دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

برگزاری هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت در 6 بخش و 4 ماه/ آشفتگی در عراق اجرای تئاتر در پیاده‌روی اربعین را به محاق برد

دبیرهجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت اجرای آثار این رویداد در آیین پیاده‌روی اربعین را تابع پایان شرایط آشفته در عراق و تصمیم ستاد اربعین دانست.
کد خبر : 803855

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست خبری هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاترمقاومت پیش از ظهر امروز در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

در ابتدای این نشست، سید وحید فخر موسوی دبیر این رویداد هنری عنوان کرد:از اسفندماه سال گذشته و پس از این که حکم دبیری اینجانب  توسط آقای  محمد نادری رئیس بنیاد فرهنگی هنری روایت فتح امضا شد، به اتفاق همکاران و سایر مدیران جشنواره کار برنامه‌ریزی را آغاز کردیم. همان طور که می‌دانید جشنواره تئاتر مقاومت در ابتدا با عنوان جشنواره تئاتر دفاع مقدس برگزار می‌شد و چهره‌های زیادی از بزرگان تئاتر کشور و هنرمندانی که هم اکنون در این عرصه فعال هستند به عنوان نویسنده، کارگردان و بازیگر  در این رویداد حضور داشته‌اند. در ادوار اخیر هم جشنواره به صورت دوسالانه شد که در دوره هفدهم دبیری آن برعهده دوست خوبم آقای حمید نیلی بود.

وی اظهار کرد: اضافه شدن بخش بین‌الملل به جشنواره امسال بزرگترین تفاوت آن با ادوار قبلی است که در دو بخش بین الملل اول و بین‌الملل دوم صورت می گیرد . از سوی دیگر ویژگی این دوره از جشنواره  گسترش برگزاری جشنواره از لحاظ جغرافایی و زمانی است به این معنا که ما در چند استان کشور وتعدادی از کشورهای اسلامی منطقه اجرا خواهیم داشت. از سوی دیگر با تمهیداتی که دوستان در دبیرخانه  اندیشیده‌اند، جشنواره امسال از شهریورماه و همزمان با پیاده‌روی اربعین آغاز شده  و تا روزهای ابتدایی آذرماه ادامه خواهد داشت.

فخرموسوی گفت: البته برگزاری 6 بخش جشنواره با فاصله صورت می گیرد. قرار است سه بخش تئاتر خیابانی، رادیوتئاتر و تئاتر صحنه‌ای در تعدادی از استان‌های کشور برگزار شود که البته در مرحله  انعقاد تفاهم‌نامه است و به محض این که قطعی شد خدمتتان اعلام می‌کنیم. بازبینی آثار بخش پیاده‌روی اربعین انجام شده است. با توجه به اتفاقاتی که در روزهای اخیر درعراق افتاده و شاهد ناامنی و آشفتگی در این کشورهستیم باید منتظر تصمیمات ستاد اربعین و وزارت کشور باشیم چراکه به هر حال تابع این تصمیم‌ها هستیم.

دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت در پاسخ به پرسشی درباره بودجه این دوره از جشنواره عنوان کرد : نسبت به دوره گذشته ۵۰ درصد افزایش بودجه داشته‌ایم که البته با اضافه شدن بخش بین‌الملل و برگزاری جشنواره در چند استان دیگر شاید همچنان این بودجه کم باشد به همین دلیل مشارکت استان‌ها را هم خواهیم داشت که در کنار بنیاد روایت فتح از جشنواره حمایت کنند.

سید وحید فخر موسوی دبی

موسوی درباره وجود تنوع نگاه‌ها و سلایق در آثار جشنواره نیز گفت: تابع قوانین هستیم و این گونه نیست که شرایط امروز با گذشته متفاوت شده باشد. اگر کاری مطابق مصوبات شورای نظارت وارزشیابی باشد، مشکلی برای اجرا نخواهد داشت. شعار ما هم‌افزایی است وممکن است ما  یک سری نگاه‌ها و اصلاحات احتمالی داشته باشیم اما قطعاً نگاه مبتنی بر ممیزی نخواهد بود.

در ادامه امین اشرفی مدیر بخش بین‌الملل اظهار امیدواری کرد شرایط در عراق سامان پیدا کرده و ناامنی برطرف شود تا علاوه بر پیاده‌روی اربعین حسینی، برنامه‌های تدارک دیده شده جشنواره نیز در پیاده‌روی اربعین اجرا شوند.

وی گفت: در بخش «زخم عتیق» هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت، تأکید ما بر آیین‌های سوگواری اقوام مختلف ایران در انتخاب آثار مدنظر بود تا هم در زنده نگه داشتن این آیین‌ها تلاش کنیم و هم آثار در راستای فضای پیاده‌روی اربعین حسینی باشند.

به گفته اشرفی، در بخش خیابانی ۱۰۰ نمایش متقاضی اجرا بودند که ۱۴ اثر به جشنواره راه پیدا کردند ضمن این که دو نمایش از عراق در این دوره از جشنواره حضور دارند.

مدیر بخش بین‌الملل هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت درباره اجراهای اربعین نیز توضیح داد: نزدیک به ۶-۷ نقطه را برای اجرا انتخاب کرده‌ایم که اینها ثابت هستند و گروه‌ها در این نقاط به اجرای نمایش می‌پردازند.

دبیر اجرایی جشنواره نیز به ارائه توضیحاتی درباره بخش‌های جشنواره و آمار آثار متقاضی حضور در این رویداد پرداخت و گفت: در این دوره بحث گستره ایران یعنی حضور در میان مردم برای اجرا در نقاط مختلف کشور، مورد توجه ویژه ما قرار دارد. همچنین اضافه کردن بخش تله‌تئاتر به شکل تولیدی ۲ پخش آثار بخش رادیو تئاتر از شبکه‌های مختلف شنیداری نیز از دیگر تفاوت‌های این دوره از جشنواره نسبت به گذشته است.

 محراب محمدزاده عنوان کرد: در بخش بین‌الملل آثارمان برای اجرا در کشورهای افغانستان، پاکستان، سوریه، لبنان، بوسنی و هرزگوین و عراق آماده هستند اما بسته به شرایط، این اجراها انجام خواهد شد.

محمدزاده نیز درباره اینکه اگر شرایط اجرا در کشورهای در نظیر افغانستان و پاکستان هم فراهم نشود چه تمهیدی در نظر گرفته شده است، گفت: اگر در افغانستان و پاکستان امکان اجرا وجود داشته باشد اجرا خواهیم رفت و اگر میسر نشود، میزبان اجرای گروه‌های این کشور در ایران خواهیم بود.

در بخش پایانی این نشست با حضور مدیران بنیاد فرهنگی روایت از خانواده شهید سعید قهاری سعید تجلیل شد. همچنین ستایش چگینی بازیگر خردسال نمایش «سربازخانه» و مصطفی بوعذار کارگردان نمایش «رهسپار خیمه‌ها» نیز مورد تجلیل قرار گرفتند.

سید وحید فخر موسوی دبی

انتهای پیام/4104/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب