دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زهیر ظفر رضوی: مردم هندوستان بیش‌تر به برنامه‌های مذهبی ایرانی علاقه دارند/ کامبیز عبدل زاده: هنرمند باید در کارش خدایی کند نه اینکه اثری را کپی کند

کد خبر : 644856

زهیر ظفر رضوی کارشناس تاریخی و کامبیز عبدل زاده خوشنویس و نقاش ایرانی، مهمانان برنامه شب نشینی‌امشب بودند.


برنامه شب نشینی همزمان با شب مبعث حضرت رسول اکرم(ص) حال و هوای ویژه ای داشت. دکور این برنامه به همین مناسبت تغییر کرده بود و استفاده از گل‌های زیبا و شیرینی و موسیقی‌های جذاب عیدانه نیز از دیگر وجوه تمایز این برنامه با شب های پیشین بود.


در شب نشینی شب گذشته مسعود روشن پژوه به عنوان مجری برنامه انتخاب شده بود تا با ایجاد فضایی شاد در شب نشینی، شب عید پرنشاطی را برای مخاطبان رقم بزند.


روشن پژوه و همراه قدیمی‌اش شهرام نیکیار که کار موسیقی صحنه را انجام داده و در اغلب اجراها همراه او است، قطعاتی از موسیقی‌هایی با اجرای خودشان را متناسب با موضوع مبعث و این عید سعید اجرا کردند.


در ابتدایی‌ترین بخش برنامه  روشن‌پژوه با مینا کوهگرد آشپزی که کیکی بزرگ را به مناسبت عید سعید مبعث برای برنامه طبخ کرده بود صحبت کرد. کوهگرد از سبک ویژه روسی در تهیه کیک خود استفاده کرده بود که در ظاهر و طعم کیک تفاوت‌هایی با شیرینی‌های معمول داشت. وی همچنین کیک‌های فنجانی کوچک و جالبی را با عکس لوگوی برنامه شب نشینی، شبکه جام جم و تصاویری مرتبط با عید مبعث پخته و به عوامل برنامه تقدیم کرد.


در بخش بعدی برنامه گروه سرود وصال متشکل از جوانان و نوجوانان ۸ تا ۱۵ ساله به اجرای قطعاتی خود با صدای دلنشین و زیبایشان پرداختند، این قطعات در وصف پیامبر مهربانی‌‌ها حضرت محمد (ص) و به پیامبری برگزیده شدن ایشان بود.



در بخش اول گفتگو زهیر ظفر رضوی گفت: من در رسانه کار مدیریت دوبلاژ را انجام می‌دهم و حدود ۵۰ سریال را دوبله کردیم که بیش از نصف این کارها را خودم ترجمه کرده‌ام.



او ادامه داد: در واقع کار ما اینگونه است که سریال‌های ایرانی را به زبان اردو و هندی ترجمه کرده و در یک شبکه بین المللی در اختیار مخاطبین کشورهای مختلف قرار می‌گیرد.



زهیر ظفر بیان کرد: برنامه‌ها و سریال‌های طنز ایرانی برای اردو زبان‌های کشورهای دیگر جالب نیست زیرا برنامه‌های طنز در هندوستان زیاد است، به همین دلیل اکثرا برنامه‌های دینی و خانوادگی ایرانی مورد استقبال اردو زبانان قرار می‌گیرد.



وی افزود: زبان کشور هند امروزه اردو است، اما همچنان بسیاری از هندی‌های با تعصب از زبان هندی استفاده می‌کنند. اگر بخواهیم در رابطه با زبان برنامه‌های هندی صحبت کنیم، تمام فیلم‌ها و سریال‌هایی که در این کشور ساخته می‌شود به زبان اردو است.


یکی دیگر از بخش های جذاب شب نشینی اجرای خواننده‌ای محلی بود؛ اسماعیل بحری خواننده جوانی از خطه جنوب کشور بود که با سبک لباس محلی خاص خود در برنامه شب نشینی به صورت زنده قطعاتی را با لهجه زیبای جنوبی اجرا کرد.


کامبیز عبدلله زاده هنرمند خطاط و نقاشی بود که آثار او از ابتدای شب نشینی زینت بخش دکور و فضای برنامه بود.



کامبیز عبدلله زاده هنرمند خطاط درباره آغاز فعالیت های هنری خودش گفت: ما یکی از زیباترین خط‌های دنیا را به اسم خط نستعلیق داریم، این خط بسیار زیباست و د جهان شناخته شده است.



او ادامه داد: من نیز تحت نظر بهترین استادان خطاطی سعی کرم خطاطی را بیاموزم، اکنون نیز هم خطاط و هم نقاش هستم.



عبدلله زاده بیان کرد: خطاطی یک اقیانوس بیکران است، وقتی روی تابلوهای مفهومی کار می‌شود به این دلیل که حرفی در آن نهفته است باید با تکنیک و روش خاصی کشیده شود تا بتواند توجه مخاطب را به خود جلب کند.



وی افزود: برخی کارهایی که نقاشی و خطاطی با هم تلفیق می‌شوند شکل حجیمی به آن می‌دهند که این موضوع بسیار به زیبایی اثر می‌افزاید. منظور از حجم گرفتن کار نقاشی این است که تابلو را از هر زاویه‌ای نگاه کنید، بعد خاصی را به شما نشان می‌دهد.




عبدلله زاده توضیح داد: وظیفه ما در هنر این است که خدایی کنیم یعنی اثری را خلق کنیم و هیچگاه دست به کپی نبریم.



او ادامه داد: من حدود ۲۵ سال است که کار خوشنویسی انجام می‌دهم و بسیاری از کارهای من در خارج از کشور به فروش رسیده است.



کامبیز عبدلله زاده اظهار کرد: من از دوران راهنمایی که معلم هنر خوشنویسی را آموزش می‌داد، علاقه زیادی به این هنر پیدا کردم و آن را ادامه دادم.



او بیان کرد: من خواننده و آهنگساز نیز هستم و اکثرا کارهای سنتی است. آخرین آهنگی که از من منتشر شد که نامش حسرت و شاعر آن از سیمین بهبهانی است.


همچنین در انتهای برنامه نیز بحری ضمن اجرای قطعات زیبای دیگری در شب نشینی، با مسعود روشن‌پژوه به گپ و گفت پرداخت و آثار اجرا شده خودش را معرفی کرد. وی عنوان کرد که اثر زنده‌ای که با همراهی شهرام نیکیار در برنامه اجرا کرده است برگرفته از شعر ناصر عبداللهی بوده که با موسیقی جنوبی آن را عجین و اثر زیبایی خلق کرده است.



گفتنی است؛ برنامه «شب نشینی» از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران و ۲۱ به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم می‌رود و تهیه کننده این برنامه نیز عباس درویش است. اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمان‌های برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی @shabneshini. irani بارگذاری می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب