دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آذر 1400 - 13:04

شاخص تورم آمریکا به بالاترین میزان طی ۳۹ سال گذشته رسید

طبق آمار رسمی منتشرشده از سوی وزارت کار آمریکا، شاخص تورم این کشور رکورد جدیدی طی حدود چهار دهه گذشته ثبت کرده است.
کد خبر : 627205
اقتصاد آمریکا



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، آمار جدید وزارت کار آمریکا که دیروز جمعه منتشر شد نشان می‌دهد، شاخص تورم در این کشور با رسیدن به ۶.۸ درصد در سال، به بالاترین میزان از سال ۱۹۸۲ تاکنون رسیده است؛ موضوعی که به نظر می‌رسد کار را برای دموکرات‌ها و جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا جهت جلب رضایت مردم دشوارتر کرده است.


تارنمای آمریکایی هیل نوشت: افزایش قیمت‌های مصرف‌کننده در سال منتهی به نوامبر در آمریکا به ۶.۸ درصد رسید. تورم در آمریکا همچنین تنها در ماه گذشته میلادی هم‌زمان با فشار اقتصادی ناشی از اختلال در زنجیره عرضه کالاها ۰.۸ درصد افزایش داشت.


شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) که شاخص تورم در آمریکا را رصد می‌کند در ماه نوامبر هم‌زمان با فشار بر خرده‌فروشی‌ها، بخش‌های تولیدی و انبارها، عرضه‌کنندگان و شرکت‌های کشتیرانی برای تأمین تقاضای شدید بشدت افزایش یافت.


اقتصاددانان انتظار دارند که CPI در آمریکا افزایشی ۰.۷ درصدی را در ماه نوامبر نشان دهد و بعد از افزایش سالانه ۶.۲ درصدی در ماه اکتبر، به ۶.۷ درصد افزایش یابد که بالاترین نرخ در ۳۰ سال گذشته است.


هرچند که افزایش شاخص تورم در ماه نوامبر پیش‌بینی‌شده بود، اما افزایش یکنواخت قیمت‌ها، فشار قابل‌توجهی را بر بخش‌های تولیدی که با کمبود نقدینگی مواجهند، وارد کرده و تهدیدی سیاسی برای بایدن و قانون‌گذاران دموکرات محسوب می‌شود.


بایدن و حزب متبوعش تلاش کرده‌اند بر نقاط قوت احیای ناشی از رکود اقتصادی بعد از دوران کووید-۱۹ تأکید کنند که تا حدی به دلیل برنامه محرک اقتصادی به ارزش ۱.۹ تریلیون دلار بوده است. بایدن این طرح را مارس گذشته امضا کرد. با تقویت بازار کار در ماه نوامبر بیکاری به ۴.۲ درصد کاهش یافت اما هزینه‌های مصرف‌کننده به بالای سطوح قبل از همه‌گیری کرونا رسیده است.


به‌رغم این‌که وضعیت دستمزدها و بازارهای سهام نیز رو به رشد بوده اما وجود تورم بالا همچنان بسیاری از این دستاوردها را نزد افکار عمومی آمریکا کمرنگ کرده است.


بر اساس گزارش وزارت کار آمریکا قیمت بنزین، مسکن، غذا و خودروها بیشترین افزایش را داشته است. افزایش تورم در ابتدای سال عمدتاً ناشی از فشار بر کالاها، خودروها و وسایل الکترونیکی بود که به دلیل کمبود جهانی تراشه‌های کامپیوتری به وجود آمده و اکنون به بخش‌های بسیار دیگری نیز سرایت کرده است.


اقتصاددانان در آمریکا ابراز اطمینان کرده‌اند که تورم درنهایت سال آینده و با تکان‌هایی که اقتصاد جهانی در دوران پس از کرونا تجربه خواهد کرد بهتر خواهد شد اما همچنین در فصل زمستان نیز این شاخص بالا خواهد ماند.


بر اساس این گزارش تورم بدون در نظر گرفتن قیمت‌های مواد خوراکی و انرژی ۰.۵ درصد در ماه نوامبر بوده و شاخص تورم در این حوزه در سال جاری ۴.۹ درصد به ثبت رسیده است.


افزایش قیمت‌ها در ماه نوامبر کار را برای دموکرات‌ها جهت شفاف‌سازی طرح ۱.۵۷ تریلیون دلاری بایدن در زمینه خدمات اجتماعی و مقابله تغییرات آب و هوایی تا قبل از تعطیلی کنگره به مناسبت ایام کریسمس دشوار خواهد کرد.


تازه‌ترین نظرسنجی سیان بی سی نشان می‌دهد که محبوبیت کلی بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهوری به پایین‌ترین سطح یعنی ۴۱ درصد رسیده است. این نظرسنجی از کاهش مقبولیت دولت بایدن در مدیریت اقتصادی و کرونا حکایت دارد. میزان محبوبیت بایدن در مدیریت اقتصادی روندی نزولی داشته و اکنون تنها ۳۷ درصد آمریکایی‌ها مدیریت اقتصادی بایدن را قبول دارند و ۵۶ درصد معتقدند رئیس‌جمهور دموکرات نتوانسته به‌خوبی اوضاع اقتصادی را کنترل کند.


انتهای پیام/۴۱۰۶/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب