دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 بهمن 1400 - 11:02
نماینده مردم مشهد در صحن علنی مجلس:

بیمه زنان خانه دار در اجرا موفق نبوده است

نماینده مردم مشهد گفت: بیمه زنان خانه دار به عنوان میراث جامانده از مجالس و دولت های گذشته مطرح شده و در سیاستگذاری ها و قانونگذاری ها مورد توجه قرار گرفته، اما در اجرا موفق نبوده است.
کد خبر : 637111
فاطمه رحمانی



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، فاطمه رحمانی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۵ بهمن) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون اختصاصی درباره توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اظهار داشت: توسعه نظام تامین اجتماعی در قالب بیمه ها، مساعدت های اجتماعی باعث کاهش فقر و تعادل در توزیع درآمدها می شود و به طور خاص تامین امنیت اقتصادی زنان بستر آرامش و تعالی خانواده در جامعه را فراهم می کند.


وی افزود: بیمه زنان خانه دار به عنوان میراث جامانده از مجالس و دولت های گذشته مطرح شده و در سیاستگذاری ها و قانونگذاری ها مورد توجه قرار گرفته، اما در اجرا موفق نبوده است.


نماینده مشهد در مجلس تصریح کرد: از سال ۸۷ بیمه زنان خانه دار ذیل بیمه صاحبان مشاغل آزاد در سازمان تامین اجتماعی برنامه ریزی و اجرا شده و تا به امروز حدود ۴۰۰ هزار بانوی ایرانی در آن شرکت کرده اند. این آمار نشان می دهد که به دلایل متعدد از جمله عدم توان مالی برای پرداخت حق بیمه و عدم تنوع طرح های بیمه ای، رغبتی برای استفاده از آن وجود ندارد.


وی افزود: بیمه زنان خانه دار در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته و در ماده ۱۲۳ آن به صراحت به موضوع بیمه زنان خانه دار پرداخته شده، اما تاکنون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه ای برای آن ارائه نکرده و شاهد هیچگونه عملکردی نیستیم.


رحمانی افزود: مجلس طی یک سال و نیم گذشته به موضوع بیمه زنان خانه دار ورود کرده است، بیمه زنان خانه دار الزاماتی دارد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اولین اقدام باید مشخص کند که براساس وظیفه ای که برای تدوین برنامه تامین اجتماعی چند لایه دارد بیمه زنان خانه دار را براساس کدام الگو مدنظر قرار داده، الگوی مساعدت را مدنظر قرار داده، همان الگویی که براساس آن زنان در سالمندی بهره مند از حداقل معیشت باشند و برای افراد کم برخوردار و توانایی اداره زندگی خود را ندارند، بحث این بیمه را لحاظ می کند یا مسئله بیمه زنان خانه دار را براساس الگوی شهروندی برای همه زنان در نظر می گیرد.


وی تصریح کرد: در مسئله بیمه زنان در نقطه آغازین و اولیه قرار داریم و هنوز چشم اندازی توسط وزارتخانه تعیین نشده و البته بخش اصلی این کاستی به وزارت راه در دولت گذشته باز می گردد.


رحمانی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر تعیین الزامات اولیه در بیمه زنان خانه دار است، اگر ما الگوی نسبت بین بیمه و اشتغال را انتخاب کنیم و بهره مندی از مستمری بازنشستگی را دارا بودن سابقه کار بدانیم، باید خانه داری به عنوان شغل پذیرفته شود.


انتهای پیام/ ۴۰۱۳



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب