طرح فرصت مطالعاتی فناورانه دانشجویان در دستور کار قرار میگیرد
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا؛ فرصت مطالعاتی یک دوره زمانی مستقل (حدود ۶ تا ۱۲ ماهه) است که امتیاز منحصربهفرد پژوهشی برای مطالعه و انجام تحقیق در دانشگاههای برتر دنیا را به دانشجویان دکتری اختصاص میدهد.
مزایای فرصت مطالعاتی در خارج از کشور شامل تحصیل کوتاهمدت در بهترین دانشگاههای جهان، انتشار مقاله با اساتید خارج از کشور، شرکت در کنفرانسهای معتبر بینالمللی، ادامه تحصیل و تحقیق در مراکز علمی خارج از کشور، آشنایی با فرهنگ و زبان کشور مقصد بعلاوه فرصت دریافت ارز دانشجویی است.
از مهمترین مزایای دیگر این فرصت، تعامل بین پژوهشگران ایرانی با سایر کشورها و انجام تحقیقات مشترک یا هم تألیفی است که به دیپلماسی علمی منجر خواهد شد. البته با توجه به تغییر نسلهای دانشگاهها و نسلهای جدید آنکه مبتنی بر پارادایم کارآفرینی برای رشد اقتصادی هستند ضرورت دارد این فرصتهای مطالعاتی به سمت مطالعات صنعتی و فناورانه سوق داده شود.
**شهرکی: فرصت مطالعاتی صنعتی برای دانشجویان دکتری فراهم شود
عزیز شــهرکی، دانشــجوی مقطع دکتری تخصصی دانشکده مهندسی و علم مواد دانشــگاه صنعتی شــریف دراینباره در گفتگو با خبرنگار آنا میگوید: «باید فرصت مطالعاتی صنعتی برای دانشجویان دکتری بگذارند. هم در داخل و هم در خارج از کشور دانشجویان فعال در دانشگاه در رشته کامپیوتر را به شرکتهایی، چون فیسبوک و توییتر بفرستند. دوره آموزشی ببینند دوره آموزشی و تحقیقاتی صنعتی نهفقط به یک دانشگاه دیگر برود بلکه در صنعت مشغول شود و آموزش ببیند و در بازگشت به کشور کارآفرین شود.»
برنده جایزه البرز (نوبل ایرانی) با بیان اینکه در حال حاضر اساتید دانشگاهی، تئوری محور هستند، میافزاید: «لازم است همانطور که یکسری دورههای ضمن خدمت و دورههای طرح درس و کارآفرینی برای معلمان وجود دارد دورههای ضمن خدمت علمی و صنعتی برای اساتید نیز ضروری است تا بتوانند در راستای افزایش مهارت دانشجویان برای خدمت به صنعت کشور گام بردارند.»
**خیرالدین: طرح فرصت مطالعاتی فناورانه دانشجویان در دستور کار قرار میگیرد
علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به اینکه یکی از مهمترین اهداف معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم این است که دانشجویان وارد حوزه فناوری شوند، میگوید: در این راستا، اجرای طرح دستیار فناوری یا پژوهانه فناوری در دانشگاهها کلید خورد تا دانشجویان، برای ورود به حوزه فناوری و نوآوری تشویق شوند.
وی میافزاید: در ادامه نیز طرح فرصت مطالعاتی فناورانه دانشجویان در دستور کار قرار میگیرد تا دانشجویان با اعزام به دانشگاههای خارج از کشور، آموزش و مهارتهای لازم را برای حل مسائل کشور فرابگیرند.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/