بدترین عملکرد اقتصادی آمریکا در ۹۰ سال اخیر ثبت شد/ رکود کمسابقه اقتصادی واشنگتن در پی شیوع کرونا
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، دادههای منتشرشده توسط وزارت بازرگانی آمریکا نشان میدهد که اقتصاد این کشور در زمان همهگیری کرونا دچار یک بحران بیسابقه شد.
دادههای وزارت بازرگانی تصریح دارند که در فاصله اواخر سال ۲۰۱۹ تا پایان نیمه دوم سال ۲۰۲۰، حجم تولیدات ناخالص داخلی این آمریکا رشد منفی ۱۹, ۲ درصد را تجربه کرد.
این عملکرد بدترین رکودی بوده که در طول تاریخ معاصر این کشور ثبتشده و حتی از عملکرد دوره رکود بزرگ و بحران مالی سال ۱۹۲۹ نیز بدتر بوده است.
به دنبال شیوع افسارگسیخته ویروس کرونا، از ماه مارس سال ۲۰۲۰ دولت آمریکا مانند بسیاری از کشورهای دیگر مجبور شد بخش بزرگی از کسبوکارها را تعطیل و قرنطینه سراسری اعلام کند. درنتیجه این محدودیتهای کرونایی، بیش از ۲۳ میلیون آمریکایی شغل خود را از دست دادند که هنوز صدها هزار نفر از آنها بیکار باقی ماندهاند.
دولت آمریکا هنوز نتوانسته بر تبعات اقتصادی بحران کرونا فائق شود
در این میان به منظور سروسامان دادن به اوضاع اقتصادی، واشنگتن با تزریق حدود ۶ تریلیون دلار نقدینگی و بانک مرکزی نیز با برنامه بزرگ خرید اوراق قرضه تلاش کردند تا حد امکان از پیامدهای مخرب کرونا بر اقتصاد بکاهند اما نتوانستند که از تبعات ویرانگر تعطیلیها و قرنطینه سراسری بر اقتصاد کلان کشور بکاهند.
درمجموع سال ۲۰۲۰، اقتصاد آمریکا ۳, ۴ درصد کوچک شد که بدترین عملکرد از سال ۱۹۴۶ بوده است. در حال حاضر حجم تولیدات ناخالص داخلی ایالات متحده تقریباً به زمان قبل از آغاز همهگیری بازگشته و برآوردها حاکی از رشد حدود هفتدرصدی اقتصاد این کشور در سال جاری است. با توجه به عملکرد سال ۲۰۲۰، متوسط رشد اقتصادی آمریکا در بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ معادل ۱.۱ درصد بوده است.
واقعیت این است که اقتصاد ایالاتمتحده در دو سال گذشته با مشکلات بسیاری مواجه شده است، زیرا ویروس کرونا و واکنش اضطراری دولت نسبت به آن شدیدترین و کوتاهترین رکود در تاریخ آمریکا و سریعترین رشد حدود ۴۰ سال اخیر را به همراه داشته است. اینها نشانههای خوبی برای اقتصاد نیستند.
اقتصاد مبتنی بر مصرف و سرازیر کردن سود کلان در حسابهای ثروتمندان وقتی با سیاست تسهیل مالیاتی نسبت به سرمایهداران همراه شود بدنه جامعه به شدت از بابت اقتصادی دچار لطمه خواهد شد
با گسترش شیوع سویه جدید کرونا و تغییر چشمگیر تمرکز فدرال رزرو بر تورم مصرفکننده که به بالاترین حد خود در ۳۰ سال اخیر رسیده است باید در سال جاری میلادی به دنبال تغییرات بیشتری بود.
بر اساس برخی نظرسنجیها که به عقیده اقتصاددانان خوشبینانه است اعتماد صاحبان تجارت به اقتصاد ایالاتمتحده و کسبوکارها، تقریباً به سطح قبل از همهگیری بازگشته است هرچند گسترش سویه اُمیکرون با قابلیت انتقال بالا میتواند تأثیر منفی بر اقتصاد داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
آمار عجیب بیکاری در آمریکا طی یک هفته!
محبوبیت بایدن روزبهروز کاهش مییابد
به گفته بسیاری از کارشناسان اقتصادی، مهمترین موضوع سال ۲۰۲۲ میتواند فدرال رزرو و زمانی باشد که تصمیم به افزایش نرخ بهره بگیرد.
اطلاعات و آمار موجود نشان میدهند که عوامل تورم زا در سال ۲۰۲۱ ناشی از افزایش شدید قیمت اقلامی مانند گاز و انرژی، وسایل نقلیه موتوری و کالاهای اساسی بود.
در این میان تولید کنندگان آمریکایی با نگرانیهای جدیدی روبرو شدهاند. تغییر عادات مصرفکننده میتواند میراث ماندگار پاندمی باشد. این امری است که صاحبان کسبوکارها و کارشناسان اقتصادی باید در سال ۲۰۲۲ و پسازآن با آن مقابله کنند.
استفاده از تجربیات سال گذشته میلادی بسیار مهم به نظر می رسد. سال ۲۰۲۱ به کسبوکارها آموخت که مصرفکنندگان راهی برای خرید پیدا میکنند اما این روش بهطور فزایندهای مطابق با شرایط آنهاست.
جوانان سیاهپوست و اسپانیاییزبان بیشترین شمار بیکاران در آمریکا را تشکیل میدهند
بررسی بت آن بووینو، اقتصاددان ارشد آمریکایی نشان از کاهش رشد اقتصادی در آمریکا در سال ۲۰۲۲ دارد. وی گفته است: ما پیشبینی رشد ۳.۹ درصدی برای سال ۲۰۲۲ داریم که نسبت به میزان پیشبینی ۴.۱ درصد قبلی کاهش یافته است.
یکی از بزرگترین معضلاتی که اقتصاد آمریکا با آن باید دست وپنجه نرم کند مبحث بیکاری است. بر اساس گزارش بلومبرگ، در حال حاضر یکپنجم بزرگسالان در آمریکا نه شغل دارند و نه به تحصیل مشغول هستند، رقمی که در مقایسه با پیش از همهگیری کرونا، ۲۴ درصد رشد کرده است.
بر اساس گزارش "مرکز تحقیقات سیاسی و اقتصادی" ۳.۸ میلیون آمریکایی ۲۰ تا ۲۴ ساله در سهماهه اول سال جاری میلادی بیکار بودهاند و در هیچ دوره آموزشی هم مشغول نبودهاند. این امر با شاخص "ان.ای.ای.تی" شناخته میشود.
ناامنی و بیثباتی ارمغان اقتصاد سرمایهداری به جامعه آمریکا پس از هر بحران بزرگ
بیشترین ضربه را در این مواقع مهاجران متحمل میشوند. در گزارش "مرکز تحقیقات سیاسی و اقتصادی" آمده است که جوانان سیاهپوست و اسپانیاییزبان بیشترین شمار بیکاران را تشکیل میدهند. این موسسه همچنین اعلام کرده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه پیش از همهگیری ۷۴۰ هزار نفر بیشتر شده و به عبارتی ۲۴ درصد رشد کرده است.
شکی نیست که شاخص جوانان بیکار نشانه نگرانکنندهای برای آینده اقتصاد است، زیرا آنها مهارتهای شغلی حیاتی را برای درآمدزایی در آینده از دست میدهند. علاوه بر این، نرخ بالای بیکاری این گروه میتواند مسبب ایجاد محیطی مناسب برای ناآرامیهای اجتماعی باشد.
نکته مهم این است که اقتصاد مبتنی بر مصرف و سرازیر کردن سود کلان در حسابهای ثروتمندان وقتی با سیاست تسهیل مالیاتی نسبت به سرمایهداران همراه شود بدنه جامعه به شدت از بابت اقتصادی دچار لطمه خواهد شد. اثرات این ضربه اقتصادی سرعت رشد نافرمانی اجتماعی و بزهکاری را به شدت افزایش خواهد داد و جامعه را برای دههها در گرداب بی ثباتی و ناامنی خواهد انداخت.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/