دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شریعتمداری مطرح کرد؛

افزایش 5 برابری مشارکت اقتصادی زنان در 4 دهه گذشته

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش 5 برابری مشارکت اقتصادی زنان در 4 دهه گذشته خبر داد و گفت: کانون صنفی بانوان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل می‌شود.
کد خبر : 561315
13990723000611_Test_PhotoN.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری در نشست گرامی‌داشت روز زن از افزایش 5 برابری مشارکت اقتصادی زنان در 4 دهه گذشته خبر داد.


وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی بر مشارکت دادن سیستماتیک زنان در حوزه‌های مدیریتی تاکید کرد و تشکیل کانون صنفی بانوان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را از طریق انتخابات و با هدف بهره مندی از توان زنان در این زمینه ضروری دانست.


شریعتمداری در نشست صمیمانه با بانوان مدیر، فعال و برگزیده وزارتخانه و سازمان‌های تابعه به مناسبت بزرگداشت روز زن و میلاد فاطمه زهرا (س) گفت: در ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زنان حضور چشمگیری در جامعه نداشتند، اما نقش زنان پس از پیروزی انقلاب  شکل دیگری به خود گرفت و دگرگونی اساسی در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اتفاق افتاد.


وی با اشاره به ضرورت تشکیل کانون صنفی بانوان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حضور بانوان در کرسی‌های مدیریتی بیان کرد: هدف از تشکیل این کانون رفع نقایص موجود است تا بتوان به بانک اطلاعاتی دقیقی از بانوان دست یافت و مطالبات آنان را پیگیری کرد.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با ارائه آمارهایی از حضور زنان در قبل و پس از انقلاب اسلامی اظهار کرد:  هم اکنون زنان در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حرکت می‌کنند و به  موفقیت‌های فراوانی نیز دست یافته‌اند.


وی افزود:  قبل از انقلاب تنها 6 درصد فارغ التحصیلان زن بودند، درحالی که هم اکنون این رقم به 45 درصد رسیده است. در گذشته حدود یک درصد کرسی استادی در دانشگاه‌های کشور به زنان اختصاص داشت، اما هم اکنون این رقم به 20 درصد افزایش یافته است.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعداد زنان پزشک قبل از انقلاب را 3 هزار و 500 نفر عنوان کرد که این رقم در حال حاضر به حدود 60 هزار نفر رسیده است.


وی افزود: پزشک متخصص زن در گذشته 597 نفر و در دوره کنونی 30 هزار نفر است.


شریعتمداری تعداد تشکل های بانوان را قبل از انقلاب 5 تشکل دانست که بیشتر در خدمت خانواده سلطنتی بود اما هم اکنون تعداد 2 هزار تشکل بانوان در کشور مشغول فعالیت هستند.


وی مدال آوری زنان ورزشکار را پس از پیروزی انقلاب چشمگیر دانست و تاکید کرد: سن امید به زندگی زنان از 54 به 78 سال افزایش یافته که نشات گرفته از ترمیم زیرساخت های بهداشتی و اجتماعی است.


شریعتمداری، نرخ مشارکت اقتصادی زنان را در گذشته 3 درصد اعلام و خاطرنشان کرد: این رقم  با افزایش 5 برابری در حال حاضر به حدود 15 درصد رسیده هرچند که تا نقطه مطلوب فاصله داریم، اما رقم خوبی است.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به توانمندسازی زنان در سایر حوزه ها اظهارکرد: در این بخش هم قدم های وسیعی برداشته شده است ؛کارآفرینی زنان نیز پیشرفت های خوبی داشته به‌طوری که زنان در حوزه‌های صنعتی، زنبورداری ، رنگ و نساجی پیشگام هستند.


وی همچنین بهره مندی از مشارکت جوانان نخبه و جامعه زنان را در بخش های مختلف کشور ضروری دانست و تاکید کرد: همه طیف ها باید این مسیر را طی کنند تا پیشرفت خوبی برای کشور حاصل شود و به جایگاه مطلوبی برسیم.


وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی، استفاده از توانمندسازی و آموزش‌های مهارتی زنان را نیز ضروری دانست و گفت: در 10 استان کشور  از طریق تسهیل گیری جهاددانشگاهی قدم‌های موثری برای توانمندسازی 6 هزار زن  برداشته شده است و همین میزان برای سال 1400  برای 20 هزار زن برنامه ریزی شده که با مشارکت معاونت امور خانواده و زنان نهاد ریاست جمهوری ادامه خواهد یافت .


شریعتمداری تاکید کرد: تلاش کرده‌ایم در منابع روستایی سهم قابل ملاحظه‌ای به زنان اختصاص یابد، به طوری‌که 37 درصد از کل منابع توزیع شده در حوزه اشتغال روستایی به جامعه زنان تعلق داشته و به توسعه فعالیت‌های اشتغالزا کمک کرده است.


وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر مشارکت دادن زنان در حوزه‌های مدیریتی به‌صورت سیستماتیک تصریح کرد: باید بتوانیم در همه عرصه‌ها  از زنان شایسته بهره مند شویم.


وی افزود: آموزش زنان نیز به‌صورت فردی و تشکلی ضروری بوده و باید قوانینی به تصویب برسد که مدیریت زنان را مسجل کند.


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به توسعه بیمه زنان خانه دار به‌عنوان یکی از نیازهای مهم نیز تاکید کرد و گفت:  تمام تلاش مان را می کنیم تا پایان دولت بیمه زنان خانه‌دار نهایی شود.


شریعتمداری با اشاره به ضرورت آموزش‌های حین و قبل از ازدواج اظهار کرد: بررسی این موضوع در جلسه شورای عالی رفاه با حضور رئیس جمهوری در دستور کار قرار دارد.


وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به زهرا پژوهی و فاطمه پژوهی در عرصه‌های مختلف زندگی گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) به‌عنوان فردی عدالتخواه و مدافع حق الگوی جامعه اسلامی ماست که باید ادامه دهنده راه ایشان باشیم.  


وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در ادامه پوشش بیمه جامعه روستایی زنان را مورد تاکید قرار داد و گفت: در ابتدای تشکیل صندوق بیمه روستاییان و عشایر حدود 640 هزار بیمه شده داشتیم که این رقم به حدود 2 میلیون نفر رسیده که تلاش می‌کنیم  به 3 میلیون نفر افزایش یابد که تلاش می شود   20 درصد به زنان اختصاص یابد.


رشد 50 درصدی انتصاب مدیران زن در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی


در این نشست، وحیده نگین مشاور امور زنان وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رشد ٥٠ درصدی انتصاب مدیران زن در این وزارتخانه گفت: انتصاب زنان در پست‌های مدیریتی و هیئت مدیره هلدینگ‌ها، نشان از توجه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به حضور موثر زنان دارد و آمارها نشان دهنده رشد  قابل توجه تعداد مدیران زن است .


وی افزود: استفاده از حضور زنان در فعالیت های اقتصادی باعث شفافیت و پاکدامنی اقتصادی بیشتری می‌شود.


باور جامعه به زنان و توانایی‌های آنان افزایش یافته است


پروانه رضایی بختیاری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در این نشست نیز گفت: انقلاب اسلامی زمینه حضور فعالیت زنان را در جامعه بیشتر فراهم کرده است .


وی افزود: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شایستگی زنان اعتقاد دارد و پست های حساسی را حتی در شرایط اپیدمی کرونا به زنان سپرده است.


مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران  تصریح کرد: حمایت از زن، حمایت از خانواده است.


وی با بیان این که شاهد افزایش حضور زنان در همه عرصه‌ها هستیم ، بیان کرد : حضور زنان در  مناصب تصمیم گیری و مدیریتی پر رنگ‌تر شده است و باور جامعه به زنان و توانایی‌های آنان افزایش یافته که جای تقدیر دارد .


الگوی توسعه در گروی توجه بیشتر به نقش زنان است


نادره رضایی، مدیرعامل انتشارات فرهنگی اجتماعی گفت : در ٤٢ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی موقعیت زنان دچار دگرگونی و تحولات فراوانی شده و فراتر از تغییر و رشد بوده است.


وی افزود: در حوزه مطالبات جمعی نیز دگرگونی های فراوانی رخ داده است.


رضایی تصریح  کرد: الگوی توسعه در گرو توجه بیشتر به نقش زنان است.


به گفته رضایی، در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه بیشتر به تولید و کارآفرینی به خصوص در حوزه زنان ضروری است چرا که شفافیت و تاب آوری زنان در شرایط سخت اقتصادی بیشتر است.


حمایت از زنان کارآفرین، تسهیل قوانین کسب و کار مربوط به زنان، توانمندسازی منجر به مهارت ، توجه به زنان به‌ویژه شاغلین، انجام غربالگری های مستمر و حمایت بیمه ای ، آموزش در موضوعات مختلف، فرهنگ سازی و اختصاص فضاهای ورزشی برای زنان ، استفاده از ظرفیت سازمان بهزیستی در شورای عالی رفاه، آموزش و مشاوره نوجوانان و جوانان به‌ویژه زنان و بیمه زنان روستایی از جمله پیشنهاداتی  بود که توسط بانوان حاضر در این نشست مطرح شد.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب