چطور در منزل چای ماسالا تهیه کنیم؟
چای ماسالا؛ از آن دست چایهایی است که بنوعی بر هر درد بی درمان دواست و حتی میتوان آن را به راحتی در منزل تهیه کرد.
چایی با قدمت طولانی و مملو از مواد مغذی و پرخاصیت که در ادامه قرار است شما را بیشتر با آن آشنا کنیم.
چای ماسالا بومی کدام کشور است؟
چای ماسالا بومی کشورهای هندوستان و تایلند است و قدمت بسیاری دارد.
این چای در هوای گرم رشد میکند و جالب است که بدانید پادشاهان هندی در مراسمها و مهمانیهای خود از این چای برای پذیرایی سرو میکردند.
چای ماسالا از ترکیبات مغذی فراوانی تشکیل شده و دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است که به همین دلیل میتواند دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری باشد و یا حتی میتوان از آن به عنوان یک داروی سنتی نیز استفاده کرد.
قدمت چای ماسالا به ۵۰۰۰ هزار سال پیش برمیگردد و پادشاهان قدیم این چای را برای خاصیت دارویی اش برای درمان بیماریها استفاده میکردند، اما پس از سالها و در نهایت در سال ۱۸۳۵ و زمانی که بریتانیا شروع به کشت چای سیاه در ایالت آسام کرد، صنعت چای در هندوستان رشد چشمگیری پیدا کرد و بعد از آن تنوع در تهیه چای شروع شد. از این رو باید بدانید که چای ماسالا که امروزه استفاده میشود در همین دوران به وجود آمده است.
مزایای چای ماسالا
چای ماسالا به علت دارا بودن برخی مواد تقویتی دارای مزایای بی شماری است که در ادامه به آن میپردازیم:
کاربرد چای ماسالا در پیشگیری از سرماخوردگی
چای ماسالا دارای خواص ضدالتهابی است که این امر سبب از بین رفتن باکتریهای بدن میشود، در واقع میخک و زنجبیل موجود در چای ماسالا برای رفع سرفه بسیار مفید است، البته این چای برای درمان سرماخوردگی مناسب است.
رفع التهاب به کمک چای ماسالا
تمام ترکیبات به کار رفته در این چای گرم، در رفع التهاب بدن تاثیر بسیار میگذارد. میخک و زنجبیل دو ماده مهم برای رفع التهاب بدن هستند و از این رو اگر بدنتان دچار التهاب شده است این چای میتواند در درمان بیماری کمک کند.
نقش چای ماسالا در هضم غذا
یکی دیگر از مزایای این چای کمک به هضم غذا است. هل، زنجبیل و میخک در چای ماسالا، روند هضم غذا در معده را بهبود میبخشد.
چای ماسالا؛ یک آنتی اکسیدان قوی
چای ماسالا مثل یک آنتیاکسیدان قوی در بدن عمل میکند.
هل و میخک در چای ماسالا باعث کاهش کلسترول بد بدن میشود و باعث افزایش کلسترول خوب بدن میشود.
- بیشتر بخوانید:
- علت چرب شدن موی سر چیست؟
- علل ایجاد سنگ کلیه و راههای درمان آن با طب سنتی
- تاثیر شگفتانگیز سنبلالطیب در درمان افسردگی + نحوه مصرف
این کار از بدن در برابر ابتلا به بیماریهای قلبی محافظت میکند.
کنترل فشار خون به کمک چای ماسالا
چای ماسالا برای افرادیکه بهطور مدام، فشارشان نوسان دارد و بالا و پایین میرود، بسیار مناسب است، چای ماسالا گردش خون را در بدن تنظیم و از نوسانهای فشارخون جلوگیری میکند.
جلوگیری از سرطان با مصرف چای ماسالا
چای ماسالا دارای خاصیت آنتیاکسیدانی است که این خاصیت از بروز سرطان جلوگیری میکند.
نقش چای ماسالا در بهبود متابولیسم بدن
متابولیسم موجود در بدن باید در حالت عادی قرار بگیرد.
اگر سوختوساز بدن مناسب باشد، غذا به خوبی هضم میشود و اندامهای بدن عملکرد خود را به خوبی انجام میدهند.
پیشگیری از دیابت با مصرف چای ماسالا
یکی از بیماریهای جهانی دیابت است.
چای ماسالا، سطح قند خون را کم میکند و از ابتلا به بیماری دیابت پیشگیری میکند.
تاثیر چای ماسالا در کاهش وزن
چای ماسالا از شیر سویا و شیر گاو درست میشود برای کاهش وزن هم بسیار مفید است.
مواد لازم برای تهیه چای ماسالای خانگی
- دانهی فلفل سیاه: بیست عدد
- میخک: پنج دانه
- هل سبز: پنج دانه
- چوب دارچین: یک عدد
- آب: دو و نیم فنجان (۵۹۳ میلیلیتر)
- چای سیاه: دو و نیم قاشق غذاخوری (۳۸ میلیلیتر)
- زنجبیل تازهی خرد شده: ۱۰ سانتیمتر
- بادیان ختایی: یک عدد
طرز تهیه چای ماسالا
- دانه فلفل، میخک، هل، دارچین و بادیان ختایی را روی حرارت کم به مدت دو دقیقه رست کنید تا عطر آن درآید. زیر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید ادویهها خنک شوند.
- با استفاده از دستگاه آسیاب ادویهها را پودر کنید.
- یک قابلمهی بزرگ بردارید و آب، زنجبیل و ادویههای پودر شده را درون آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بماند. حواستان باشد مواد به نقطه جوش نرسند، زیرا سبب تلخ شدن آنها میشود.
- . چای سیاه را اضافه کرده و زیر حرارت را خاموش کنید. ۱۰ دقیقه صبر کنید، سپس آن را از صافی رد کنید.
- . اگر دوست دارید چای شیرین باشد، ترکیب از صافی رد شده را دوباره روی حرارت بگذارید و مقداری عسل یا شکر درون آن بریزید. اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت باشد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
- . چای ماسالا را به یک بطری تمیز منتقل کنید و آن را در یخچال قرار دهید. چای را میتوانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید. برای درست کردن چای ماسالا فقط کافیست مقداری از ماسالا را با آب داغ و شیر گاو داغ یا شیر گیاهی شیرین نشده مخلوط کنید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/