دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 خرداد 1401 - 16:08
رویداد عصر امید (۳۴۸)/

استحصال آب از رطوبت هوا در مناطق فاقد آب شرب

مخترع دستگاه «استحصال آب از رطوبت هوا» عنوان کرد: این دستگاه قادر است از رطوبت هوا در مناطق فاقد آب شرب، آب استحصال کند.
کد خبر : 662733
استحصال آب

بهاره کامیاب مقدس، برگزیده نهمین دوره جشنواره فرهیختگان و عضو هیئت علمی واحد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز که در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی «عصر امید» با دستگاه «استحصال آب از رطوبت هوا» را با همکاری ابراهیم محبی تولید و رونمایی کرد به خبرنگار آنا گفت: ۷۵ درصد از سطح کره زمین را آب تشکیل می‌دهد که فقط حدود ۳ درصد آن آب شیرین است و از این مقدار کمتر از یک درصد آب‌های سطحی و زیر زمینی و ۲ درصد باقی مانده را یخچال‌های دائمی در قطب شمال و جنوب یا در کوهستان‌های مرتفع تشکیل داده و این مسئله به روشنی کمبود منابع آب شیرین را در سطح جهان نشان می‌دهد.


وی درباره ویژگی‌های ابداع خود اظهار کرد: دستگاه استحصال آب از رطوبت هوا با کمک ماده جاذب رطوبت قادر است از رطوبت هوا در مناطقی که دسترسی به آب شرب مشکل است و آب شرب در آنجا گرانبها است آب تولید کند.


مخترع دستگاه «استحصال آب از رطوبت هوا» تبیین کرد: حوضه کاربردی صنایع گلخانه اتاق‌های تمیز استحصال رطوبت از هوا بوده، مناطقی که آب و برق در آن موجود نیست.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز توضیح داد: دستگاه استحصال آب از رطوبت هوای غیراشباع برای جذب آب در رطوبت نسبی بیش از ۱۰ درصد طراحی و مواد مورد استفاده در این دستگاه توسط افراد نخبه ساخته شده است و دارای گواهی از صنعت آب است.


این پژوهشگر برتر بخش فنی و مهندسی جشنواره فرهیختگان بیان کرد: حداقل آب جذب شده در ۱۰ درصد رطوبت نسبی، ۷ لیتر در روز به ازای ۱۰۰ متر مکعب هوای ورودی بوده و با افزایش رطوبت نسبی این مقدار نیز افزایش می‌یابد.


قابلیت استحصال بهینه آب در رطوبت نسبی پایین ۱۰ درصد


مخترع دستگاه «استحصال آب از رطوبت هوا» متذکر شد: به عنوان مثال در رطوبت نسبی ۳۰ درصد ۱۷ لیتر و در رطوبت نسبی ۹۸ درصد ۷۵ لیتر آب آشامیدنی در ۲۴ ساعت استحصال می‌شود و چگالنده‌های این سیستم از سیستم کامل هوش مصنوعی برخوردارند که با الهام گرفتن از طبیعت ساخته شده است.


کامیاب مقدس خاطرنشان کرد: قابلیت استحصال بهینه آب در رطوبت پایین ۱۰ درصد نسبی به وسیله سیستم ترمودینامیکی و استخراج می‌شود و این سیستم با کمترین مصرف انرژی در حد یک پیل خورشیدی در مقیاس یک مترمربع برای این سیستم و قابل ارتقا در مصارف صنعتی و کشاورزی در مقیاس بزرگ قابل استخراج است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز تشریح کرد: این نوع سیستم‌ها در مقیاس صنعتی و بزرگ سودآوری زیادی دارند و با توجه به آب‌شیرین‌کن‌ها و شیرین‌سازهای این طرح با توجه به مصرف انرژی بسیار پایین بهره‌وری بسیار بالایی دارد.


وی تأکید کرد: حتی می‌توان با توجه به شرایط بدون احتساب خط تولید بزرگ به تولید آب ۶۰۰ متر مکعب در واحد روز با هزینه یک میلیارد تومان به ازای هر ۶۰ متر مکعب دست یافت.


مخترع دستگاه «استحصال آب از رطوبت هوا» اضافه کرد: این دستگاه در سیستم خود از چندین سیستم مجزا و پیوسته تشکیل شده و همچنین روی چگالنده دستگاه ساختارهای از جنس خود استفاده شده تا بازده آن افزایش یابد و علاوه بر آن استفاده همزمان از فیلترها موجب استفاده مستقیم شده است.


کامیاب مقدس، هدف بعدی تیم خود را راه‌اندازی در مقیاس تولید صنعتی و کشاورزی و رفع مشکل کم‌آبی برشمرد و گفت: با توجه به انرژی‌های قابل استفاده و مستقیم در طبیعت اینگونه ابداعات بسیار مقرون به صرف در آینده است.


دستگاه «استحصال آب از رطوبت هوا» با حمایت مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی شیراز به ریاست محمدصادق توللی و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و در راستای طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه علمی «صنایع شیمیایی و پلیمری» استان فارس ساخته شده است.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب