فلسفه وحدت حوزه و دانشگاه چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از ساری، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه در همایش «وحدت حوزه و دانشگاه» به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری با اشاره به اینکه حوزه و دانشگاه دو نهاد مستقل هستند، اظهار کرد: استقلال این دو نهاد هیچ منعی برای وحدت و رسیدن به تمدن نوین اسلامی ندارد و این نهادها با همراهی هم میتوانند به پیشرفت کشور کمک کنند.
وی عنوان کرد: وقتی میگوییم وحدت حوزه و دانشگاه یعنی همکاری حوزویان و دانشگاهیان در مسیر پیشرفت کشور، راه این همکاری و مشارکت آن است که این دو نهاد مسئلههای بر زمین مانده نظام را شناسایی کرده و ساحتهای مختلف مسئله را بیابند و سپس هر بخشی از سوی نهادهای آموزشی و پژوهشی مورد رسیدگی قرار بگیرد.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه مسئله بر زمین مانده حکمرانی است، یعنی سیاستگذاری، تنظیمگری، خدمات عمومی در حوزههای مختلف مانند مسکن، صنعت، خودرو و فرهنگ فضای مجازی خود حکمرانی میخواهد.
خسروپناه تبیین کرد: حکمرانی زمانی موفق است که دانش حکمرانی باشد؛ چراکه «العلم والسلطان» و این دانش با مشارکت حوزه و دانشگاه امکانپذیر خواهد بود، بنابراین فلسفه وحدت حوزه و دانشگاه تعامل این نهاد در تحقق تمدن اسلامی با حل مسئلههای زمین مانده است که دانشگاه در این مقوله نقش بیشتری دارد.
وی تبیین کرد: بنابراین حوزه مسائل فقهی و فلسفی را در حکمرانی و دانشگاه موضوع فنی و مهندسی، روانشناسی، جامعهشناسی، اقتصاد و مدیریت را دنبال میکنند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی درباره تعامل علم و دین هم گفت: مقصود از علم و دین، اسلام است که مجموعه آموزهها و ارزشهای آن حیاتی است و مهمترین منبع آن قرآن کریم، سنت نبوی و علوی است که در حقیقت عصمت آنها منشأ حجریت کلامشان است، البته در تشییع عقل هم یک ابزار و منبع کاشف بعضی امیال و حیاتی است، اما مهمترین منبع قرآن و سنت است.
خسروپناه تأکید کرد: در فرهنگ گفتمان اسلامی علم مقابل دین نیست، یعنی تعامل علم و دین تعامل عقل و وحی است، بنابراین وحدت حوزه و دانشگاه در پرتو عقل و وحی خواهد بود.
انتهای پیام/