نمایندگان کنگره آمریکا خواستار پشتیبانی شرکتهای فناوری از اغتشاشات در ایران شدند
به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا، گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا در نامهای به رؤسای شرکتهای بزرگ فناوری ایالات متحده از آنها خواسته اند در پی اقدام اخیر دولت جو بایدن رئیسجمهور آمریکا مبنی بر کاهش تحریمهای مربوط به دسترسی آسان ایرانیان به اینترنت در حمایت از ناآرامیها در ایران، از آشوبها و اغتشاشات پشتیبانی کنند.
۱۳ نفر از قانونگذاران آمریکایی روز جمعه به وقت محلی در تداوم حمایت واشنگتن از ناآرامیها و اغتشاشات در ایران، با ارسال نامهای به شرکتهای بزرگ فناوری، از آنها خواستند که دسترسی اغتشاشگران ایرانی به ابزارهای آنلاین را تسهیل کنند.
این نامه که به ابتکار تام مالینوفسکی نوشته و قانونگذارانی، چون رابرت منندز رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا امضا کرده اند، از مدیران شرکتهای گوگل، آمازون، اپل، متا، مایکروسافت و دیجیتال اوشن میخواهد که هر چه سریعتر و به صورت قانونی، ابزارهای مورد نیاز معترضان ایرانی را برای دور زدن ممنوعیتهای دولتی بر اینترنت فراهم کنند.
در این نامه آمده است: در حالی که حکومت ایران به سرکوب معترضان ادامه میدهد، دسترسی به خدمات ارتباطی بسیار کلیدی است.
در این نامه خطاب به شرکتهای بزرگ فناوری آمریکا آمده است: درباره اقدام اخیر در صدور مجوز عمومی D-۲ توسط وزارت خزانهداری آمریکا برای شما مینویسیم و از شرکت شما و شرکتهای تابعه آن میخواهیم از این مجوز استفاده کرده و به توسعه دسترسی سرویسهای کلیدی ارتباطی برای ایرانیان داخل ایران بپردازید.
نویسندگان این نامه نوشته اند: حفظ ارتباط ایرانیها با جهان بیرون، دسترسی آنها به اطلاعات مستقل و مرتبط بودن آنها به یکدیگر حائز اهمیت اساسی است. ما از شرکتهای شما میخواهیم به سرعت و به صورت قانونی، ابزارهای لازم برای دور زدن ممنوعیتهای دولت را در اختیار ایرانیها قرار دهید.
وزارت خزانهداری آمریکا اول مهرماه (۲۳ سپتامبر) با صدور مجوز عمومی به مشخص کردن برخی از مبادلاتی پرداخت که در حوزه تأمین اینترنت برای ایران از شمول تحریمها معاف هستند و در این دستورالعمل موسوم به «دستورالعمل عمومی D-۲» به مشخص کردن ۶ مورد پرداخته بود که مبادلات آنها از شمول تحریمها معاف هستند.
این در حالی است که زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک تاکید کرد: آمریکا نه تنها نسبت به اجرای قرار موقت دیوان بین المللی دادگستری در عدم اعمال تحریم علیه غذا و داروی ایران خودداری میکند بلکه با اعمال دورهای جدیدی از تحریمها، بهویژه در زمان شیوع ویروس کرونا، عمداً تعهد خود را برای تبعیت از این فرمان نقض کرد.
انتهای پیام/