دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا؛

نقش پدافند غیرعامل در کاهش آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی

نقش پدافند غیرعامل در کاهش آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی
دشمن نه تنها در زمینه نظامی، بلكه در زمینه‌های فرهنگى و اجتماعی با ترویج فساد و آلودگى‌هاى اخلاقى به عرصه نبرد با جمهوری اسلامی وارد شده و عوامل زيادى را در داخل کشور در این مسیر به کار گرفته است.
کد خبر : 807253

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، زهرا کریمی؛ یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سیاست های کلی برنامه هفتم در عرصه دفاعی و امنیتی تقویت زیرساخت‌ها و بهینه‌سازی ساز و کارهای عمومی و دستگاهی برای مصون‌سازی و ارتقاء تاب‌آوری در قبال تهدیدات، به ویژه تهدیدات سایبری، زیستی، شیمیایی و پروتویی با اولویت پدافند غیرعامل می باشد. 

لزوم توجه به مسأله پدافند غیرعامل بارها و بارها از سوی رهبر معظم مورد تاکید بوده است. ایشان این پدیده چنین توصیف می کنند: پدافند غیرعامل مثل مصونیت سازی بدن انسان است. از درون ما را مصون می‌کند. معنایش این است که ولو دشمن تهاجمی هم بکند و زحمتی هم بکشد و ضرب و زوری هم بزند، اثری نخواهد کرد.

در واقع هر اقدام غیر مسلحانه ای که موجب کاهش آسیب پذیری نیروهای انسانی یا تاسیسات و زیرساخت های داخل یک کشور در مقابل تهاجم های خصومت آمیز و ویرانگر دشمن شود، پدافند غیرعامل است. 

به بیان آسان تر پدافند غیر عامل مجموعه ای از اقداماتی می باشد که در صورت بروز جنگ، صدمات احتمالی را به میزان قابل توجهی کم می‌کند. 

در اجرای الگوهای پدافند غیر عامل باید این نکته مدنظر باشد که حتی احتمال کم ترین خطرات نیز درنظر گرفته شود و تجهیزات و زیرساخت های مهم کشور به گونه ای حفاظت و مراقبت شوند که راه هر گونه خرابکاری یا تخریب و کارشکنی بسته شود و در حالی که حملات ویرانگر دشمن همچنان ادامه دارد، فعالیت ها و خدمات زیربنایی و تامین نیازهای حیاتی مردم و اداره کشور را بتوان در شرایط تنش و آشوب ناشی از جنگ مدیریت کرد.

از شیوه های پدافند غیرعامل می توان به استتار، اختفا و ایجاد سرپناه برای تاسیسات مهم و استراتژیک اشاره کرد.

پدافند غیر عامل اهداف بسیاری دارد از جمله مهمترین آنها عبارتند از:
· ایمنی سازی مراکز حیاتی، حساس و مهم.
· توسعه کمی و کیفی نیروی انسانی متخصص.
· ارتقاء قابلیت بقا و حفظ کشور در شرایط بحران.
· افزایش آستانه مقاومت ملی و تقویت مولفه های مقاومت در مقابل تهدیدات.
· فرهنگ سازی و ایجاد باور عمومی در مورد تاثیر پدافند غیر عامل در کاهش آسیب پذیری.
· کسب امنیت پایدار در توسعه و پایدار سازی زیرساخت های حیاتی کشور.
· تکمیل چرخه دفاعی کشور و تعامل مثبت با دفاع عامل و پدافند غیر عامل.
· کاهش مجموعه آسیب پذیری های کشور و آشکارکردن توانایی ملی ناشی از آن به عنوان یکی از گزینه های بازدارندگی.
· به حداقل رسانیدن تاثیر تهدیدات نظامی دشمن بر زیرساخت های حیاتی، حساس و مهم...

باید دانست که در پدافند عامل فقط نیروهای مسلح مسئول هستند، این درحالی است که در پدافند غیرعامل تمام نهادها، نیروها، سازمان ها، صنایع و حتی مردم عادی، می توانند نقش مؤثری را ایفا کنند. 

اهمیت استفاده از پدافند غیرعامل مختص به زمان و دوره کنونی نیست و انسانها همیشه از سلاح و تجهیزات جنگی برای دفاع از خود استفاده نمی کرده‌اند بلکه از شیوه های مختلفی برای دفاع از خود بهره گرفته‌اند.

تجارب ناخوشایند از جنگ ها که همیشه با از دست رفتن فرهنگ و تمدن و زیرساخت‌های یک کشور همراه بوده، ضرورت استفاده از پدافند غیرعامل را ایجاب می‌کند. 

کشور موظف است که برای دفاع از موجودیت خود، خود را مجهز به این سلاح گرداند به طوری که امام خمینى فرمودند: در هر شرایطى باید بنیه دفاعى کشوردر بهترین وضعیت باشد... یکی از شیوه هایی که امام راحل به آن اشاره کردند همین مسئله دفاع غیر عامل می باشد.

گریز ناپذیر بودن جنگ های احتمالی در طول تاریخ و وقوع جنگ ها در دهه های اخیر، از همه مهمتر دشمنی غرب و شرق با جمهوری اسلامی از طریق تحریم و تضعیف نظام و وجود تهدید های دیگر برای ما این پیام را به ارمغان می آورد که نباید وحشت زده از تهدیدهای دشمنان گردیم بلکه باید با اقدامات و چاره اندیشی های موثر، خود را آماده مقابله با آنان گردانیم. یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در خنثی سازی نقشه های دشمن و کاهش صدمات ناشی از حملات ناجوانمردانه، آموزش و برنامه‌ریزی در مسئله پدافند غیرعامل در جهت دفاع از ملت می باشد.

مسئله ای که مقام معظم رهبری نسبت به آن سفارش و توصیه نموده‌اند: 
 این موضوع را قبلا هم ابلاغ کرده‌ام و الان هم تأکید می‌کنم که تدابیرکارساز را در پدافند غیرعامل عملی کنید.

در واقع دفاع غیرعامل مجموعه‌ای از طرح‌هاست که با استفاده از ابزار و شرایط و حتی الامکان بدون نیاز به نیروی انسانی صورت می گیرد که باعث افزایش توان دفاعی شده و از طرف دیگر در صورت حمله و یا بحران باعث کم شدن آسیب های احتمالی و جبران آنها با کمترین هزینه خواهد شد.

مراحل تهیه طرح های دفاع غیر عامل در زمان صلح و قبل از شروع حملات دشمن طرح ریزی می شود، و باید به صورتی باشد که در برنامه ی توسعه کشور نهادینه گردد به طوری که زیر ساخت های تازه تأسیس خودکار و در اصل، ایمنی داشته باشند‌. بر مسئولین کشور است که در چشم‌انداز آینده کشور به این نکات

توجه لازم را داشته و همانگونه که در تأکیدات رهبری به این موضوع اشاره شده: 
امروز اهمیت پدافند غیر عامل قاعدتاً برای مسئولین بایستی شناخته شده باشد، اهتمام شما کار را پیش می برد.

اهميت اين امر در عصر و زمان حاضر، از هر عصر و زمانى بيشتر است، زيرا دشمن با تمام قدرت از جهات مختلف بر کشور هجوم آورده است.

باید توجه داشت که دشمن نه تنها در زمینه نظامی، بلكه در زمینه های فرهنگى و اجتماعی از طريق ایجاد تفرقه و شُبه افکنی و نیز ايجاد بی ثباتی در اصول اعتقادى با ترویج فساد و ايجاد آلودگى هاى اخلاقى به عرصه نبرد با جمهوری اسلامی وارد شده و حتى عوامل زيادى را در داخل کشور با هزينه هاى سنگين در این مسیر به کار گرفته است. لذا بايد بدانيم كه در برابر لحظه‌‏اى غفلت از اين برنامه هاى مخرب باید هزینه های هنگفتی را متحمل گردیم. بنابراین لازم است که مسئولین کشوری و لشگری در این خصوص تمهیدات و ملاحظات لازم را به کار گیرند و همانگونه که رهبر انقلاب گفتند: وظیفه همه ما این است که سعی کنیم کشور را مستحکم، غیرقابل نفوذ، غیرقابل تاثیر از سوی دشمن، حفظ و نگه داریم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب