دستگاهی که مصرف آب را مدیریت میکند
عبدالله بحرانی دکترای زراعت و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره دستگاه مدیریت مصرف آب در کشاورزی و مزیتهای این محصول اظهار کرد: دستگاههای زیادی در بازار هستند که میزان رطوبت را اندازهگیری میکنند مشابه خارجی و داخلی هم دارند. اما فرق این دستگاه با دستگاههای دیگر این است که این دستگاه علاوه بر اینکه رطوبت خاک را مشخص میکند با در نظر گرفتن مراحل رشد گیاه و شرایط آب و هوایی مزرعه، میزان رطوبت خاک را هم تعین کرده و میزان آب مورد نیاز در هر مرحله از رشد را هم محاسبه میکند. این دستگاه میتواند به سادگی توسط کشاورز مورد استفاده قرار بگیرد و بدون هیچ تخصص خاصی از این دستگاه استفاده کند.
وی ادامه داد: دستگاههای موجود که رطوبت را مشخص میکنند نیاز به تخصص خاصی دارند و اغلب دستگاههایی که رطوبت را مشخص میکنند از خارج از کشور وارد میشوند و فقط رطوبت را توسط یک متخصص اندازهگیری میکنند اما این دستگاه هم زمان هم رطوبت را اندازهگیری میکند و هم نیاز آبی گیاه را در هر مرحله از رشد تعین میکند.
این استاد دانشگاه در خصوص اشتغال زایی این طرح گفت: با توجه به اینکه تولید این دستگاه را با ۱۰ هزار عدد در سال پیشبینی کردهایم با تولید انبوه آن قیمتی حدود ۵/۴ تا ۵ میلیون برآورد شده که برای حدود ۸۰ نفر میتواند اشتغال زایی کند که با افزایش تولید این تعداد هم افزایش پیدا میکند. با توجه به اینکه تعداد کشاورزان و بهرهبرداران کشاورزی بیش از ۴ میلیون نفر در کشور است و علاوه بر آن مراکز خدمات کشاورزی دولتی و خصوصی هم وجود دارند پس آمار اشتغال زایی بالاتر خواهد رفت.
بحرانی که از واحد رامهرمز در این رویداد حضور یافته است درباره حمایت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در این خصوص دانشگاه آزاد گام بسیار مهمی برداشته و در گام دوم یعنی ۴۰ ساله دوم دانشگاه آزاد با حمایتهایی که از طرحهای این چنینی می کند می تواند در جهت تولید ثروت از دانش حرکت کند و رسالت اصلی خود که تبدیل علم به ثروت است را می تواند با چنین گامهایی انجام دهد. صفر تا صد کار ما در دانشگاه آزاد در حال حمایت است.
وی درباره رویداد گام دوم اظهار کرد: بنده با تیم همراهم که تخصصی از زراعت، الکترونیک و آبیاری است در این رویداد شرکت خواهم کرد و علاوه بر معرفی دستگاه، در حال آماده سازی جهت جذب سرمایه هم هستیم.
رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» بهمنظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسبوکارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/