دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اقتدار ایرانی در جنگ نرم(۲)/ خراسانی‌زاده در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

گسترش فرهنگ استکبارستیزی با الگوبرداری از شعار «ما می‌توانیم»/ تصور محاسباتی برخی مسئولان با منافع ملی همخوانی ندارد

معاون سازمان فضای مجازی سراج گفت: بزرگ‌ترین ترس دشمنان از جمهوری اسلامی به دلیل گسترش فرهنگ «ما می‌توانیم» در سراسر دنیاست.
کد خبر : 624393
محمد خراسانی زاده

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان، نسل‌های مختلف مردم در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره شرایط تحریم و القای نگرش ناتوانی ایران از سوی دشمنان را تجربه کرده‌اند. در چهار دهه گذشته کشورهای استعمارگر و مستکبر همواره کوشیده‌اند با محدود کردن روابط جمهوری اسلامی ایران با بخش‌های مختلف جهان مشکلات عدیده‌ای را برای تأمین مایحتاج روزانه مردم و تجهیزات و دستگاه‌های کاربردی در صنایع به وجود آورند.


ملت ایران در دشوارترین شرایط نیز ثابت کرده‌اند هیچگاه در برابر اقدامات خصمانه غرب قامت خم نکرده و اجازه نمی‌دهند سیاست‌مداران آمریکایی و اروپایی برایشان تصمیم بگیرند. جوانان ایران اسلامی همواره با سخت‌کوشی و تلاش بی‌وقفه نقشه‌های دشمنان را نقشه بر آب کرده و اجازه نداده‌اند کمبود امکانات مانع پیشرفت کشور در حوزه‌های مختلفی علمی و صنعتی شود. بررسی ساده در میان دستاوردهای ارزشمند دانشمندان ایرانی حاکی از آن است که تحریم‌ها در برخی از حوزه‌ها نه تنها تأثیر منفی بر پیشرفت ایران نگذاشته بلکه زمینه توسعه همه‌جانبه را نیز فراهم کرده است. اکنون جمهوری اسلامی ایران در جایگاهی ایستاده است که آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی برای اجرای توطئه‌های خونبار خود از کثیف‌ترین و غیرانسانی‌ترین روش‌ها برای ضربه زدن به ملت ایران استفاده می‌کنند و با تحریم اقلام حیاتی مردم می‌کوشند شرایط رو به پیشرفت کشور را دچار اختلال کنند.




بیشتر بخوانید:


حاکمیت ملی در فضای مجازی با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات محقق می‌شود/ تکلیف دست‌اندرکاران فضای مجازی فوراً مشخص شود


پیش به سوی ملی‌سازی فضای سایبری/ نخبگان جوان به مقابله با تهدیدات سایبری برمی‌خیزند




از مهم‌ترین نقشه‌های دشمن در دوران حاکمیت نظام جمهوری اسلامی بر ایران می‌توان به القای تفکر «ما نمی‌توانیم» اشاره کرد. در همین رابطه با محمد خراسانی‌زاده، معاون امور استان‌های سازمان فضای مجازی سراج گفت‌وگو کردیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:


گسترش فرهنگ استکبارستیزی با الگوبرداری از شعار «ما می‌توانیم»/ تصور محاسباتی برخی مسئولان با منافع ملی همخوانی ندارد


برنامه‌ریزی برای ایجاد تغییر در هویت ملی و مذهبی مردم


آنا: دشمنان ایران اسلامی چه برنامه‌ای را برای دستیابی به اهداف خود در جنگ نرم پیاده‌سازی می‌کنند؟


خراسانی‌زاده: در خصوص جنگ نرم دشمن که برنامه‌ای برای از بین بردن هویت ملی و توانمندی‌های داخلی است باید به این موضوع اشاره کرد که جنگ نظامی همیشه پرهزینه است و تلفات انسانی زیادی دارد و احتمال شکست آن نیز بالاست ولی در جنگ نرم دشمن با استفاده از سازوکارهای شناختی دستگاه محاسباتی مردم را دچار اختلال می‌کند. در واقع دشمن در جنگ نرم بر اعضای جامعه هدف خود به گونه‌ای تأثیر می‌گذارد که دیگر نیازی به تانک و ادوات نظامی ندارد و عینکی روی چشم مردم می‌گذارد که مطابق با هدف برنامه‌ریزی شده به موضوعات مختلف می‌نگرند. در نهایت افرادی در هر جامعه تربیت می‌شوند که علیه ملت خودشان اقدام می‌کنند.


اینکه دشمن بتواند در ایران عده‌ای را علیه ملت، کشور و دارایی‌های فکری، فرهنگی و باورهای ملی و مذهبی بشوراند و شبهه‌افکنی کند کمک بزرگی به اجرای نقشه‌های خصمانه آن‌ها است. دشمن نه تنها سعی در غرب‌زده کردن نخبگان ایران دارد بلکه در دوره‌های مختلف با انتخاب برترین آدم‌هایی که تصور می‌کرد در آینده صاحب منصب می‌شوند و تسهیل شرایط مهاجرت آن‌ها به جوامع غربی و مقهور پیشرفت‌های فناورانه خود ساختن، اهداف خود را محقق می‌ساخت. برخی از این افراد پس از بازگشت به ایران سرتاپا غرب‌زده بودند و به‌طور ناخودآگاه خود را دلباخته غرب می‌دانستند. نمونه‌هایی از این افراد در دولت‌های مختلف مسئولیت داشته‌اند.


نادیده گرفتن منافع ملی در ارتباطات بین‌المللی


آنا: تربیت‌شدگان مکتب غرب چگونه به منابع ملی کشور آسیب وارد کردند؟


خراسانی‌زاده: این گونه افراد حتی حاضر نبودند تعهدنامه‌ای حیثیتی را که منافع کشور در آن مطرح بود بخوانند و پس از رفع اشکالات امضا کنند. علت چنین شیوه‌ای از عمل نیز اعتماد بیش از اندازه به غرب است. در واقع به امضای دشمن قسم‌خورده ملت ایران اعتماد داشتند ولی حرف دلسوزان داخلی را نمی‌شنیدند. درحقیقت تصور محاسباتی این دسته از مسئولان تغییر کرده بود و با منافع ملی همخوانی نداشت. فعالیت این گونه افراد در دوره پهلوی بسیار بیشتر بود و شاه، درباریان، نخست وزیر و نمایندگان مجلس تصور این را نداشتند که «ایرانی بتواند». لذا هیچگاه اعتماد به توان داخلی نداشتند.


حتی اگر در آن زمان صنعتی هم در ایران راه می‌افتاد صرفاً برای خودنمایی در مقابل مردم بود. آن تمدن مونتاژی و وارداتی بود. در آن شرایط اگر غرب حتی یک لحظه دستگاه‌های خود را خاموش می‌کرد توان روشن کردن مجدد آن دستگاه‌ها وجود نداشت. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی باور «ما می‌توانیم» در بین مسئولان وجود نداشت.


فرهنگ «ما می‌توانیم» در اقصی نقاط عالم گسترش یافته است


آنا: مهم‌ترین ابزار مقابله ملت ایران با استکبار جهانی را چه می‌دانید؟


خراسانی‌زاده: یکی از پدیده‌هایی که جریان استکبار و استعمار را به‌شدت از ایران می‌ترساند، همین باور «ما می‌توانیم» است. در شرایطی که تحریم‌های آمریکا بعضی از به‌ظاهر ابرقدرت‌ها را از پا می‌اندازد می‌بینیم که کشوری که بیش از چهار دهه تحریم را تجربه کرده نه تنها مسائل خود بلکه چالش‌های پیش‌ِ روی کشورهای دوست را نیز حل می‌کند. اتفاقاً با رعایت منفعت ملی نیز مشکلات رفع می‌شود. اگر این طرز فکر گسترش پیدا کند و کشورهای مختلف ببینند می‌شود مقابل آمریکا، انگلیس و کشورهای زورگو و مستکبر ایستاد رویکرد جهانی برای «استقلال طلبی» گسترش می‌یابد. همانطور که اکنون نیز مشاهده می‌کنیم این روند آغاز شده و در گوشه گوشه عالم مردم به مقابله با سیاست‌های استکباری برخاسته‌اند.


قطعاً گسترش چنین سیاستی خطرناک‌ترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران برای مستکبران است و از آن بسیار می‌ترسند. از نظر آن‌ها نباید قدرتی به نام جمهوری اسلامی ایران در جهان وجود داشته باشد بنابراین بهترین نقشه تغییر دیدگاه نخبگان و مسئولان در ایران است. درحقیقت آن‌ها می‌خواهند دیدگاه مردم ما را گونه‌ای تغییر دهند که دنیا را از دریچه نگاه انگلیس و آمریکا ببینند. به دنبال این هستند که ایران و ایرانی را تحقیر کنند و تصوری را در ذهن مردم به وجود آورند که داشته‌های خود را کوچک بشمارند.


گسترش فرهنگ استکبارستیزی با الگوبرداری از شعار «ما می‌توانیم»/ تصور محاسباتی برخی مسئولان با منافع ملی همخوانی ندارد


به زانو در آوردن دشمن در عرصه‌های علمی و نظامی


آنا: مهم‌ترین دستاورد و موفقیت جمهوری اسلامی ایران در مقابله با تهدیدات دشمن در چند سال اخیر چیست؟


خراسانی‌زاده: دشمن تلاش گسترده‌ای در این حوزه می‌کند و هر جا هم که تلاش بیشتری باشد موفقیت در آنجاست. وقتی می‌توانیم با سیاست‌های استکباری دشمن روبه‌رو شویم که ما هم به همان اندازه تلاش کنیم. وقتی بتوانیم در مقابل شک و شبهه‌ها با تبیین کردن ایستادگی کنیم قطعاً به موفقیت دست خواهیم یافت. مصادیق چنین شیوه‌ای از عمل پس از پیروزی انقلاب اسلامی به قدری زیاد است که تنها اگر بخواهیم آن‌ها را بشماریم زمان زیادی می‌برد. مشاهده کردیم که در همین دوران کرونا در شرایطی که کشور به‌شدت تحت تحریم است توانستیم واکسن بسازیم. حالا بسیاری از کشورهای دنیا طالب واکسن‌های ایرانی هستند.




بیشتر بخوانید:


روسیه و چین چگونه سلطه آمریکا بر اینترنت را از بین بردند؟


جریان انحرافی اجازه استفاده از فرصت‌های فضای مجازی را به مردم نمی‌دهد/ فعالیت آزادانه شبکه‌های قمار و شرط‌بندی در اینستاگرام




اکنون موشک‌های ایرانی با پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی در جهان رقابت می‌کند. آمریکا حتی در سخت‌ترین شرایط دارو به ایران نمی‌داد و نمی‌توان چیزی را از این ظلم بزرگ‌تر دانست. یعنی دقیقاً رفتاری برخلاف تبلیغات بشردوستانه خود دارند. در مقابل دانشمندان عزتمند ایرانی دارو ساختند و آن را صادر کردیم. اگر مردم کشورمان همین‌ها را بدانند و بشنوند کمک می‌کند تا با امید بیشتر امید و نشاط بیشتر و با عزم و اعتماد بیشتری برای رسیدن به اهداف خود کار کنند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب