اولین دستگاه ایرانی جوجه کشی بوقلمون تا پایان شهریور به بازار عرضه می شود
به گزارش خبرگزاری آنا؛ به نقل از خبرگزاری برنا، زینب مهربخش مدیرعامل شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر امروز شنبه ۲۹ مرداد در نشست خبری اظهار داشت: ۳۸ شرکت در زیر مجموعه سازمان اقتصادی کوثر هستند که شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر یکی از آنهاست؛ شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر از سال ۹۰ با تغییر نام از اسپید فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: بیشتر فعالیت های این شرکت راهبری و مدیریت نشده است و همین امر باعث شد که کارهای انجام شده با هدف فاصله داشته باشد.
مدیرعامل شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر تصریح کرد: مکانیزاسیون فنی یعنی استفاده از دانش فنی و ماشین آلات در کشاورزی که میتواند عامل تحرک و رشد و توسعه کمی و کیفی در کشاورزی شود؛ این کار باعث افزایش سلامت جامعه، رشد اقتصادی، ارتقاء درآمد و کاهش فقر می شود.
مهربخش گفت: مکانیزاسیون همواره از میزان سرمایه گذاری، نرخ تورم، استهلاک ماشین آلات و خدمات پس از فروش متاثر بوده است.
وی افزود: در یازده سال اخیر باید برنامه ریزی کلانی برای انتقال فناوری و توسعه فناوری در شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر صورت میگرفت اما متاسفانه این کار انجام نشده و کارهای صورت گرفته هم با هدف اصلی فاصله دارد؛ روزگاری مدیران این شرکت مدیریت کارخانه گلوکز یاسوج، تولید قطعات یدکی خودرو و کشت زعفران داشتند که با هدف اصلی فاصله دارد؛ تلاش کردیم این کارها را به ریل اصلی و تخصصی آن بازگردانیم؛ تلاش کردیم که به جامعه هدف به منظور توسعه مکانیزاسیون کشاورزی خدمات ارائه دهیم.
مهربخش گفت: در طول بازه ۱۰ساله اخیر سود شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر منفی شش دهم درصد بوده است اما از زمانی که من به عنوان مدیر این شرکت منصوب شدم یعنی در اردیبهشت ۱۴۰۱ شرایط مالی شرکت خوب نبود به طوری که گردش وجوه نقد منفی ۱۰ میلیارد تومان، ۱۴ میلیارد تومان بدهی حال شده مالیاتی و تعهدات منقضی شده را تحویل گرفتم در حالی که بایستی طبق قرارداد منعقد شده ۲۷ دستگاه به مشتریان تحویل می دادیم اما فقط ۲ دستگاه تحویل شده بود و حتی یکسال از پایان مهلت قرارداد گذشته بود.
وی گفت: این شرکت با فلسفه ساخت ماشین آلات کشاورزی تاسیس شد اما سال ۹۱ نمایندگی شرکت های بلژیکی و ایتالیایی را اخذ کرد و پورسانت هایی هم گرفتند در حالی که باید خودشان ماشین آلات تولید می کردند؛ سال ۹۷ قراردادهای منعقد شده به دلیل تحریم های ظالمانه به مرحله اجرا نرسید.
مهر بخش خاطرنشان کرد: اولین دستگاه داخلی جوجه کشی سال ۹۸ با تاییدیه شرکت خارجی ساخته شد؛ اقداماتی برای دانش بنیان شدن دستگاههای مختلف انجام دادیم؛ به دنبال ثبت طرح صنعتی و دریافت مجوزهای صنعتی هستیم.
وی گفت: در سه سال گذشته طبق قراردادهای منعقد شده ۳۶ دستگاه بایستی تحویل می دادیم که فقط 2 دستگاه تحویل شد اما در سه ماه اخیر تمامی این دستگاه ها را تحویل دادیم ضمن اینکه با امضای قراردادهای متعدد ۳۲ دستگاه جدید سفارش گرفتیم.
مدیرعامل شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر تصریح کرد: دستگاه کنترل اقلیم برای نصب در گلخانه های کشاورزی توسط این شرکت ساخته شده و یک ماه آینده کامل خواهد شد؛ این دستگاه برای توزیع کود، تغذیه و رطوبت آب است؛ در زمره اولین شرکت های ایرانی هستیم که این دستگاه را ساخته ایم این در حالی که قیمت این محصول یک سوم قیمت محصول خارجی است .
وی گفت :در طول ۱۰ سال گذشته و در دوران مدیریت گذشته، این شرکت ۱۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از سازمان اقتصادی کوثر استقراض و وام گرفت اما هیچ گاه این بدهی را پس ندادند و حتی یک دستگاه نفروخته و هیچ قرارداد خارجی منعقد نشذ.
مهربخش تصریح کرد: تنها مدیر خانم در 38 شرکت سازمان اقتصادی کوثر هستم؛ در سه ماه اخیر و زمان انتصاب کلیه بدهیها و دیون مالیاتی را تسویه کردم.
وی افزود: با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه حوزه دانشبنیان و استانداردهای ماشین آلات مکانیزاسیون کشاورزی تفاهم نامه منعقد کردیم؛ با نظام مهندسی کشاورزی هم در حال امضای تفاهمنامه هستیم.
مدیرعامل شرکت توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی کوثر خاطرنشان کرد: اولین دستگاه جوجه کشی بوقلمون ساخت ایران هم تا پایان شهریور ماه ساخته و تحویل خواهد شد.
انتهای رپرتاژ خبری/ ر
انتهای پیام/