بقایی: ترکیه به نتایج سیاستهایش بیشتر بیندیشد/ امنیت کالای وارداتی نیست

به گزارش خبرگزاری آنا، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳) در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه در واکنش به مشاجره ترامپ و زلنسکی رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین اظهارکرد: کشورهای منطقه باید خودشان به دنبال امنیت و ثبات در منطقه باشند و به هیچ طرف ثالثی برای تامین امنیت نمیتوان امید قابل اتکایی داشت.
وی تأکید کرد: امنیت چیزی نیست که بتوان از جایی وارد کرد.
بقایی درباره روابط ایران وترکیه نیز گفت: ما برای روابط دوجانبه خود با ترکیه ارزش بسیار بالایی قائل هستیم، آگاه هستیم نسبت به اهمیت و وجود منافع متقابل در این روابط. روابط دو ملت همسایه و تاریخی برای ما بسیار ارزش دارد این را بارها تکرار کردیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: بر کسی پوشیده نیست که اختلاف نظرهایی با ترکیه در رابطه با بعضی از پروندههای منطقهای از قدیم وجود داشته، هنر هر دو طرف این بوده که با رویکردی خردمندانه و با رفتاری بسیار اختلاف نظرها و اختلاف دیدگاهها را مدیریت بکنند بدون اینکه خدشهای به روابط خوب دوجانبه وارد بشود این کماکان سیاست ماست.
وی افزود: آنچه که در منطقه در سه چهار ماه اخیر اتفاق افتاد تبعات آن متاسفانه روز به روز نمایانتری میبینیم از حیث جری شدن رژیم صهیونیستی در منطقه و در سوریه. شاید لازم باشه که دوستان ترک ما در این مورد به نتایج و آثاری که عارض شده است بر سیاستهای آنها بیشتر بیندیشند.
بقایی درباره روابط ایران و لبنان نیز تصریح کرد: رابطه ایران و لبنان رابطه طولانی و مبتنی بر احترام متقابل بوده است. ما با همه و با کلیت دولت لبنان ارتباط بسیار خوبی داشتیم، رابطه ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران و لبنان به عنوان دو عضو سازمان ملل متحد مبتنی بر قواعد شناخته شده بین المللی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: در عین حال ما ارتباط نزدیکی با مقاومت لبنان داشتیم و همیشه اعتقاد داشتیم و داریم که مقاومت لبنان بخش لاینفک و بخش بسیار کمک کننده و قوامبخش به دولت و حاکمیت لبنان است.
وی در واکنش به تصمیم مجلس نمایندگان آمریکا درباره کرانه باختری نیز بیان کرد: تغییرنام واقعیتها را از بین نمیبرد، کرانه باختری بخشی از فلسطین است و تعلق آن به ملت فلسطین به هیچ عنوان قابل تردید و تغییر نیست.
بقایی در واکنش به لفاظیهای رافائل گروسی درباره برنامه هستهای ایران اظهارکرد: نسبت به ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای خودمان اطمینان داریم؛ جواب تقابل، تقابل خواهد بود و بر اساس تصمیمات آژانس قطعاً واکنش مقتضی را خواهیم داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آزادسازی اموال بلوکه شده ایران نیز گفت: موضوع ایجاد محدودیت بر استفاده از منابع ارزی ایران یکی از تبعات کار ظالمانه آمریکا است و وزارت خارجه همیشه سعی داشته در تعامل و گفتوگو با کشورها این موانع را رفع کند.
وی افزود: بین این کشورها تفاوتهایی وجود دارد و وضعیت موجود به یک شکل نیست. این موضوع در دستورکار ثابت ما قرار دارد.
بقایی در پاسخ به این سئوال که آیا در جلسه بین ترامپ و پوتین راجع به مسئله هستهای ایران صحبت شده یا خیر؟ گفت: آنچه که اهمیت دارد این هست که هر آنچه که بخواهد در رابطه با موضوع هستهای ایران صورت بگیرد قطعاً بدون نظر ایران انجام نخواهد شد و دوستان روس ما هم نسبت به این موضوع کاملاً اشراف دارند و هر آنچه که لازم هست را در این زمینه با ما در میان میگذارند و قطعاً این روند مشورتی ما در موضوعات مختلف به صورت منظم ادامه پیدا خواهد کرد.
سخنگوی دستگاه دسپلماسی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا خروج آقای ظریف از دولت با توجه به این که ایشان نماد رویکردی خاص در حوزه سیاست خارجی هستند،میتواند پیامی برای طرفهای خارجی داشته باشد، گفت: قطعاً انتظار ندارید که من دیدگاه دیگران را درباره تحولات داخلی کشور تفسیر کنم. اما بهطور طبیعی، این موضوع برداشتها و تأثیرات خاص خود را خواهد داشت.
وی در ادامه تأکید کرد: آقای ظریف دیدگاههای خود را بهصورت شفاف و صریح در پیامشان بیان کردهاند.
بقایی درباره عدم خروج صهیونیستها از جنوب لبنان نیز بیان داشت: خلف وعده رژیم صهیونیستی اصلا امر تازهای نیست؛ در خصوص عقب نشینی آنها از لبنان باید مسئولیت طرفهایی که روند را تضمین کردند یا بر عهده گرفتند را مجددا یادآوری بکنیم. آنها موظف هستند که در این مورد رژیم صهیونیستی را پاسخگو بکنند و وادار بکنند که نواحی اشغالی را ترک بکنند و از ادامه نقض حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی لبنان خودداری بکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در این رابطه شورای امنیت سازمان ملل متحد وظیفه خیلی روشنی دارد، ادامه داد: آن چیزی که در حال وقوع است از لحاظ حقوق بینالملل چیزی نیست جز ادامه جنایت و تجاوز به خاطر اینکه هم نقض حاکمیت لبنان هست و هم اشغالگری.
وی افزود: حاکمیت دولت لبنان به عنوان دولت صاحب حاکمیت باید کاملا محترم شمرده شود؛ این موضع ثابت ماست و در هر فرصتی هم در سطح سازمانهای بینالمللی و هم در سطوح دوجانبه این موضوع را با جدیت مطرح کردیم و کماکان این را ادامه خواهیم داد.
بقایی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات دیروز پزشکیان درباره مذاکره با آمریکا در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: صحبتهای رئیسجمهور بسیار روشن بود، ما تابع سیاستهای ابلاغی مراجع ارشد کشور هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به طرح تجزیه سوریه گفت: از نظر ما هر اقدامی برای خدشه وارد کردن به تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی سوریه مطلقاً مردود و محکوم هست. این موضوع باید توسط همه کشورهای منطقه به صورت جدی مد نظر قرار بگیرد و اجازه داده نشود که رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از شرایطی که متاسفانه در این دو ماه اخیر در سوریه اتفاق افتاد بتواند مطامع و توطئههای خودش برای بسط ناامنی و ایجاد بیثباتی در منطقه را به پیش ببرد.
در حال بهروزرسانی...
انتهای پیام/