دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اللهمرادی در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا:

جامعه‌ ناسالم با جوانان ضعیف، به راحتی مورد هجمه دشمن قرار می‌گیرد

با ۱۲۰ ثانیه فعالیت ورزشی می‌توان متوجه مشکلات سلامتی شدرئیس اداره ورزش همگانی و تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه کشور بدون نشاط و شادابی افسرده می‌شود، گفت: جامعه‌ ناسالم با جوانان ضعیف، به راحتی مورد هجمه دشمن قرار می‌گیرد و مشکلات روحی _ روانی و معضلات سلامتی در آن جامعه حکم‌فرما می‌شود.
کد خبر : 626504
میثم اللهمرادی رئیس اداره ورزش همگانی دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - فاطمه بحیرایی؛ هر کس بخواهد کاری انجام دهد، جویای راهش می‌شود و اگر نخواهد بهانه‌اش را پیدا می‌کند. بیگ رامی، بدنساز حرفه‌ای IFBB قبل از شرکت در مسابقات مستر المپیا ۲۰۲۰ «معتبرترین مسابقه جهانی رشته پرورش اندام» گفته‌بود؛ شاید الان جایی که باید باشم نیستم، اما خدا را شاکرم جایی که به آن عادت کرده بودم هم قرار ندارم. ذهن انسان به هر چیزی اعتقاد و باور داشته باشد، به آن خواهد رسید، بنابراین اگر می‌خواهی تحولی در زندگی‌ات ایجاد کنی، ابتدا باید افکارت را تغییر دهی. تا ورزش نکنید، ورزش، همگانی نخواهد شد.


سال‌ها بسیاری از مدیران شعار همگانی کردن ورزش را داده‌اند اما در عمل و اجرا شاهد خروجی آن در سلامت جامعه نبوده‌ایم. بر همین اساس، در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی مأموریتی به مرکز ورزش و تربیت بدنی داده شد، تا ورزش همگانی را در کشور توسعه دهد. این امر ابتدا بر اساس یک طرح علمی _ پژوهشی به تحلیل وضعیت ورزش همگانی در دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت. این مرکز بر اساس اطلاعات به دست آمده به الگوی مطلوبی دست یافت که مسیر حرکت و ابعاد فعالیتشان را مشخص می‌کرد. در رابطه با سطوح فعالیت آن‌ها می‌توان به ورزش غیررسمی، درون‌بخشی، برون‌بخشی و باشگاهی اشاره کرد. موفقیت این امر باعث شد که دانشگاه آزاد اسلامی ورزش همگانی را با ۵۳ نفر آغاز کند و در بازه زمانی کوتاهی این جامعه آماری را به ۲۵ هزار نفر برساند.


در این زمینه با میثم اللهمرادی، رئیس اداره ورزش همگانی و تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در ادامه مشروح آن‌را از نظر می‌گذرانید.


آنچه در گفت‌وگوی ما با میثم اللهمرادی می‌خوانید:


* شکل‌گیری ورزش همگانی در دانشگاه آزاد اسلامی


* پیشتازی استان فارس در لیگ


* آمارهای نگران‌کننده ورزش همگانی در ایران


* فرهنگ‌سازی ورزشی در جامعه الزامی است


* حضور چشمگیر و قابل توجه بانوان در لیگ‌


جامعه‌ ناسالم با جوانان ضعیف، به راحتی مورد هجمه دشمن قرار می‌گیرد



شکل‌گیری ورزش همگانی در دانشگاه آزاد اسلامی


آنا: جایگاه ورزش‌های همگانی را در دانشگاه آزاد اسلامی توضیح دهید؟


اللهمرادی: با توجه به سابقه ورزشی این دانشگاه در کشور، فعالیت‌های ما در قالب ورزش‌های همگانی، قهرمانی و حرفه‌ای پیگیری می‌شود که خوشبختانه توانسته‌ایم در این زمینه جایگاه ویژه‌ و برند مطرحی در جامعه داشته باشیم.


اما با توجه به شرایطی که به واسطه کرونا همچون محدودیت‌ها و قرنطینه‌های متعدد در دنیا ایجاد شد، این امر موجب بسته شدن اماکن، سالن‌های ورزشی و کاهش دسترسی عموم جامعه به ورزش و فعالیت بدنی شد. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص رویکرد جدیدی را مدنظر قرار داد و بر این اساس با حمایت‌هایی که از سوی دکتر محمدمهدی طهرانچی، فرزاد جهان‌بین و امیرعباس لشگری صورت گرفت، سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی دو محور را مورد تأکید قرار داد که شامل توسعه ورزش قهرمانی و همگانی می‌شود.


آنا: پژوهشی با عنوان طراحی مدل ورزش شهروندی در تهران داشته‌اید، در رابطه با میزان پیشرفت این طرح و ارتباط آن با ورزش همگانی بفرمائید؟


اللهمرادی: ورزش شهروندی و همگانی قرابت معنایی و مفهومی بسیار بالایی دارند. لازم به ذکر است حتی در برخی از شهرداری‌های کشورهای ایتالیا و آمریکا، تیم‌های حرفه‌ای در این زمینه دارند. اما مهم‌ترین مسئله در ورزش شهروندی تأمین زیرساخت‌هایی است که هر شهروند بتواند با کمترین هزینه و دشواری به فعالیت‌های ورزشی دسترسی داشته باشد. ورزش همگانی سرمایه‌گذاری بر روی سلامت جامعه به لحاظ جسمی و روانی است


اما همانطور که گفته شد، با توجه به شرایط حاکم بر کشور همچون محدودیت‌های ایجاد شده و قرنطینه شهرها، مهم‌ترین مسئله‌ای که می‌توانست به سلامت جامعه کمک کند، توسعه ورزش همگانی بود. بر همین اساس در دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری ریاست محترم مرکز ورزش و دیگر همکاران، به تقویت ورزش همگانی پرداختیم که شامل؛ فعالیت‌های حضوری در فضاهای بزرگ مثل پارک‌های شهری، اماکن و سوله‌های ورزشی می‌شد. از این رو طرحی مبنی‌بر لیگ ورزش همگانی راه‌اندازی کردیم تا از این طریق دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت‌هایشان را به‌صورت غیرحضوری به جامعه و مخاطبان ارائه دهند. در همین راستا بیش از ۲۰ جلسه تخصصی با کارگروه‌های متعدد، حوزه‌های تخصصی، اساتید دانشگاه و کارکنان با سابقه برگزار شد و مربیان بین‌المللی، برای این هشت هفته یک طرح برنامه تمرینی را طراحی کردند.


یکی از مسائلی که در جامعه ما وجود دارد این است که، اگر کسی بخواهد ورزش قهرمانی و حرفه‌ای انجام دهد، چون انگیزه او درونی بوده و به دنبال کسب افتخار است، تنها به یک بستربرای ورزش کردن نیاز دارد، اما قشری که در ورزش همگانی فعالیت می‌کند یا علاقه‌ای به ورزش ندارند یا به مربی دسترسی ندارند، بنابراین در این لیگ برای تمامی اقشار دانشگاه آزاد اسلامی به مدت هشت هفته برنامه تمرینی طراحی شده است و افراد می‌توانند هر روز ۲۵ دقیقه ورزش داشته باشند و نمونه‌ای از فعالیت خود را در فیلمی ۱ _ ۲ دقیقه‌ای برای ما در سامانه آنلاین اسپورت ارسال کنند و در نهایت این فیلم‌ها داوری می‌شوند و علاوه‌بر ورزش در یک رقابت سالم هم شرکت می‌کنند.


جامعه‌ ناسالم با جوانان ضعیف، به راحتی مورد هجمه دشمن قرار می‌گیرد


پیشتازی استان فارس در لیگ ورزش همگانی


آنا: ثمره نخستین لیگ همگانی برای دانشگاه آزاد اسلامی چه بود؟ آیا به اهداف ترسیم شده دست یافتید؟


اللهمرادی: لیگ ورزش همگانی به صورت غیرحضوری طراحی شد و پیش‌بینی نمی‌کردیم که تا این میزان مورد استقبال قرار گیرد. تمامی استان‌ها در این لیگ شرکت‌ کردند. فدراسیون ورزش همگانی نیز مشابه با فعالیت ما، لیگ تندرستی برگزار کرد، اما آن‌ها با وجود مخاطب ۸۵ میلیونی و همکاری حدود ۶۰ _ ۷۰ دستگاه و نهاد مختلف به جمعیتی بالغ بر ۶۵ هزار نفر رسیدند اما دانشگاه آزاد اسلامی، با وجود جامعه حداکثر یک میلیونی با استقبال ۲۵ هزار نفری روبه‌ور شد.


اتفاق پسندیده دیگری که برای ما رقم خورد، شرکت بسیاری از رؤسای استان‌ها در این لیگ بود، که این اقدام برای مجموعه تحت مدیریتشان حاوی پیام تشویق و ترغیب به انجام فعالیت بدنی و مشاهده ماحصل آن در زندگی و سلامتشان است. پیشتازی استان فارس برای ما قابل پیش‌بینی بود اما استان‌های بسیار محروم در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند و استان تهران با وجود جمعیت آماری بالای دانشجویان در شرایط مطلوبی قرار ندارد.


آنا: این لیگ همگانی را چگونه به جامعه معرفی کردید؟


اللهمرادی: این امر از طریق جریان‌سازی صورت گرفت. روزهای ابتدایی که تنها ۵۳ نفر با ما همراه شدند، خیلی‌ها طرح را شکست خورده دانستند و بر القای تفکرات خود مبنی بر عدم موفقیت طرح‌های علمی پافشاری می‌کردند، اما با همت و حمایت همکاران، با رؤسای واحدهای استان‌ها ارتباطات برقرار کردیم و با ابلاغ سیاست‌ها، اهداف و چشم‌اندازها، آن‌ها را به ارزش‌های بنیادین و ارکان جهت‌ساز این موضوع آگاه کردیم و در قدم بعدی خودشان سفیران توسعه، تشویق و تبلیغ لیگ ورزش همگانی در سطح کشور شدند.


هر هفته نتایج را اعلام می‌کردیم و همین اقدام موجب ایجاد رقابت سالم شد، به طور مثال مشارکت استان‌های گیلان و مازندران در هفته‌های ابتدایی پایین بود اما با مشاهده نتایج استان‌های دیگر، کارآمدی را مدنظر قرار دادند، این اقدام بسیار نتیجه‌بخش بود. دانشجویان و اساتید دانشگاهی نیز با مشاهده نتایج، برنامه‌ها، فضای به‌وجود آمده و هدایایی که به‌منظور ایجاد انگیزه در نظر گرفته شده بود، به انجام این امر ترغیب شدند که موجب بالا رفتن لحظه‌ای آمارها شد.




بیشتر بخوانید:





چشم‌اندازهای اداره ورزش همگانی


آنا: فعالیت‌ها و اقدامات اداره ورزش همگانی در یک سال اخیر را شرح دهید؟


اللهمرادی: با زحمات همکاران جشنواره‌های ورزشی، مسابقات ورزش همگانی و همایش‌هایی همچون پیاده‌روی، جنگل‌نوردی و کوه‌نوردی برگزار شده بود. اما چارچوب خاصی برای این اقدامات وجود نداشت و فعالیت‌ها به صورت جسته و گریخته پیش می‌رفت.


بعد از شروع فعالیت بنده از تیر ماه ۱۴۰۰ با همکاری ریاست مرکز ورزش دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر همکاران اقدام به تهیه بخشنامه جامعی کردیم تا ابعاد مختلف فعالیت‌های ورزش همگانی در آن منظور شود.


جامعه‌ ناسالم با جوانان ضعیف، به راحتی مورد هجمه دشمن قرار می‌گیرد


کلیت اقدام‌هایی که در اداره ورزش همگانی صورت گرفت شامل مطالعه اسناد بالادستی، رصد منابع علمی و بهره‌گیری از تجربیات اجرایی فعالان ورزشی می‌شود و بر اساس این الگو، برنامه‌های متناسب با فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی را ترسیم کردیم. تنها یکی از برنامه‌های ما برگزاری لیگ همگانی بود و خوشبختانه توانستیم در این زمینه موفق عمل کنیم.


اگر شرایط حضور در دانشگاه‌ها و کلاس‌ها فراهم شود، همایش‌های ورزشی و فعالیت‌های جشنواره‌ای‌ را توسعه خواهیم داد. دو مولفه مهمی که به‌طور جدی آن‌ها را پیگیری می‌کنیم، ایستگاه‌های تندرستی و ورزش‌های بومی _ محلی است.


آنا: چشم‌اندازی هم که برای این مسیر در نظر دارید؟


اللهمرادی: بله. ضمناً یک برنامه راهبردی پنج ساله نیز در نظر داریم که مبتنی بر اسناد بالادستی دانشگاه آزاد اسلامی است، ما در اداره ورزش همگانی این امر را مبتنی بر اسناد بالادستی انجام می‌دهیم.


اکنون در حال نهایی کردن سند راهبردی اداره ورزش همگانی هستیم. این سند ارکان جهت‌ساز، ارزش‌های بنیادین، چشم‌اندازها و تصویر آینده را ترسیم می‌کند و مسیر را برای دستیابی به نقطه مطلوب مشخص می‌کند. اما قطعاً تا نقطه ایده‌آل فاصله و موانع زیادی وجود دارد و به همکاری و حمایت‌های بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم خدمت و وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهیم.


آمارهای نگران‌کننده ورزش همگانی در ایران


آنا: وضعیت ورزش همگانی ایران در مقایسه با سایر کشورها به چه شکل است؟


اللهمرادی: علی‌رغم این‌که به کشورمان افتخار می‌کنیم و دوست داریم در همه زمینه‌ها در بالاترین سطح قرار گیرد، اما اگر بخواهیم به استناد منابع علمی و آمار رسمی، یک تحلیل SWOT ارائه دهیم؛ به لحاظ محیط بیرونی با فرصت‌ها و تهدیداتی در حوزه ورزش همگانی مواجه هستیم و از لحاظ محیط درونی هم نقاط قوت و ضعفی داریم.


کشورهای اسکاندیناوی در حوزه ورزش همگانی در دنیا حرف اول را می‌زنند و از طریق وررزش شهروندی، شهرداری‌ها و ارگان‌های مختلف را درگیر کردند، و شاهد جاده‌های طولانی سلامتی، تجهیزات و امکانات تعبیه شده بسیار مناسب در شهرهای این کشورها هستید.


اما بر اساس آمار موجود، تا قبل از شیوع ویروس کرونا ۷۰ درصد جامعه کشورهای اسکاندیناوی در ورزش همگانی فعالیت داشته‌اند، درحالی‌که این آمار در کشور ما تا قبل از همه‌گیری کووید ۱۹ به ۲۰ یا حداکثر ۳۰ درصد می‌رسید و متأسفانه در حال حاضر هم با درصد بسیار کمتری مواجه هستیم که این آمار جای نگرانی دارد. بنابراین امکانات سخت‌افزاری هم باید به این امر کمک کند.


جامعه‌ ناسالم با جوانان ضعیف، به راحتی مورد هجمه دشمن قرار می‌گیرد


آنا: اساساً فلسفه ورزش همگانی و علت تأکیدها بر انجام این امر چیست؟


اللهمرادی: فلسفه ورزش همگانی یعنی تأمین کردن ورزش آسان و در دسترس برای تمامی اقشار جامعه از هر جنس، سن و نژادی تا همه بتوانند سلامتی، نشاط و شادابی خودشان را در طول عمر حفظ کنند. جامعه‌ ناسالم با جوانان ضعیف، به راحتی مورد هجمه دشمن قرار می‌گیرد. اگر کشور نشاط و شادابی نداشته باشد افسرده است و مشکلات روحی _ روانی و معضلات سلامتی در آن جامعه حکم‌فرما می‌شود.


آنا: پس شما معتقد هستید که اگر امروز زمان کافی برای سلامتی نگذاریم در آینده زمان زیادی برای درمان بیماری‌ها خواهیم گذاشت! متأسفانه فرهنگ ورزش کردن در کشور ما شکل نگرفته است، پیشنهاد شما در این زمینه چیست؟


اللهمرادی: مهم‌ترین مشکل کشور ما نداشتن فرهنگ ورزش است. قشر علاقه‌مند در هر صورت ورزش می‌کند حتی اگر امکانات نباشد. مثلاً در خوزستان یا در محله‌های پایین تهران کسی‌که فوتبال دوست دارد، با توپ پلاستیکی هم بازی می‌کند و وظیفه دولت در قبال او تنها فراهم کردن سالن ورزشی است. اما دانشجوی پزشکی که وزنش بالای ۱۳۰ کیلوگرم است، در درجه اول باید بداند در کنار نیازهای اصلی زندگی‌اش مثل خوابیدن و خوردن، ورزش کردن هم برای او امری حیاتی است.


در کشورهای اسکاندیناوی حتی در مسافرت هم پیاده‌روی می‌کنند و آن را جزء‌ اصلی‌ترین مسائل زندگی خود می‌دانند. بنابراین کشور ما در درجه اول نیازمند فرهنگ‌سازی وسیعی در این زمینه است. مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان عضو کوچکی از جامعه، ایجاد بستر مناسب را وظیفه خود می‌داند تا این فرهنگ در میان جامعه ایجاد شود.


حتی با ۱۲۰ ثانیه فعالیت ورزشی هم می‌توان متوجه مشکلات سلامتی شد. زیرا در همین ۱۲۰ ثانیه تنگی نفس و گرفتگی عضلات به سراغ شما می‌آید که نشان می‌دهد شما در خطر هستید، بنابراین باید به فکر روشی باشید تا از این خطر رهایی یابید و این روش هم ورزش همگانی است.


در دنیا بیشتر ورزش همگانی توصیه می‌شود تا ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، زیرا این ورزش‌ها آسیب‌های جدی از لحاظ روحی و بدنی وارد می‌کند. یک ورزشکار حرفه‌ای درگیر مسائل روحی می‌شود و باید همیشه خودش را در اوج نگه دارد.


در المپیک ۲۰۲۰ شاهد بودیم که کشور روسیه به‌طور کامل کنار رفت. در صورتی‌که یکی از پرافتخارترین کشورها در زمینه ورزش است، اما ورزش حرفه‌ای به نقطه‌ای رسیده که رکوردها هر روز بالاتر می‌رود و دیگر ورزشکار بدون دوپینگ، مصرف دارو و شرایط خیلی خاص، نمی‌توانند خودشان را به آن رکورد برساند.


چیزی که سلامت جامعه را تأمین می‌کند تا در آینده به پزشک و درمان نیاز نداشته باشیم، ورزش است. هدف ما مشارکت حداکثری مردم و رسیدن به نقطه‌ای است که همه قبل از رفتن به محل کار یا شروع فعالیت‌های روزانه، خودشان را ملزم به فعالیت حداقل ۲۰ _ ۲۵ دقیقه‌ای بدانند.


فرهنگ‌سازی ورزشی در جامعه الزامی است


آنا: بنابراین به نظر می‌رسد که فرهنگ‌سازی در ورزش باید از سنین پایین صورت گیرد، زیرا فرهنگ‌سازی در میان سالمندان دشوار است. آیا دانشگاه آزاد اسلامی اقدامی در راستای شکل‌گیری فرهنگ ورزش در مدارس و حضور کارشناسان در مقاطع ابتدایی انجام داده است؟


اللهمرادی: یکی از شعارهای دانشگاه آزاد اسلامی که در معاونت فرهنگی و دانشجویی با جدیت پیگیری می‌شود، شعار از پایه تا ستاره است. این شعار دقیقاً به مدارس و مهدکودک‌هایی اشاره دارد که در کل کشور با عنوان مدارس سما در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت خود را آغاز کردند.


در این مدارس کارشناسان برنامه‌ها را متناسب با سنین مختلف و توانایی‌های متفاوت کودکان تنظیم می‌کنند، زیرا طبقات سنی مختلف فعالیت‌های خاص خود را هم می‌طلبد، تا از ورزش همگانی به ورزش قهرمانی و حرفه‌ای برسند که دانشگاه آزاد اسلامی این بستر را نیز فراهم کرده است.


اما بحران آینده بحران سالمندی است، اگر بیش از ۸ درصد جامعه‌ سالمند باشد آن کشور با بحران سالمندی مواجه خواهد شد. در حال حاضر حدود ۱۰ درصد از جمعیت کشورمان مسن هستند و پیش‌بینی می‌شود تا ۳۰ سال آینده این جمعیت به بیش از ۱۶ تا ۱۷ درصد برسد. این موضوع به معنای افزایش هزینه‌های درمانی کشور است.




بیشتر بخوانید:





آنا: برای رسیدن به مسیری که فرمودید به حمایت و همکاری چه سازمان یا ارگان‌هایی نیاز دارید؟


اللهمرادی: وزارت ورزش و جوانان، وزارت علوم و شهرداری باید در این زمینه به ما کمک کنند. این امر با شعار و بودجه دادن حل نمی‌شود و لازم است فرهنگ‌ آن ایجاد شود، در درجه اول باید صدا و سیما وارد عمل شود. زمانی هیچ‌کس در ایران کمربند ایمنی نمی‌بست اما از زمانی‌که پیام‌های تبلیغاتی و فیلم‌های مرتبط با این موضوع به‌صورت مستمر پخش و جریمه‌هایی در نظر گرفته شد، این مسئله را در ذهن مردم ایجاد کرد که باید کمربند ببندند. انجام این اقدامات در امر ورزش هم بسیار ضروری است.


آنا: از کارشناسان برای پیشبرد این امر بهره گرفته نشده است؟


اللهمرادی: متاسفانه کشور ما بیشتر درگیر ورزش حرفه‌ای و قهرمانی است، زیرا موجب برندسازی و معرفی کشور در سطح بین‌المللی است. بسیاری از مردم بر القای تفکرات خود مبنی بر عدم موفقیت طرح‌های علمی پافشاری می‌کنند


آنا: اما قشر کمی می‌توانند در ورزش حرفه‌ای شرکت کنند!


اللهمرادی: دقیقاً، برای استثناها و نوابغ است و در بهترین حالت‌ ۵ _ ۱۰ درصد جامعه را در بر می‌گیرد. جامعه ما به سمت سالمندی پیش می‌رود و روز به روز به دلیل افزایش سن و عدم تحرک، هزینه‌های درمانی هم افزایش پیدا می‌کند.


ظرفیت‌های گردشگری ورزشی


آنا: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در زمینه گردشگری ورزشی با مشکلاتی روبه رو هستیم، در صورتی‌که ظرفیت‌های لازم در کشور وجود دارد؛ در این رابطه باید چه اقداماتی صورت گیرد؟


اللهمرادی: در حال حاضر مهم‌ترین دیدگاه ما در بحث بازاریابی، ساحت اجتماعی آن است که تمامی روش‌های بازاریابی اعم از تشویق، ترغیب و موارد دیگر را در نظر گرفته است و سعی می‌کند جامعه و سیستم را فعال نگه دارد.


جامعه‌ ناسالم با جوانان ضعیف، به راحتی مورد هجمه دشمن قرار می‌گیرد


یکی از موضوعات مهم در ورزش همگانی، بحث گردشگری ورزشی است. کشور ما از نظر منابع طبیعی بسیار غنی است زیرا از طرفی صحرا و بیابان‌ها برای تورهای گردشگری و فعالیت‌هایی مثل صحرانوردی و بیابانگردی بسیار مناسب است و از طرفی دیگر کوهستان، آبشار، جنگل و دریاهای کشور برای فعالیت‌های کوهنوردی، طبیعت‌نوردی، جنگل‌نوردی و غیره کاملا مهیا است.


مهم‌ترین سرمایه‌ انسان، زمان است. اگر روزانه ۳۰ دقیقه از این سرمایه را به سلامتی خودمان اختصاص دهیم، یک عمر سالم زندگی می‌کنیم و هزینه‌های درمان و موارد مختلف که مربوط به کشور و حاکمیت است را کاهش می‌دهیم.


حضور چشمگیر و قابل توجه بانوان در لیگ‌


آنا: چند درصد از شرکت‌کنندگان در لیگ همگانی بانوان و چند درصد آقایان هستند؟


اللهمرادی: شاید در جامعه ما ورزش کردن برای آقایان به لحاظ دسترسی و شرایط فرهنگی حاکم بر کشور راحت‌تر باشد، اما استقبال صورت گرفته از طرف بانوان بسیار قابل توجه است زیرا تا این لحظه بیش از ۵۶ درصد شرکت‌کنندگان در لیگ همگانی بانوان و ۴۴ درصد آقایان هستند. در مجموع ۸۰ درصد مشارکت‌کنندگان دانشجویان و ۲۰ درصد از این آمار را کارمندان و هیئت علمی دانشگاه تشکیل می‌دهند.


جامعه‌ ناسالم با جوانان ضعیف، به راحتی مورد هجمه دشمن قرار می‌گیرد


قصد داریم مشارکت را افزایش دهیم و در این مسیر نخبه‌ها را هدف قرار داده‌ایم؛ افرادی که در جامعه از تحصیلات بالایی برخوردار هستند الگوهای اجتماعی محسوب می‌شوند. هنگامی‌که قشر تحصیلکرده جامعه ورزش کند، طبیعتاً خانواده و اطرافیان او نیز به انجام فعالیت‌های ورزشی ترغیب می‌شوند.


یکی از امتیازات دانشگاه این است که دسترسی مستقیم به نخبگان جامعه دارد و بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند و فعالیت اجتماعی که توسط نخبه‌ها صورت گیرد مطمئناً در آینده تمام جامعه را درگیر می‌کند.


آنا: از نخبگان در پیشبرد این طرح بهره می‌گیرید؟


اللهمرادی: صددرصد! این طرح در ابتدای کار قرار دارد و مطمئناً در ادامه از نقطه نظرات نخبگان هم بهره خواهیم برد. همچنین ورزشکاران شناخته شده همچون قهرمانان المپیک را به لیگ می‌آوریم تا آن‌ها نیز در پیشبرد این امر و ترغیب جامعه به انجام ورزش‌های همگانی با ما همراه شوند.


سعی داریم برنامه‌های جدیدی را به فعالیت‌های اداره ورزش اضافه کنیم تا برای شرکت‌کنندگان متنوع باشد چراکه هر جریان و پدیده، هنگامی‌که وارد یک مسیر مستقیم می‌شود، محکوم به از بین رفتن است و باید به‌طور مستمر هیجان فعالیت‌های ورزشی را بالا ببریم.


یکی از برنامه‌هایی که دکتر طهرانچی هم همیشه به مفهوم آن اشاره دارد، بحث شبکه‌سازی در طرح‌های کلان و اهداف بنیادی است. قطعاً ورزش همگانی یکی از مفاهیم سازگار و همسو با عقاید دینی و حاکمیتی کشور ما است، امید داریم مقوله شبکه‌سازی در ورزش همگانی اتفاق بیفتد، زیرا هنوز در ابتدای مسیر قرار داریم و تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی هست.


آنا: نکته پایانی اگر دارید بفرمایید؟


اللهمرادی: امیدواریم فرهنگ ورزش همگانی در کشور شکل گیرد؛ چراکه یقیناً پایین بودن آمار تحرک جسمی مردم یک جامعه، فارغ از بیماری‌های جسمی نظیر دیابت، چربی خون، کبد چرب و غیره آسیب‌های اجتماعی مختلفی را نیز به همراه خواهد داشت. بی‌شک هرچه جامعه جوان کشور زمان بیشتری را به ورزش اختصاص دهد و هیجانات روحی و روانی خود را تخلیه کند، احتمال بروز این هیجانات در قالب ناهنجاری‌های اجتماعی هم کاهش پیدا می‌کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب