دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کلینیک آنا؛

تاثیر شگفت‌انگیز سنبل‌الطیب در درمان افسردگی + نحوه مصرف

گیاه سنبل‌الطیب و علف چای که در ایران با نام گل راعی شناخته می‌شود تاثیر شگفت‌انگیزی در کاهش دردهای عصبی به ویژه افسردگی دارند.
کد خبر : 598779
سنبل الطیب



به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، اگرچه افسردگی واژه‌ای است که اغلب افراد در زندگی روزمره از آن استفاده می‌کنند و ذهنیتی از این اختلال دارند، اما کمتر کسی با واقعیت این اختلال آشنایی دارد. به طور کلی اختلال افسردگی یک بیماری با پایه ژنتیکی است که آن را از ظهور علائم ۹ گانه می‌شناسند. اگر ۵ مورد از این علائم در خلق و خوی فردی مشاهده شود او افسرده یا دارای اختلال افسردگی خوانده می شود.


علائم افسردگی چیست؟


این علامت‌ها شامل غمگینی، ناکارآمدی و عدم تمایل به فعالیت‌های روزمره مانند کار و تحصیل و...، مشکلات گوناگون خواب، اختلال در تمرکز حواس و پرش افکار و تصمیم‌گیری، احساس بی‌ارزشی و گناه، خستگی مفرط، کم‌خوری یا پرخوری اضطرابی ، تمایل به خودکشی و خوره ذهنی یا تکرار افکرات منفی است.


انواع افسردگی چیست؟


افسردگی انواع مختلفی از جمله افسردگی شدید، افسرده خویی، افسردگی ناشی از مواد مخدر، اختلال دوقطبی، افسردگی بعد از زایمان دارد. یکی از نکات مهم در تشخیص اختلال افسردگی طول مدت تجربه اندوه و نشانگان این اختلال است. اگر فردی برای دوهفته متداوم علائم افسردگی را بروز دهد مبتلا به این اختلال تشخیص داده می‌شود.


افسردگی در طب سنتی


طب سنتی اشاره مستقیمی به اختلال افسردگی ندارد، حداقل نه با آن تمایزی که طب رایج به آن می‌پزدارد، اما در تشریح علائم افزایش سودا به مواردی اشاره می‌کند که امروزه آن را نشانگان اختلال افسردگی در نظر گرفته‌اند.


بطور مثال، طب سنتی دلیل بروز غم، فکر منفی، بی‌قراری، بی‌خوابی، احساس در بختک‌افتادگی و سنگینی، کسالت و از این قبیل را افزایش سودا در بدن انسان می‌داند. بنابراین، اطبای قدیم و جدید در این طب سعی می‌کرده‌اند با استفاده از گیاهان دارویی و تاثیری که بر طبع سوداوی می‌گذارد افسردگی را معالجه کنند. از آنجایی که افسردگی در طب رایج با داروهای شیمیایی سنگین مداوا یا کنترل می شود که اغلب عوارض شدیدی دارند، استفاده از راهکارکارهای طب سنتی مورد استقبال بیماران و حتی پزشکان و درمانگران این حوزه قرار گرفته است، تا آنجایی که در کل دنیا تحقیقات وسیعی در این حوزه شکل گرفته است.




بیشتر بخوانید؛


گیاهان دارویی چه تاثیری در ترمیم کیست تخمدان دارند؟


آیا رژیم‌های سم‌زدا از نظر علمی ثابت شده‌اند؟/ باورهای غلط و حقایقی که باید بدانید




درمان گیاهی افسردگی: گیاه سنبل‌الطیب


یکی از گیاهانی که از دیرباز برای رفع خلق افسردگی و کاهش سودا در بدن از آن استفاده می‌شد، گیاه سنبل‌الطیب است. سنبل‌الطیب به صورت وحشی در جنگل‌های کم درخت و در حاشیه‌های رودخانه‌ها می‌روید. ریشه این گیاه برای درمان اختلالات خلقی به ویژه افسردگی مفید است و ریشه این گیاه به طور عادی سه سال عمر دارد، طعم آن تلخ ولی عطر آن بسیار خوش و شعف‌آور است. ریشه سنبل‌الطیب پس از خشک شدن به صورت قهوه‌ای رنگ درمی‌آید و عطر ان پس از خشک شدن بیشتر می‌شود.


گفته شده است که بوی سنبل‌الطیب به قدری شدید است که حیوانات را به سمت خود می‌کشاند، مثلا گربه به عطر ریشه این گیاه واکنش نشان می‌دهد و از فاصله دور جذب عطر آن می‌شود.


تاثیر دارویی ریشه تازه آن سه برابر ریشه خشک شده است و نباید سنبل‌الطیب را در دمای بالا خشک کرد زیرا خواص خود را از دست می‌دهد.


مصرف سه بار در روز این گیاه برای رفع خلق افسرده مفید است و برای تهیه جوشانده آن باید ۳ قاشق کوچک از آن را که کوبیده شده است، در یک لیوان آب جوشاند. حکمای طب سنتی معتقدند که این جوشانده معالج حالات عصبی، سرگیجه‌ها، ناآرامی‌های عصبی، ضد ترس شبانه اطفال و یک آرام یخش بسیار قوی است.


درمان گیاهی افسردگی: علف چای


علف چای از دیگر گونه‌های گیاهی است که خاصیت ضد افسردگی آن ثابت شده است. قدمت مصرف این گیاه بیش از ۲ هزار سال است و مصرف آن در بیشتر اقوام وجود داشته است، این گیاه در ایران با نام‌هایی چون علف هزار چشم یا گل راعی شناخته می شود. جوشانده این گیاه می‌تواند دردهای عصبی از جمله علائم افسردگی را کاهش دهد.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب