحضوری انجام می‌دهند. با غیرحضوری شدن کاهش سفر، ترافیک کمتر و آلایندگی کمتر داریم.

رئیس دبیرخانه شورای عالی استان‌ها افزود: اینکه در بحث هوشمندسازی شورای دوره ششم که شروع شد مهم‌ترین کارش این بود که بفهمیم چه کار‌هایی را می‌شود واگذار کرد. در یک سال و نیم گذشته امکان احصا ۳۳ مورد از فعالیت‌هایی که امکان زیرساخت الکترونیک دارند فراهم شده است. احصا این ۳۳ فعالیت فقط دست شهرداری نیست. بایستی با همکاری و هماهنگی وزارت اقتصاد درگاه مجوز‌های ملی را راه‌اندازی کنیم.

** ۸ مورد از ۳۳ فرایند احصا شده شفاف سازی شده است

وی خاطرنشان کرد: بعد از این احصا ۸ مورد از این ۳۳ مورد فرایند الکترونیک رسیده و ۸ مورد از آن در دست اجرا است. البته طرح شفافیت از هوشمندسازی جدا است. یکی از اثرات هوشمندسازی شفافیت است، ولی سامانه شفافیت که به همت شهرداری پیگیری می‌شود جدای از این هوشمندسازی است. از لحاظ قانون، شهرداری تهران ۷۱ تکلیف دارد که بر اساس آن باید اطلاعات را در اختیار شهروندان بگذارد. از این تعداد ۳۱ مورد در سامانه‌ها وجود دارد.

صادقی ادامه داد: طبق آمار شهر تهران ۲۵ درصد سفر‌های درون شهری، آموزشی است. تعطیلی‌های اخیر ۲۵ درصد آلاینده‌ها را را کم می‌کند. بیش از ۵۰ درصد سفر‌ها به خدمات مردمی مانند اداره و فروشگاه رفتن برمی‌گردد. هوشمندسازی می‌تواند شعار شهرداری برای غیرحضوری شدن را فراهم کند. تامین احتماعی با راه‌اندازی سامانه ۳۰۷۰ باعث کاهش ۷۰ میلیونی سفر‌ها شده است.
رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران ادامه داد: حضور ریاست جمهور در جمع اجلاس شورای عالی استان‌ها نویدی بر این بود که دولت این عزم را دارد که کار‌ها را به دست مردم بسپارد. در قانون تاکید شده که مردم می‌توانند اموری را انجام بدهند که توسط شورا‌ها برنامه‌ریزی بشود. مهم‌ترین موضوع ما برنامه هفتم توسعه است. رئیس دولت دستور داد که احکام برنامه هفتم را در مجموعه پیشنهادات دولت به مجلس داشته باشیم. یکی از مهمترین مباحثی که دستور دادند حضور شورای روسای شورای استان‌ها در شورای برنامه‌ریزی استان بود. این اتفاقات کمک می‌کند که دولت تصدی اموراتی که مربوط به خودش نیست به مردم واگذار کند.

وی افزود: نکته دیگری که رئیس‌جمهور دستور داد و محقق شد این بود که بودجه قبل از اینکه به مجلس برود به شورای عالی استان‌ها فرستاده بشود تا نحوه توزیع عادلانه آن بررسی بشود. این اتفاق که در قانون اساسی به آن تاکید شده تا به امروز در تاریخ شورا‌ها انجام نشده بود. امسال رئیس‌جمهور دستور داد تا این اتفاق بیفتد.

صادقی درباره ساماندهی سکونتگاه‌های غیر مجاز تهران گفت: در شهرداری تهران اداره کل حریم داریم که موضوعاتی من‌جمله جلوگیری از ساخت و ساز‌های غیر مجاز به آن واگذار شده است. این اتفاق را با شهرداری به جدیت پیگیری می‌کنیم. یکی از موضوعات مهم حریم تهران این است که نیلز به همراهی مردم هم داریم. مدت زمان کوتاهی ساخت و ساز غیرمجاز به شدت افزایش پیدا کرد. 

**مناطق ۱۸ و ۱۹ پیشتاز ساخت و ساز غیرمجاز

این عضور شورای شهر افزود: در دو منطقه جنوبی ۱۸و ۱۹ تهران ساختمان‌هایی بدون اصول فنی ساخته شده که جلوگیری از آن با هماهنگی نیروی انتظامی در حال اجرا است. پیگیری بیشتر نیازمند این است که شهرداری‌ها ضابط قضایی بشوند و از ساخت و ساز غیرمجاز جلوگیری کنند. در حال حاضر این اتفاقات جرم تلقی نمی‌شود و فرایند طولانی دارد که نیازمند اصلاح قانون است.

وی درباره تخلفات برخی از اعضای شورای شهر و روستا‌ها گفت: ۱۲۶ هزار عضو شورا در کشور داریم. از این تعداد چهار صدم درصد ثبت تخلف منجر به صدور حکم رخ می‌دهد که تعداد زیادی از آن هم ربطی به تخلف در شورا ندارد. حدود ۱۳۰ هزار عضو شورای شهر روستایی داریم. البته همین تخلف کم هم زیاد است. شورای بخش می‌تواند روستا را نظارت کند. نحوه نظارت مشخص است.

صادقی خاطرنشان کرد: در شورای عالی استان‌ها سامانه ثبت تخلف وجود دارد؛ مردم می‌توانند وارد سامانه بشوند و گزارشات را ثبت کنند. در هوشمندسازی شهر تهران نیاز به یک عزم جدی برای اینکه شهرداری را غیر حضوری کنیم، وجود دارد. در این راستا نیازمند مشارکت مردم و هماهنگی دستگاه‌ها است. کمیته هوشمندسازی و شفافیت شورای شهر تهران آماده پیشنهادات مردمی است.

 

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب