وضعیت بحرانی ۴ بیمارستان در تهران/ کاهش حریق در پایتخت برای اولین بار در چهار دهه اخیر +فیلم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری قدرتالله محمدی مدیرعامل سازمان آتش نشانی ظهر امروز یکشنبه ۱۹ اسفند برگزار شد.
محمدی در این نشست خبری از کاهش حریق در تهران خبرداد و گفت: برای اولین بار در ۴۶ سال گذشته در شهر تهران در طول یک سال کاهش حریق داشتیم که این کاهش چیزی حدود ۸ درصد به نسبت سالهای قبل بود.
وی ادامه داد: ١٢٩ ساختمان ناایمن در تهران داشتیم که به ۶٠ ساختمان رسیده است . به گفته محمدی، این ساختمانها ایمن شده است و الباقی هم در دستور کار است.
وی با بیان اینکه بیمارستان امام خمینی،سینا، شهدای یافتآباد و رسول اکرم هنوز مجوز ایمنی نگرفتهاند گفت: این بیمارستانها جزو ساختمانهای بحرانی است و امیدواریم سال آینده این مشکل برطرف شده است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی گفت: اقدام نوآور جدیدی که اتفاق افتاد بحث خودروسازهاست. بالای ۱۵ سال است که خارج کننده خاموش کننده داخلی و مونتاژی از خودرو خارج شده است. این باعث خسارت و نابودی خودرو ها می شود. خاموش کننده کارساز است ولی باتوجه به ساختار ناقص کشور در حوزه ایمنی این امر در کشور خصوصا جاده های بین شهری رهاست. اتش نشانی در شعاع ۲۰ کیلومتری جاده ها را در شهرها پوشش می دهند که تقریبا ۲۰ دقیقه رسیدن ماشین زمان می برد. این زمان برای حریق خودرو زیاد است و چیزی از خودرو باقی نمی ماند. اگر خاموش کننده باشد به محض رخ دادن حادثه از کپسول ها کمک می گیرند و در صورت توقف خودروهای دیگر و کمک رسانی آنها مسئله رفع می شود.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی گفت: سینماهایی که تاییدیه آتش نشانی نداشته باشند از سال آتی مقابل فعالیتشان گزفته می شود.
همچنین محمدی در آستانه چهارشنبه سوری به مواردی اشاره کرد، بخشهایی از صحبتهای مدیرعامل سازمان آتش نشانی را در ادامه تماشا کنید:
وی با تاکید بر اینکه خودروسازان ملزم به رعایت این امر شدند، گفت: جلسات رسیدگی به این مهم ادامه خواهد داشت. خیلی از خودروها در پارکینگ پارک شده و دچار حریق شده؛ به دلایلی مانند نقص در سیم کشی. قرار شد با همکاری وزارت صمت به رفع این نواقص بپردازیم تا حریق خودروها کاهش پیدا کند. نزدیک به ۴۰ میلیون خودرو در کشور تردد می کند. برای اینها از طریق شورای عالی استانها لایحه جامع مدیریت یکپارچه ایمنی را به مجلس دادیم که تا قبل از پایان سال اعلام وصول خواهد شد. براساس آن تمام خودروها مکلف به دارا بودن خاموش کننده شدهاند. یعنی بیمه گر ملزم به مشاهده این آپشن خواهد بود.
محمدی با بیان اینکه برخی از خاموشکنندهها استاندارد نیست، تصریح کرد: شرکت ها ملزم شدند تا نسبت به استانداردسازی تولیدات خود اقدام کنند. هر شرکتی که نتواند در بازه مقرر استاندارد را رعایت کند معرفی خواهد شد و خرید از آنها ممنوع می شود.
وی افزود: کار شاخص دیگر در حوزه پیشگیری این است که درباره ۷۳ هزار پلاک در شهر تهران نظام بازرسی انجام شده است؛ این اماکن بازرسی و تقسیم بندی شدند. از این ۷۳هزار پلاک ۲۵ درصدشان بسیار پرخطر بودند. برای پرخطرها اقدام این بود که به شهرداری های مربوطه نامه زدیم و از آنها خواستیم که نسبت به ایمنی آنها اقدام کنند. بخشی هم وارد پروسه قضایی شدند. شهرداران نواحی اگر دو مرتبه به این امر بی توجه باشند از کار برکنار خواهند شد. تکلیف اول آنها ایمنی است.
امسال ۳۴ هزار تاییدیه آتش نشانی دادیم
مدیرعامل سازمان آتش نشانی با بیان اینکه امسال ۳۴ هزار تاییدیه آتش نشانی دادیم، گفت: این تحول خوبی است. همه به دنبال تاییدیه آتش نشانی هستند. این به دنبال فراخوان ما بود. قبل از این به دلیل دستور العمل های بی مورد می ترسیدند که با بررسی مجدد این مشکل حل شد. ضوابط ایمنی ساختمان ها بیشتر شده تا این کار انجام بشود. ما باید تسهیل گری کنیم. مدت زمان جواب دهی آتش نشانی به هر پرونده جواز به ۲ روز رسیده است. اگر بیشتر از ۲ روز شد شهردار خودش اجازه تایید دارد. برای پایان کار این تاییدیه در ۷ روز انجام می شود.
وی ادامه داد: تهران شهری قدیمی است. ساختمان های قدیمی و فرسوده دارد. تغییر کاربری هایی هم وجود دارد که برای ما مشکل ساز است. پاساژی که پارکینگ آن انبار است. آن انبار در صورت حریق غیر قابل کنترل می شود.
محمدی با بیان اینکه ایستگاههای آتش نشانی در حال حاضر ۱۳۸ تاست، تاکید کرد: ۲ ایستگاه دیگر بزودی افتتاح خواهد شد. همچنین ۴ ایستگاه سیار در دست افتتاح در نقاط ترافیکی قرار دارد. (در میدان هفت تیر، میدان امام خمینی و شهرک غرب و...). همچنین امکانات رفاهی برای آتش نشانان مستقر در این ایستگاه ها لحاظ شده است.
نبود نردبان یکی از معضلات آتش نشانی است
وی گفت: به ارزش حدود ۳ همت انواع تجهیزات آتش نشانی در این دوره خریداری شده است. انواع خودروهای سبک و سنگین که یک قلم آن خودروهای اتوماتیک با تکنولوژی روز است. در یک مورد آن۴۰ دستگاه خودرو در حوزه حریق وارد ناوگان شده است. بنابراین با ورود اینها هم ناوگان را نوسازی میکنیم هم ظرفیت را بالا می بریم. نبود نردبان یکی از معضلات ماست که وارداتی است و قیمت آن بالا رفته است. در این چند سال ۶ دستگاه بالابر وارد کردیم. باید سالانه دو دستگاه بالابر وارد ناوگان کنیم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی با اشاره به نیروی انسانی خاطرنشان کرد: حقوق پرسنل افزایش چشمگیری داشته که مورد رضایت قرار گرفته است. مهمترین دغدغه آتش نشانان مسکن است. اگر تامین بشود بیشتر دغدغه آنان حل خواهد شد. با این پروژه که در منطقه ۲۱ شروع شده تقریبا ۹۵ درصد آتش نشانان در سال ۱۴۰۵ خانه دار می شوند. فراخوان آتش نشانان در محل زندگی آنها زمان بر است. با این پروژه این موضوع حل خواهد شد. طوری طراحی شده که همه زیرساخت ها را دارد. حتی ایستگاه آتش نشانی هم برای این شهرک در نظر گرفته شده است.
چند آتش نشان چهارشنبه سوری آماده باش هستند
وی با اشاره به حوادث چهارشنبه سوری هم گفت: امسال علاوه بر اینکه تمام ایستگاه ها آماده باش هستند با توجه به اینکه ابن تعداد جوابگوی حوادث تهران نیست (۱۶۰۰ نیرو در ۲۴ ساعت داریم)، برای چهارشنبه سوری حتما این ظرفیت باید ۲ برابر بشود به طوری که در ۵۳۰ نقطه حساس علاوه بر ایستگاه ها افراد و خودروها مستقر میشوند که نزدیک صحنه باشند. بیش از ۹۰۰ دستگاه خودرو و موتور برای امداد رسانی در نقاط حضور دارند. چهارشنبه سوری با پایان سال همزمان است. بنابراین ۶ نقطه خروجی تهران را نیز باید پوشش بدهیم که این وضعیت تا پایان تعطیلات نوروز ادامه خواهد داشت. آتش نشانان هم حضور فیزیکی دارند و هم نسبت به اطلاع رسانی مسافران اقدام میکنند.
محمدی با تاکید بر اینکه مناسبت هایی مانند روز قدس، شب های قدر و عید فطر را نیز داریم، گفت: مراقبت از جمعیت های میلیونی در این مراسمات نیز از جمله وظایف ماست که در چند ساله اخیر اتفاق خاصی به واسطه مراقبت هایی که داشتیم نیفتاده است. ما در بخش فرهنگ سازی نیار به کار بیشتر داریم. در صورت رعایت شهروندان حتما حوادث کاهش پیدا میکند. باید سیستم های اطلاعرسانی و خصوصا رسانه ها به بالا رفتن فرهنگ ایمنی کمک کنند. امسال تا این لحظه حدود یک میلیون و سیصد و ۷۰ هزار نفر را در حوزههای مختلف آموزش داده ایم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی سینماهای پایتخت وضعیت خوبی از نظر ایمنی ندارند، گفت: برای اولین بار با امضای دادستان تهران به وزیر ارشاد ابلاغ شده که تمام سینماها تاییدیه آتش نشانی را بگیرند و در صورت عدم انجام این کار از سال آینده پروانه فعالیت سینما تمدید نخواهد شد.
وی با بیان اینکه در سال آینده تمرکز ما ارگان های دولتی است، اظهار کرد: این ساختمان ها کمتر رعایت میکنند. ارگان های دولتی ملزم به آموزش پرسنل خود برای پیشگیری از حوادث هستند.
محمدی در پاسخ به این سوال که وضعیت آمار افرادی که دچار حریق شدند در سال جاری نسبت به گذشته چگونه بود، گفت: آمار دو سال اخیر افزایشی بود. ۶۰۰۰ تماس را سال گذشته برای چهارشنبه سوری داشتیم. در ۵ ساعت ۴۰۰ ماموریت رفتیم که این نشان از شرایط وخیم داشت. ما امسال فکر می کنم انفجارهای کارگاهی کمتر داشتیم. دو سه مورد انفجار داشتیم که خیلی بحرانی نبود. شاید بخشی هم به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه بود.
انتهای پیام/