محصولی عملگرا که به درمان سنگ کلیه و بهبود دستگاه گوارش کمک میکند
سوسن کریمی دانشجوی دکتری تخصصی تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در شهرکرد با اعلام خبر تولید شکلات رژیمی فراسودمند در دانشگاه اظهار کرد که رژیم غذایی پرکالری به همراه نبود فعالیت فیزیکی کافی میتواند منجر به افزایش وزن شده و در نهایت باعث بروز بیماریهایی مانند چاقی، فشار خون، دیابت غیروابسته به انسولین و بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
وی گفت: افزایش آگاهی عمومی نسبت به تأثیر تغذیه در افزایش و ارتقای سطح سلامت موجب شده تا امروزه تولیدکنندگان مواد غذایی، محصولات با چربی، شکر و نمک کمتر و فیبر بالا تولید کنند. این رژیمهای غذایی میتواند از بروز برخی از بیماریها جلوگیری کند.
به گفته دانشجوی دکتری تخصصی تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، امروزه در جوامع پیشرفته بشری برای حفظ سلامتی و ترویج فرهنگ تغذیه سالم بر مصرف غذاهای کم چرب، بدون شکر، کم نمک و کم کالری توصیه شده است.
کریمی اضافه کرد: ازجمله مواردی که در این راستا مورد توجه قرار میگیرد، فرآوردههای غذایی بدون شکر و کم کالری هستند. در تولید فرآوردههای غذایی کم کالری با میزان کمتر شکر، ترکیبات شیرین کننده متنوعی به عنوان جایگزین شکر مطرح شدهاند تا محصولات غذایی و نوشیدنیهای متنوعی تولید کنند که درعین حفظ طعم مطلوب و شیرین، میزان شکر دریافتی و کالری تولیدشده در بدن انسان کاهش داده شده و آن را تبدیل به فرآوردهای مناسب برای افراد مبتلا به دیابت و اضافه وزن کند.
دانشجوی دکتری تخصصی تکنولوژی صنایع غذایی افزود: شکر به فرمول C۱۲H۲۲O۱۱ باعث افزایش قند خون و افزایش وزن و منجر به افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت و چاقی در بزرگسالان و کودکان میشود. قندهای ساده در افراد سالم، مفید و قابل جذب هستند؛ اما در افراد مبتلا به بیماریهای متابولیکی (دیابت و هیپوگلایسمی) سبب بروز مشکلات متعددی میشوند. به همین دلیل این بیماران از مصرف محصولات شیرین شده با شکر محروم هستند.
وی یادآور شد: برای حل مشکل این گروه و افرادی که به دلیل داشتن اضافه وزن باید میزان انرژی مصرفی خود را محدود کنند، باید محصولی جایگزین ارائه کرد که بتواند علاوه بر مقبولیت دهانی و طعمی و تأمین نیازهای ضروری بدن، هیچگونه خطر و عوارضی را در افراد مبتلا به دیابت و چاقی ایجاد نکند.
تولیدکننده شکلات فراسودمند رژیمی مستقر در مرکز رشد سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد یادآور شد: شیرین کنندههای طبیعی میتواند به عنوان جایگزین مناسب شکر در رژیم غذایی این دسته از بیماران و افرادی که تمایل به کاهش کالری دریافتی و در نتیجه کاهش وزن دارند، مورد استفاده قرار گیرد.
کریمی عنوان کرد: شکلات یکی از فرآوردههای غذایی غیرلبنی و پرمصرف بین تمام گروههای سنی بهخصوص کودکان و نوجوانان است و از آنجا که شکلات یک فرآورده غذایی با سوخت و ساز سریع و تولید کالری زیاد محسوب میشود؛ میتوان از طریق جایگزینی ساکارز با کربوهیدراتهای با قابلیت هضم اندک، باعث کاهش کالری و نمایه گلایسمی و درنتیجه جلوگیری از چاقی و افزایش چربی خون و پیشگیری از بیماری دیابت و فساد دندانها شد.
وی گفت: شکلات رژیمی فراسودمند حاوی جایگزینهای شکر به همراه پودر سنجد سرشار از فیبر برای جلوگیری از یبوست، پیشگیری از پوکی استخوان، درمان سنگ کلیه، لاغری و کاهش وزن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش است و میتواند به عنوان یک محصول عملگرا واقع شود.
چهاردهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری که از دوم آذر فعالیت خود را آغاز کرد و پنجم آذر به کار خود پایان داد، میزبان فناوران در تولید شکلات فراسودمند رژیمی بود.
انتهای پیام/