ظرفیت مددسراها برای تهران کافی است
به گزارش خبرگزاری آنا، سید محمد نقیب درسلسله هم اندیشی های شهر آرمانی که با محوریت بررسی عملکرد سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی با حضورمحمد امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، حجت الاسلام آقامیری عضو شورای اسلامی شهر تهران، پرویز سروری نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، شهرداران و معاونین اجتماعی برخی مناطق ۲۲ گانه تهران و فعالان حوزه اسیب های اجتماعی پایتخت در تالار ایوان شمس برگزار شد، افزود: تلاش های وصف ناپذیری در دوره های مختلف مدیریت شهری انجام شده است اما باید گفت در حوزه افراد معتاد متجاهر بالغ بر ۷۸۵۰ نفر ظرفیت درمان معتاد متجاهردراین دوره ایجاد شد که بی نظیر است.
وی اضافه کرد: ساخت ۱۱ مرکز درمان اعتیاد شامل ۷ مرکز برای آقایان و ۴ مرکز برای بانوان به انجام رسید که تا پیش از این در تهران وجود نداشت. امروز می توانیم مدعی باشیم که کلونی و پاتوق آسیب به معنای گذشته آن نداریم.
نقیب با بیان اینکه تشکیل قرارگاه اجتماعی درشهر تهران منجر به کاهش آسیب های اجتماعی پایتخت شد از رییس جمهور شهید و دادن اختیار به شهردار برای درمان و نگهداری آسیب دیدگان قدردانی کرد و گفت: رهبر انقلاب فرمودند هر کس دل مردم را خالی کند مجرم است و به این دلیل باید اتفاقات ارزشمند رخ داده را برای مردم بیان کنیم و بگوییم در شهر چه تغییرات مثبتی رخ داده است.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران به ساماندهی مراکز و کلونی های آسیب پایتخت اشاره کرد و ادامه داد: در رود دره فرحزاد بالغ بر هزار معتاد متجاهر ساماندهی و ۸ هزارتن زباله از این محل جمع آوری شد .رود دره بیش از ۳۰ سال در اختیار معتادان متجاهر بود اما اکنون و با تدبیر مدیریت شهری در این دوره، این فضا پاکسازی و به عنوان اکو پارک برای مردم و گردشگری شهر آماده شده است.
نقیب بیان داشت: در روزهای نخست حضور در رود دره فرحزاد به سمت مسولان شهرداری تیراندازی شد و نمی گذاشتند تا این افراد از رود دره خارج شوند. با تاکید و ورود شهرداری به رود دره فرحزاد بزودی فاز دوم این طرح نیز اجرا و وسعت اکوپارک فرحزاد افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه به خود می بالیم که اکنون کسی در تهران نداریم که آسیب دیده باشد و شهرداری ان را نپذیرد، اظهار داشت: در گذشته کسی مسولیت نگهداری ودرمان معتادان زخم باز، عفونی، صغر سن، کبر سن را قبول نمی کرد. مدیریت شهری در این دوره با افتخار آغوش خود را بر این افراد باز کرده است علاوه بر نگهداری آنان فرایند درمانشان را نیز انجام می دهد. اکنون اعلام می کنیم آسیب دیده ای در شهر نداریم که به مجموعه شهرداری مراجعه کند و شهرداری حاضر به پذیرش آن نباشد.
نقیب، به فعالیت مددسراها و گرمخانه های شهرداری و افزایش ظرفیت آنان اشاره کرد و گفت: ظرفیت دائمی دو هزار نفری در پایتخت داریم که این ظرفیت در کنار هزار ظرفیت مددسرای متحرک در فصل سرما فعال است. این مقدار برای شهر تهران کافی است چرا که در سه سال گذشته این ظرفیت کامل نشده است.
وی اضافه مرد: بر خلاف برخی ادعاهای رسانه ای مجموع افراد نیازمند ما تعداد بالایی نیست و ظرفیت ایجاد شده پاسخگوی نیازها است.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران به موضوع کودکان کار اشاره کرد و گفت: در این حوزه دو اتفاق با کمک بهزیستی رخ داد که ثمرات ان اکنون در شهر قابل مشاهده است. براساس آمار سازمان بهزیستی سه هزار کودک کار در تهران ساماندهی شدند و اکنون خبری از کودکان در چهارراه ها نیست. بیش از ۴۰ مرکز پویاشهر از گذشته راه اندازی و تحصیل این کودکان و بازماندگان از تحصیل به ظرفیت ۵۵۰۰ نفر در حال انجام است.
وی به راه اندازی همراه سراها اشاره کرد و گفت: در گذشته چادرخوابی در اطراف بیمارستان ها داشتیم که اکنون با کمک خیران ۹ همراه سرا در تهران فعال است که ۳ همراه سرا در کنار بیمارستان امام خمینی(ره) راه اندازی شده است.نیازمند احداث ۳۰ همراه سرا هستیم که با کمک خیران امکان پذیر است.
نقیب از تکمیل و راه اندازی مراکز جامعه پذیری برای صیانت از افراد درمان شده خبر داد و گفت: اکنون چند مرکز از جمله در منطقه ۱۲ مرکز جامعه پذیری راه اندازی شده است که علاوه بر اشتغال و ارتباط با خانواده فرایند احیا و بازگشت را دنبال می کنند.
وی به برنامه های آزادسازی زندانیان زن درقالب طرح خیمه یاری اشاره کرد و گفت: در حوزه آسیب ها و مشارکت های اجتماعی یکی از بهترین اقدامات شهر این حوزه بوده است.
تاکید بر استمرار روند حل آسیبهای اجتماعی در تهران
محمدامین توکلی زاده درسلسله هم اندیشیهای شهر آرمانی که با محوریت بررسی عملکرد سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی برگزار شد با بیان اینکه در شهر آرمانی بنا داریم که بدانیم چه مسیری آمدیم وبه چه مسیری حرکت میکنیم گفت: در گذشته در تهران عدد معتادان متجاهر ۱۰ هزار نفر بود اما از باب غفلت وسیاستهای غلط این عدد به ۲۵ هزار معتاد متجاهر رسیده بود ولی خدا را شکر سه سال است که یک مجموعه بزرگ، از نام وآرم خود را کنار گذاسته و در قالب قرارگاه اجتماعی گردهم جمع شدند.
وی با بیان اینکه شهید رییسی اولین کار خود را برگزاری شورای اجتماعی مقرر شد و براساس تقسیم کاری که انجام دادند قرارگاه اجتماعی شکل گرفت گفت: همه دستگاه ها لحظه به لحظه در خط اول اقدامات بودند و در همه جا و همه موضوعات کنار هم ایستادیم واتفاقات نیکی در این دوره رخ داد.
وی با بیان اینکه این قرارگاه بیش از ۳۸۰ مصوبه داشته که بیش از ۸۰ درصد آن اجرایی شده است گفت: این جمع مصمم شد که پای اینکار بایستد وما در قرارگاه توانسنیم یک آرزو را محقق کنیم.
توکلی زاده با بیان اینکه روزی که کار را شروع کردیم تنها ۱۰ هزار تخت داشت و الان بیش از ۲۰هزار تخت داریم در حالی که تعهد شهرداری تهران ایجاد ۵هزار تخت بود گفت: امروز با افتخار میگویم با همت جمع بزرگ دستگله های مختلف حالا معتاد متجاهر با خر مشکلی در دایره جذب قرار دارد وبرای همه معتادان مرکز تخصصی داریم در حالی که در تهران به شرایطی رسیده بودند که کانون و مرکزهای اسیب را قبول کرده بودند.
وی با بیان اینکه مهمترین دستاورد قرارگاه جریان مردمی در محلات است که در مورد آسیبهای اجتماعی حساس شده اند ادامه داد: همه ما می دانیم اگر آسیب را لحظه ای رها کنیم با شدت بازمیگردد وباید شاهد استمرار این حرکت به عنوان هدف آینده یاد کنیم.
وی با بیان اینکه از رییس جمهور باید ادامه اجرای ظرفیت قانونی اصل ۱۲۷ در شهرداری تهران تشکر میکنم گفت: باید از ظرفیت این اصل برای بهبود زیست پذیری شهر استفاده کنیم وامید است این جمع بدون لحظه ای توقف در کنار هم کار کنند و باید پای کار بمانیم و تلاس کنیم که آسیب دیدگان مجددا به جامعه برگردند.
انتهای پیام/