دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا

عبدالحسین مختاباد: وای به روزی که بی‌قانونی باب شود/ لغو هر کنسرت، بی‌احترامی به هنرمند و مردم است

عبدالحسین مختاباد گفت: «لغو کنسرت هنرمندان نوعی بی‌قانونی است، آن هم در شرایطی که قانون در جامعه، فصل‌الخطاب به شمار می‌رود.»
کد خبر : 6532

عبدالحسین مختاباد، هنرمند عرصه موسیقی و آهنگ‌ساز که در حال‌حاضر عضوکمسییون فرهنگی شورای شهر تهران نیز هست، در پی لغو کنسرت‌های هنرمندان مختلف چه در عرصه پاپ و چه موسیقی سنتی در روزهای اخیر اتفاق افتاده است به برخی سوالات خبرنگار آنا در این زمینه پاسخ داده است.


به‌تازگی شاهد لغو کنسرت علیرضا قربانی در شهر چناران و دانشگاه شهید بهشتی تهران بودیم، دیدگاه شما نسبت به بروز چنین مسائلی چیست؟


طبیعی است که این اتفاقات ناخوشایند است و نباید به‌وجود بیاید، زیرا مایه دلسردی هنرمندانی می‌شود که در عرصه موسیقی فعالیت می‌کنند. از این‌ها گذشته چه لزومی دارد وقتی مجوزی برای یک کنسرت صادر می‌شود به این سادگی این حق نادیده گرفته شده و این کنسرت لغو شود. مسلما چنین برخوردهایی چه در تهران و چه در شهرهای دیگر پسندیده نیست.


البته در روزهای گذشته، کنسرت سیروان خسروی در بوشهر لغو شد و در روزهای قبل از آن نیز کنسرت گروه «لیان» به این سرنوشت دچار شده بود.


درست است، به‌هرحال قصد ندارم به شکل مصداقی با این مسئله برخورد کنم، بلکه به نفس این کار اشاره دارم و معتقدم این اتفاقات نباید در عرصه موسیقی ما بیفتد. حالا شاید در این بین عده‌ای باشند که به موسیقی علاقه‌ای ندارند که نظر این عده در جای خود محترم است، ولی به هرحال، موسیقی برای طیف گسترده‌ای از جامعه که خواهان و پذیرای آن هستند باید در جریان باشد. به ویژه این که باز هم تاکید می‌کنم کنسرتی که مجوز داشته باشد نباید دستخوش چنین اتفاقات تلخی شود.


از آنجایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد تصمیم گیرنده برای صدور مجوزهاست، فکر می‌کنید چه دلیلی دارد که نهادهای دیگر در این امر مداخله کنند؟


تمام حرف من این است که قانون فصل‌الخطاب است و هر آنچه که از مجرای قانونی عبور کند، نباید در گیر ودار مسائل دیگر بیفتد و به حواشی کشیده شود. یا به طور کلی برنامه‌ای مثل برگزاری یک کنسرت نباید لغو شود، آن هم در شرایطی که برای شکل‌گیری چنین رویدادی، برنامه‌ریزی از قبل از سوی هنرمند و دست‌اندرکاران برپایی کنسرت صورت می‌گیرد و از طرفی، مخاطبان به انتظار اجرای برنامه‌هایی ازاین دست هستند. بروز چنین اتفاقات ناخوشایندی بی‌احترامی به هنرمند و مردم است.


خود شما با توجه به مسئولیتی که در شورای شهر تهران دارید فکر می‌کنید چه راه‌کاری می‌تواند به‌عنوان اهرم بازدارنده در مقابل چنین حرکت‌هایی قرار بگیرد؟


تصور می‌کنم در این زمینه، تمام نهادهای ذی‌ربط باید دست به دست یکدیگر دهند و در مقابل چنین حرکت‌هایی بایستند و از رویدادهای فرهنگی‌هنری دفاع کنند. من متاسفم که بگویم لغو یک کنسرت به معنی بی‌قانونی است و وای به روزی که ایستادن در مقابل قانون، نزد عده‌ای باب شود. روی این اصل براین باورم که ضرورت دارد در اسرع وقت مقابل چنین حرکت‌هایی گرفته شود تا این مسئله در جریان برگزاری برنامه‌های دیگری تکرار نشود.


گفت‌وگو: آزاده صالحی


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب